Jump to content

Creşte numărul de paturi în spitalele gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Creşte numărul de paturi în spitalele gălăţene

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Conform actului normativ, pentru anul 2011 au fost aprobate pentru contractare, 129.524 paturi în spitalele publice şi private faţă de 136.515 paturi în 2010.

În urma aplicării Planului Naţional de Paturi, în 28 de judeţe şi municipiul Bucureşti, numărul de paturi contractate este în scădere faţă de 2010. În judeţe precum Cluj sau Constanţa modificările sunt nesemnificative, iar în altele, ca de exemplu, Iaşi, Braşov, Timiş, Dolj, Mureş, Vrancea, Suceava, Tulcea, Galaţi, Neamţ, Arad există uşoare creşteri.

Anul acesta, în premieră, Ministerul Sănătăţii a elaborat Planul Naţional de paturi pentru perioada 2011-2013, astfel încât România să se apropie în următorii 3 ani de un număr de 5,61 paturi la mia de locuitori, cât este media europeană.

Detalierea pe judeţe a numărului de paturi aprobat pentru contractare cu casele de asigurări de sănătate, atât pentru segmentul spitalelor publice, cât şi private, se va face anual, până la data de 30 septembrie, prin Ordin de ministru.

http://www.amosnews.ro/Pentru_anul_2011_au_fost_aprobate_pentru_contractare_129_524_paturi_in_spitalele_publice_si_private-29-66187

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.