Jump to content

15 copii gălăţeni au sindromul Down


dcp100168

Recommended Posts

15 copii gălăţeni au sindromul Down

Ieri a fost Ziua Mondială a Sindromului Down, o boală gravă la care, din nefericire, gălăţenii nu sunt imuni. „Este vorba despre o afecţiune congenitală. Pacienţii care prezintă sindromul Down au 3 cromozomi 21 în loc de 2. Nu este o afecţiune vindecabilă, dar există şi bolnavi care, dacă sunt trataţi şi consiliaţi corespunzător, se pot integra în societate. Totul depinde de gravitatea deficienţelor copilului cu sindrom Down – deficienţe care pot fi minore sau majore – şi de modul în care acesta este ajutat”, ne-a declarat directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi (DJSP), dr. Valentin Boldea.

„În ultimii 5 ani, la nivelul judeţului Galaţi au fost depistaţi 15 copii suferinzi de sindromul Down. Cele mai multe diagnosticări (7) au fost efectuate în anul 2007. Urmează anul 2008, cu 4 cazuri diagnosticate, şi anul 2010, cu 2 cazuri. La nivel naţional există în evidenţă 30.000 de persoane cu sindrom Down. De regulă, formele grave ale bolii sunt diagnosticate înainte de vârsta de un an, iar formele ceva mai puţin severe în jurul vârstei de un an sau puţin după, atunci când se remarcă faptul că cel mic nu reacţionează corespunzător”, a mai spus dr. Boldea.

Depistaţi boala înainte de naştere!

„Din fericire, sindromul Down poate fi depistat înainte de naşterea copilului, încă din săptămânile 14-16 de sarcină. La momentul respectiv, mama poate alege să păstreze copilul sau să apeleze la o întrerupere de sarcină”, ne spune directorul-executiv al DJSP. Totul este ca viitoarea mamă să nu sară peste controalele medicale specifice şi să facă totul pentru a şti cât de sănătos este copilul pe care urmează să îl aducă pe lume.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galateni_cu_sindromul_Down__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.