Jump to content

Mihai Turcu ar putea să-i ia locul la Prefectură lui Cosmin Păun


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mihai Turcu ar putea să-i ia locul la Prefectură lui Cosmin Păun

Ni se pare absolut credibilă vestea că prefectul Cosmin Păun va fi demis. Problema este că nici Păun nu știe cînd anume va fi schimbat din funcția de prefect, el aflîndu-se cumva în pielea unui pacient ros de boală, căruia doctorii îi spun ba că nu va supraviețui mai mult de două săptămîni, ba că va trăi cel puțin pînă la alegerile parlamentare din 2012.

Iar cică în locul lui Păun urmează să fie numit Mihai Turcu, actualmente comisar șef al Gărzii de Mediu Galați. Problema este că Turcu se cam codește dacă să accepte sau nu postul de prefect. Dar, cu siguranță, zilele acestea va da un răspuns.

http://www.antidotul.ro/16796/p%C4%83un-mai-st%C4%83-la-prefectur%C4%83-p%C3%AEn%C4%83-accept%C4%83-mihai-turcu-postul-de-prefect.html

Link to comment
Share on other sites

Prefectul Păun va fi demis, dar nu pentru că e prost. Alta-i șmecheria

Nu puțini au fost cei care s-au mirat cînd au auzit că președintele PDL Galați, Mircea Toader, dă undă verde pentru demiterea din funcția de prefect a copilului său de mingi, Cosmin Păun. Căci Toader a fost cel care s-a zbătut la București, în octombrie 2009, să îl ungă prefect pe neica-nimeni Păun. Care Păun nu a făcut cine știe ce boacăne mediatice de la instalarea în funcție, nu a fost implicat în scandaluri răsunătoare de corupție, într-un cuvînt a stat liniștit în banca lui, s-a făcut că lucrează și și-a încasat conștiincios leafa de prefect.

Și-atunci de ce să subscrie Toader la preconizata demitere a lui Păun? Mulți ar fi tentați să răspundă așa: pentru că Păun e nițel prost și destul de incompetent, ceea ce nu ar fi o afirmație în totalitate falsă. Dar nu, Toader nu este omul care să judece oamenii pe criterii de competență, să și-i apropie pe cei care se pricep, care știu meserie. Așa că, cel puțin din acest punct de vedere, Păun ar fi omul potrivit, numai bun de ținut în preajmă de Mircea Toader.

În spatele anunțatei demiteri a lui Păun se ascunde altceva. Și anume faptul că pedeliștii caută un om potrivit pentru funcția de prefect, care să facă treabă bună la alegerile locale din 2012. Adică, pentru a fi mai expliciți, să poată controla votul la locale prin pîrghiile (mai ales la limita legii) pe care le are un prefect. Am înțeles că această directivă a venit de la București și este valabilă pentru toate județele din țară. Dacă sînt jos de tot în sondaje, cei din PDL (inclusiv Galați) speră să tragă elegant din voturi, echilibrînd cumva scorul în meciul cu PSD+PNL+PC, adică USL. Iar în județele unde pe post de prefecți sînt cozi de topor, de genul lui Cosmin Păun, trebuie musai operate schimbări din funcție.

Marele lider Toader dispune de destui oameni, dar de paie

Pedeliștii din Galați sînt disperați că nu au nici un om care să știe joaca la alegerile locale din 2012, care să ciupească din voturi pe ici, pe colo, prin punctele esențiale, de la numirea șefilor de circumscripții electorale și pînă la neluarea în seamă a reclamațiilor cu privire la tentativele de fraudă.

Cosmin Păun era clar depășit de situație, el nefiind în stare să stea de vorbă cu niște amărîți de pensionari, anul trecut, pe scările prefecturii, darămite să jongleze cu voturile de la localele din 2012. A apărut apoi varianta Mihai Turcu, de la Garda de Mediu. E drept că Turcu a mai lucrat la prefectură, ca subprefect, dar individul este nu doar înghesuit la minte, ci și extrem de puturos. În disperare, Toader s-a gîndit și la directorul Electrica Galați, Iulian Aramă, dar și-a dat seama că are nevoie de un om care să știe să ciordească voturi, nu să fure curent electric cu găleata de plastic.

Căutările pentru identificarea viitorului Prefect al Galațiului continuă, cu toți cei nominalizați în stare de libertate. Vom reveni.

(Textul acesta a fost scris, gindit si conceput ca un pamflet. In consecinta va rugam sa-l consumati ca atare!)

http://www.antidotul.ro/17126/prefectul-p%C4%83un-va-fi-demis-dar-nu-pentru-c%C4%83-e-prost-alta-i-%C8%99mecheria.html

Link to comment
Share on other sites

Posibilă înlocuire a prefectul Păun

Scaunul prefectului Cosmin Păun pare că se clatină. Există zvonuri că în perioada următoare acesta va fi înlocuit din funcţie, trei nume importante din PDL fiind date ca posibili înlocuitori.

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, a recunoscut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că activitatea prefectului Păun este analizată la nivel central, însă rezultatele acestei analize vor fi cunoscute abia peste o lună. „Există o analiză a tuturor prefecţilor. Când se va finaliza această analiză, dacă va fi cazul, vom susţine un punct de vedere”, a declarat Toader, referindu-se la zvonul legat de o eventuală înlocuire a actualului prefect de Galaţi.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea acestuia din urmă sau dacă ar avea ceva să-i reproşeze, liderul PDL a declarat: „Şi eu am nemulţumirile mele, cum am şi lucruri care m-au mulţumit. Dacă e cazul şi ne întreabă cineva vom susţine un punct de vedere. Prefectul este reprezentantul Guvernului, nu al judeţului Galaţi sau al unei organizaţii politice. Prefectul a avut o acţiune importantă în perioada inundaţiilor, dar nu este luată în discuţie doar această perioadă, ci întreaga sa activitate”.

Toader a continuat făcând referire şi la numele celor trei posibili înlocuitori ai lui Cosmin Păun, susţinând că fiecare dintre cei trei are calităţi, dar că nu este cazul deocamdată să vorbim despre un înlocuitor. „Nu am discutat problema modificării funcţiei de prefect. Am auzit nume prin diverse părţi, dar veţi afla primii atunci când va fi cazul. Am auzit că au apărut numele lui Iulian Aramă, Mihai Turcu şi Emil Grădinaru. Toţi trei au calităţile lor, dar de aici şi până la a fi prefect e cale lungă. Analiza în ceea ce priveşte prefectul judeţului Galaţi se va încheia la sfârşitul lunii aprilie”, a susţinut Mircea Toader, liderul organizaţiei judeţene a PDL Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prefectul_Paun_pe_faras_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iulian Aramă – prefect, dacă trebuie...

Secretarul general al PDL Galaţi, Iulian Aramă, a declarat, ieri, că, deşi nu este interesat în mod special de funcţia respectivă, dacă partidul îi va cere să fie viitorul prefect, va accepta, aşa cum nu a refuzat niciodată o astfel de solicitare.

Totuşi, Iulian Aramă a precizat că „avem un prefect care rămâne în continuare”.

Întrebat dacă nu cumva s-a „contramandat” informaţia anunţată de liderul PDL Mircea Toader (potrivit căruia activitatea actualului prefect este analizată în această lună, iar în funcţie de rezultate, se va lua o decizie), Iulian Aramă a răspuns printr-o altă întrebare: „Ce, s-a terminat luna?”.

Din surse neoficiale, Iulian Aramă este unul din cei trei posibili înlocuitori ai actualului prefect Cosmin Păun, alături de Mihai Turcu şi Emil Grădinaru.

http://www.viata-libera.ro/articol-Iulian_Arama_%E2%80%93_prefect_daca_trebuie%E2%80%A6___2.html

Link to comment
Share on other sites

Funcţia prefectului Cosmin Păun pare să nu mai fie ameninţată

În ciuda unor informaţii apărute în ultima vreme privind posibila schimbare din funcţie a prefectului Cosmin Păun, se pare că lucrurile s-au mai liniştit. Unul dintre numele intens vehiculate pentru această funcţie a fost şi cel al lui Iulian Aramă de la PDL. Acesta a lăsat însă să se înţeleagă că nu este direct interesat de funcţia de prefect al judeţului. Conform unor surse, s-ar părea că actualul prefect Cosmin Păun va rămâne totuşi în funcţie.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Subprefectul Tudorache, mai mult ca Păun!

Da, ce tot se macină de două luni prin târg se mai pune şi de mămăligă. Adică prefectul Cosmin Păun pleacă din funcţia dată de PDL, profund dezamăgit. De altfel el şi-a luat liber de la secretarul de stat penelist, Mihai Capră, ori de câte ori vreun oficial guvernamental a descins în Republicuţa Galaţi. Şi a lipsit MOTIVAT şi când a venit pentru analiza parchetelor şi a DNA, procurorul general adjunct, şi când a venit ministrul MAI, Igaş, chipurile sosit să-i bărbierească pe Geru, Miron şi Dobrea.

Dar, să revenim. Succesorul lui Cosmin va fi actualul subprefect Daniel-Ovidiu Tudorache, ins care s-a afirmat ca şef al Agenţiei Regionale de Mediu, poziţie din care a fript celor de la ArcelorMittal o amendă de un milion de lei noi. Nea Tudorache vine într-un moment bun pentru el să prefecturească Galaţii, căci averea lui din Tecuciul de baştină zace nesporită din 2000. Atunci şi-a cumpărat 1400 mp de teren în intravilan şi abia în 2005 vila de 180 mp a fost numai bună de declarat. În rest, are un credit de 10.000 de euro pentru că şi-a cumpărat un Opel la care să agaţe rulota cumpărată prin 1997. Noroc de leafa de auditor la DGFP Galaţi, a soţiei, care aduce un salariu în casă de vreo 45 milioane de lei vechi. Îl vom vedea la final de mandat pe săracul Tudorache, mandat în care va fi un prefect peste Păun. Cică!

impact-est.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cine se pregateste sa zboare din virful Prefecturii Galati

Zvonul legat de numirea unui nou prefect la Galati nu este unul nou, in ultimele luni pe bursa zvonurilor fiind lansata de citeva ori teoria potrivit careia prefectul Cosmin Paun ar fi urmat sa fie inlocuit fie de seful Garzii de Mediu Galati, Mihai Turcu, fie de directorul Electrica Galati, Iulian Arama, ambii de culoare portocalie.

Acum, ultimul zvon care circula pe piata spune ca este foarte probabil ca in cursul acestei saptamini Cosmin Paun sa fie schimbat din functie, iar in locul acestuia sa fie numit fostul subprefect Paul Florea. Pentru cine nu stie, Paul Florea este un p0litician de “nadejde“ al clasei noastre politice a ultimilor 21 de ani, acesta trecind acum ceva ani din barca PNL Galati in cea a PLD Galati, devenind ulterior automat membru PDL dupa ce partidul lui Stolo a fuzionat cu partidul lui Boc.

Daca nu stiati, partidul portocaliu l-a rasplatit pe Paul Florea cu un post caldut de subprefect acum ceva timp bun in urma, pina cind chiar guvernul Boc a decis sa disponibilizeze personalul de prin prefecturi, una din victime fiind subprefectul Paul Florea. Ca un fost subprefect ce a fost la viata lui, Paul Florea nu putea sa sa duca sa munceasca in mediul privat, unde a activat cindva, pentru ca presupun ca s-a obisnuit cu slujba calduta de sef la stat. Dupa ce nu s a reusit instalarea lui intr un post caldut de sef la ITM Galati, chiar daca gurile rele spun ca ar fi avut sprijinul senatorului numit om bun, fostul subprefect s-a ales cu un post la Bucuresti. Si pentru a nu fi acuzata ca am ceva cu domnul Florea, a carui activitate ca subprefect a fost pentru multi un mister, vreau sa spun ca eu cred ca acesta a fost numit in toate fotoliile caldute bineinteles doar datorita competentei sale si nu datorita faptului ca ar avea carnet de partid de culoare portocalie.

Daca numirea lui Paul Florea in fruntea Prefecturii, datorita miinii de ajutor date de acelasi senator cunoscut sub numele de om bun, se pare ca este o chestie de zile si aproape un lucru cert, o incertitudine este legata de motivele debarcarii lui Cosmin Paun. Unele guri rele spun ca acesta nu ar mai fi in gratiile lui Mircea Toader, in timp ce altii spun ca actualul prefect ar fi decis el sa plece din politica si sa se mute la Bucuresti, unde si ar fi gasit un job. Daca acest lucru se confirma, sunt tare curioasa daca Cosmin Paun va primi si el un post caldut pe la vreo institutie a statului condusa de vreun pedelist. Nu de alta, dar partidul, indiferent cum s ar numi el, este in tot si in toate.

nepasadegalati

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Prefect nou

Intens vehiculata plecare a lui Cosmin Păun din funcţia de prefect al Galaţiului se produce. Mircea Toader, preşedintele organizaţiei locale PDL, ne-a confirmat ieri plecarea lui Cosmin Păun. Acesta va fi înlocuit de fostul subprefect Paul Florea, un apropiat al preşedintelui Organizaţiei Municipale PDL, Marius Necula.

La anterioara tentativă de plecare a lui Cosmin Păun, printre variantele de înlocuitori discutate au fost, pe lângă Paul Florea, Iulian Aramă de la Electrica Galaţi şi Mihai Turcu de la Mediu, ultimii doi refuzând postul. Cosmin Păun a mai primit o perioadă de graţie, care s-a încheiat deja.

În perioada mandatului său, Păun s-a remarcat în special prin închiderea intrării principale a Palatul Prefecturii din str. Domnească, unde există şi spaţiul special amenajat pentru persoanele cu handicap, prin blocarea accesului pe drumurile judeţene cu ocazia unei înzăpeziri, lăsată cu scandaluri, precum şi prin gestionarea pericolului inundării municipiului reşedinţă de judeţ de anul trecut nu de către prefectul în exerciţiu, ci de către Mihai Capră, fostul prefect al Galaţiului, secretar al MAI, venit din capitală pentru a soluţiona problema. În plus, şi în ce priveşte transparenţa decizională mandatul lui Cosmin Păun a adus o schimbare în rău. Una peste alta, Păun pleacă fără a fi făcut ceva notabil pentru judeţ.

Paul Florea vine să preia o funcţie care îşi cam pierde din notorietate şi devine tot mai mult un apendice al Guvernului şi al partidului de guvernământ în timp ce prefectul e considerat un yes-man. Să ne contrazică viitorul!

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Prefectul Cosmin Păun, schimbat din funcţie cu Paul Florea

Astăzi, în şedinţa de Guvern, prefectul Cosmin Păun a fost înlocuit din funcţie cu Paul Florea). Cosmin Păun a refuzat să facă orice comentariu, urmând ca mâine, la ora 10,00, să susţină o conferinţă de presă.

Paul Florea – care a fost văzut deja, azi dimineaţă, ieşind din Prefectură – a confirmat informaţia înainte de a se termina şedinţa de Guvern, precizând că a fost propus pentru funcţia de prefect pentru că „am o experienţă vastă în administraţie, imaginea mea publică este satisfăcătoare şi am sprijinul colegilor, prietenilor şi cunoscuţilor mei”.

Printre alte variante care s-au vehiculat, până astăzi, ca posibili viitori prefecţi figurau: directorul Electrica, Iulian Aramă, comisarul şef de mediu Mihai Turcu, directorul ITM Ionel Petrea şi fostul secretar de stat MAI, Liviu Grădinaru.

Numirea oficială a lui Paul Florea în funcţia de prefect va avea loc probabil vineri (după publicarea deciziei în Monitorul Oficial), în prezenţa ministrului MAI, Traian Igaş, sau a secretarilor de stat Mihai Capră sau Gheorghe Emacu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prefectul de Galaţi, înlocuit din funcţie de Guvern

Guvernul a decis, miercuri, înlocuirea lui Ionuţ Cosmin Păun din funcţia de prefect a judeţului Galaţi cu Paul Florea. „Guvernul a aprobat o Hotărâre privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de prefect a judeţului Galaţi de către Păun Ionuţ Cosmin. De asemenea, a fost aprobată o altă Hotărâre privind exercitarea cu caracter temporar a acestei funcţii de către Florea Paul”, se arată în comunicatul remis de către Guvern. De asemenea, potrivit comunicatului Paul Florea “este, în prezent, angajat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în funcţia de expert principal”. El a fost subprefect al judeţului Galaţi în perioada februarie 2009 - iulie 2010 şi a ocupat funcţia de consilier local al municipiului Galaţi între 1992 şi 2004.

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

Cosmin Păun a spus “adio” Prefecturii Galaţi. Fostul prefect se va ocupa pe viitor de un ONG

Cosmin Păun, prefectul destituit din funcţie de primul ministru, şi-a luat, ieri, rămas bun de la Prefectura Galaţi. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în proporţie de 90% decizia de a părăsi fotoliul de prefect îi aparţine, contrar zvonurilor care pun destituirea pe seama incompetenţei. "În proporţie de 90% a fost decizia mea, în proporţie de 10% m-am mai sfătuit şi cu alţii şi am luat această hotărâre. Nu am nici cel mai mic regret. Nici măcar că nu am deschis uşile la Prefectură", a spus Cosmin Păun.

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a declarat mulţumit de activitatea depusă pe parcursul celor aproape doi ani, cât timp a durat mandatul său de prefect temporar, în ciuda vocilor critice la adresa sa. "După bunul exemplu marinăresc am luat o navă pe mână, am guvernat-o dintr-o direcţie în alta, pe un drum pe care l-am stabilit. Nu a fost nimic din ceea ce nu ştiam, din experienţa pe mare am avut parte de tot ceea ce înseamnă şi furtună şi tensiuni. Nu au fost doi ani uşori, au fost doi ani cu alegeri, doi ani cu tensiuni sociale acumulate, au fost doi ani în care am trecut prin criză. E pentru mine o experienţă profundă. Am avut multe de învăţat, am tras multe concluzii, dar am ajuns cu nava în port, am legat-o, motiv pentru care consider ca mi-am îndeplinit misiunea", a declarat Păun.

Acesta a precizat că se va ocupa de un"proiect semiguvernamental", respectiv un ONG, nedorind să ofere mai multe detalii însă. În ceea ce priveşte o posibilă funcţie de conducere într-o altă instituţie, Cosmin Păun a declarat că nu are oferte în acest sens.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.