Jump to content

142 de contestaţii privind achiziţiile publice gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

142 de contestaţii privind achiziţiile publice gălăţene

Din raportul de activitate pe anul trecut al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, organismul abilitat să rezolve reclamaţiile din partea agenţilor economici participanţi la licitaţii, din Galaţi au venit 142 de contestaţii. Cele mai puţine contestaţii: Covasna - 54 şi Ialomiţa - 69. Peste 250 de reclamaţii s-au înregistrat în: Cluj - 289, Prahova - 263, Dolj - 251 şi Iaşi - 379 de contestaţii la licitaţii publice. Evident, Bucureştiul se află pe primul loc la acest capitol, cu nu mai puţin de 1.766 de reclamaţii ajunse la CNSC. Dacă tragem linie, în 2010 instituţia a înregistrat 7.867 de dosare din partea agenţilor economici.

Ulterior, în cel de-al doilea semestru al anului 2010, după publicarea în Monitorul Oficial al României nr. 453 din data de 02 iulie 2010 a OUG nr. 76/2010 - care a modificat şi completat OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii - s-a observat o scădere a «apetitului» operatorilor economici de a formula contestaţii", se arată în raport. Explicaţia acestui fenomen este aceea că modificarea adusă cadrului legislativ permite autorităţilor contractante ale căror proceduri sunt contestate să reţină firmelor reclamante o parte din garanţia de participare în cazul în care CNSC le respinge acestora contestaţiile.

http://www.obiectivbr.ro/economic/54778-braila-nu-a-avut-prea-multe-probleme-cu-reclamaiile-privind-achiziiile-publice.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.