Jump to content

Consiliul Local Galaţi dă bani pentru un club-fantomă!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Consiliul Local Galaţi dă bani pentru un club-fantomă!

Aţi auzit vreodată de Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica”? Ar fi fost foarte greu deoarece până şi persoanele implicate în fenomen au ridicat din umeri la percepţia titulaturii greoi-absurde a celui mai norocos club de pe raza judeţului Galaţi.

Se poate spune că preşedintele acestei formaţiuni, Grigore Florea, are „talentul” jucătorului la Loto: a depus un dosar la comisia nr. 4 a legislativului local, iar marţi seară, în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, a câştigat un pot de 300 de milioane de lei vechi. „Dacă nu-mi ziceaţi dumneavoastră, n-aş fi ştiut că ni s-a aprobat cererea”, ne-a mărturisit cu sinceritate gălăţeanul de 53 de ani, care şi-a înfiinţat clubul în luna iulie a anului trecut.

„Nicio treabă cu biserica!”

„M-am întors în 2010 din Italia, unde am lucrat la o fabrică de tenişi, şi am zis să-mi fac şi eu o echipă de fotbal. Aveam două rânduri de echipament şi am început treaba”, ne-a povestit repede reţeta succesului preşedintele-antrenor pe post de om bun la toate.

N-am înţeles totuşi faza cu Evanghelica, pentru că nici eroul acestei istorioare n-a ştiut s-o explice: „N-are, domnule, nicio treabă cu nicio biserică! Aşa i-am zis eu, să fie ceva aparte. Mă gândeam că dacă-i zic aşa, nu ne va confunda nimeni cu vreo altă echipă din ţară. N-am auzit să mai fie Asociaţia Evanghelica în altă parte”.

Probabil că omul a gândit perfect. O denumire mai „hard”, de pildă, ceva de genul „FC Mega-Death Galaţi” n-ar fi avut nicio şansă de a prinde finanţare...

Americanul care-i punea să citească Biblia

Ulterior, Florea a recunoscut că în viaţa clubului a fost implicat şi un american propovăduitor al nu-ştiu-cărei religii. „Acel domn a plecat de la noi. Ne cerea să citim mereu Biblia lor, dar nu puteam obliga băieţii să-şi schimbe religia”, adaugă savurosul inventator care spune că are în club vreo 80 de copii, juniori şi seniori.

Totuşi, atât Direcţia Judeţeană pentru Sport, cât şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal susţin că legitimările acestor sportivi n-au nicio valoare de vreme ce ACS Evanghelica nu activează în nicio competiţie oficială. „În toamnă au jucat în Liga a V-a de fotbal, dar s-au retras”, spune Liviu Ciubotariu, vicepreşedintele AFJ, iar Magdalena Irincu, adjunctă la DJS, pune la îndoială actele care asigură funcţionarea entităţii lui Grigore Florea.

Porţi de fotbal legate cu sârmă

Sediul „evangheliştilor” fără Evanghelie se află acasă la preşedinte, undeva în cartierul Aviaţiei, iar terenul de pregătire (jucătorii, chiar dacă nu participă la meciuri, măcar se antrenează) fiinţează pe un spaţiu al omului de afaceri Corneliu Mangalea, fosta Arenă Victoria TC. „N-a venit nimeni să ne dea afară de acolo, sper să n-o facă domnul Mangalea. Ştiu că intrăm abuziv pe teren”, admite simpaticul câştigător la Loto „Consiliul Local”. Porţi de fotbal nu există pe această tarla, dar „legăm cu sârme ceva, punem jaloane, ne descurcăm”.

L-am întrebat ce va face cu cei 30.000 de lei obţinuţi în urma şedinţei de marţi seară: „Domnule, am depus dosarul în decembrie, că aşa am auzit că aş putea lua nişte bani, şi ce să fac cu ei? Îi voi investi în echipament şi în competiţii. Vreau să le dau o masă caldă pe zi sportivilor”. Păi, măcar de le-ar da, să ştim şi noi pe ce s-au dus banii noştri.

C.S. Universitatea a luat puţin mai mult

Prin comparaţie, Clubul Sportiv Universitatea Galaţi - grupare cu mai multe echipe şi cu tradiţie, a primit din partea municipalităţii 80.000 de lei, în timp ce un club-fantomă (cu tot respectul pentru entuziasmul lui Grigore Florea, de meserie croitor şi cu 12 ani de experienţă în lucrul cu copiii de la şcolile speciale) retras din Divizia Ţ de fotbal s-a ales cu aproape jumătate din sumă!

Florea, un sincer şi jumătate, se jură că dacă i-ar spune vreun politician din CL că l-a simpatizat şi, de aceea, i-a oferit acest „loz”, l-ar răsplăti cu vârf şi îndesat. „Dacă mi-ar zice că e de la partidul cutare şi că a vrut să ne facă un bine, mâine i-aş aduce 70 de membri care, la rândul lor, ar aduce şi mai mulţi oameni.” Asta-i ruptă din Evanghelie, numai că peştii şi pâinea sunt înlocuite cu voturile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bani_pentru_un_club-fantoma_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

„Evanghelica” rămâne cu banii

Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica”, cea despre care „Viaţa liberă” anunţa că a primit 30.000 de lei pentru anul în curs din partea Consiliului Local Galaţi, are toate avizele necesare pentru a intra în posesia sumei.

Conform directorului adjunct al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, gruparea care nu se regăseşte în nicio competiţie oficială şi care este condusă de Grigore Florea, poate aştepta liniştită banii promişi.

„Pe lângă faptul că a primit o sumă consistentă, Asociaţia Evanghelica are toate avizele necesare pentru a intra propriu-zis în posesia banilor. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă Curtea de Conturi se va sesiza, clar nu este în regulă ce se întâmplă”, ne-a declarat Magdalena Irincu, care ieri după-amiază, avea programată o întâlnire cu membrii Comisiei 4 (Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, asistenţă socială, sport şi agrement) din cadrul Consiliul Local. „Vreau să aflu de la domnul doctor Gheorghe Bugeag de ce nu a acordat niciun leu Direcţiei de Sport. Cred că membrii comisiei nici nu s-au uitat pe dosarul nostru”, a precizat fosta campioană olimpică la canotaj.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EEvanghelica%E2%80%9D_ramane_cu_banii__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

„Atletic Club Sporting Evanghelica” ar putea rămâne fără bani

„Bani pentru un club fantomă” titra în luna martie „Viaţa liberă”, dezvăluind faptul că Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica”, grupare care nu se regăseşte în nicio competiţie oficială, va primi graţie votului aleşilor locali 30.000 de lei pentru anul în curs. Ziarul nostru scotea în evidenţă şi faptul că, fără bază sportivă, clubul foloseşte abuziv un teren al omului de afaceri Corneliu Mangalea. De atunci, din martie şi până acum, nu s-a mai întâmplat nimic şi părea că banii folositori asociaţiilor sportive cu activitate reală şi performanţe notabile vor ajunge în buzunarul acestui club sportiv controversat. Iată însă că pe masa consilierilor locali a ajuns un proiect de hotărâre de revocare a acestei finanţări de 30.000 de lei.

Pe masa consilierilor a ajuns un proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 64/22.03.2011 privind finanţarea de la bugetul local a Asociaţiei Sportive „Atletic Club Sporting Evanghelica”. Iniţiativa vine ca urmare a adresei prefectului Cosmin Păun.

După cum se arată în documentele care însoţesc proiectul de revocare, iniţial, Instituţia Prefectului a comunicat Consiliului Local Galaţi faptul că, în urma controlului de legalitate, a constatat ca actul întruneşte condiţiile legale.

Ulterior, Instituţia Prefectului a intrat în posesia adresei emise de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, prin care se arăta exact ceea ce reclama ziarul nostru: faptul că Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica” „este structură sportivă fără personalitate juridică, cu Certificat de Identitate Sportivă GL/F/00010/2010 eliberat de DJST Galaţi şi nu participă la campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi în anul 2011”.

Ca atare, Prefectura a revenit asupra legalităţii Hotărârii Consiliului Local nr. 64/22.03.2011 şi a solicitat revocarea ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor de legalitate.

Rămâne de văzut dacă, la proxima şedinţă a Consiliului Local (fie ea ordinară sau de îndată), aleşii vor fi de acord cu revocarea a ceea ce au aprobat cu atâta lejeritate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Asociaţia Sportivă "Atletic Club Sporting Evanghelica" a rămas fără banii de la Consilul Local

După patru luni de la aprobare, Consiliul Local a revocat hotărârea prinvind finanţarea asociaţiei cu 30.000 de lei. Aleşii au luat această decizie după ce fostul prefect Cosmin Păun a declarat hotărârea ilegală şi a cerut revocarea ei. Asociaţia este o structură sportivă fără personalitate juridică.

Asociaţia Sportivă „Atletic Club Sporting Evanghelica" nu va mai primi niciun ban din bugetul Cosiliului Local. Acest subiect a născut multe controverse întrucât organizaţia nu se regăseşte în nicio competiţie oficială şi nu are personalitate juridică.

Consiliul Local a aprobat pe 23 martie proiectul de hotărâre prin care această asociaţie fantomă primea de la bugetul local suma de 30.000 lei. Pe 31 martie, Instituţia Prefectului a comunicat aleşilor locali faptul că a efectuat controlul de legalitate şi că întruneşte condiţiile legale.

Ulterior, Prefectura a intrat în posesia adresei nr. 882/25.03.2011 emisă de către Directia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, prin care se arată faptul că Asociaţia Sportivă "Atletic Club Sporting Evanghelica" este o structură sportivă fără personalitate juridică şi nu participă la competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi, în anul 2011. Prin urmare, prefectul a revenit asupra legalităţii hotărârii CL şi a solicitat revocarea ei. Proiectul a fost aprobat de aleşii locali, cu 26 de voturi "pentru".

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.