Jump to content

Pescari scoşi cu forţa de pe malul Dunării


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Pescari scoşi cu forţa de pe malul Dunării

Barăcile de pe malul Dunării din zona Zătun au fost „mutate” ieri, cu un buldozer, de către reprezentanţii Romsilva. Aceştia din urmă au motivat că barăcile respective sunt amplasate în fondul forestier şi că pescarii au încălcat legea.

Acest lucru a stârnit nemulţumirea pescarilor care ne-au sesizat cele întâmplate. Oamenii susţin că sunt victimele unui abuz, că pescuiesc în acea zonă de 20 de ani fără să aibă astfel de probleme. „Au venit fără să ne arate un ordin de serviciu, ceva, au agăţat un vagon de buldozer şi l-au tras lângă dig. Pescuim aici de 20 de ani şi nu ni s-a întâmplat aşa ceva. Îşi bat joc de noi, nu e normal aşa ceva”, ne-a spus unul dintre pescari.

Povestea mutării forţate a barăcilor are însă şi un aspect cel puţin ciudat. Romsilva are doar atribuţii de pază a pădurii din zonă, pentru că aceasta a trecut în proprietatea privată a cuiva, stârnindu-se astfel în urmă cu mai bine de un an un scandal monstru. Numai că acele vagoane în care se adăpostesc pescarii de la Dunăre nu sunt amplasate în pădure, ci pe malul apei. „Noi avem un contract cu proprietarul acelei păduri pentru pază. Acesta ne-a pus în vedere de mai multe ori faptul că o anumită zonă din acea pădure este ocupată abuziv de către aceşti pescari care şi-au instalat barăcile acolo. Probabil că pădurarul care răspunde de acea zonă a acţionat ţinând cont de ceea ce v-am spus”, ne-a declarat Gheorghe Luca, reprezentantul Romsilva Galaţi, fără să ne poată oferi alte detalii legate de acest caz.

Interesant este faptul că, la faţa locului, se poate vedea destul de clar faptul că barăcile pescarilor, nişte vagoane pe roţi, nu sunt amplasate tocmai în pădure, ci cât se poate de aproape de apa Dunării, acolo unde nu putem vorbi despre o proprietate a cuiva şi unde regulile sunt impuse de către Direcţia Apelor şi nu de către un anumit pescar sau de către Romsilva.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pescari_scosi_cu_forta_de_pe_malul_Dunarii_2.html

Link to comment
Share on other sites

Pescari contra jandarmi, pe malul Dunarii

Numai cu jandarmii s-au dat dusi cativa pescari impatimiti, care se instalasera intr-o baraca pe malul Dunarii, langa Galati. Problema era ca isi amenajasera locul de dormit pe o proprietate privata si posesorul terenului avea alte planuri.

Baraca in care dormeau pescarii si in care isi depozitau sculele a fost scoasa cu un tractor si mutata. Oamenii au incercat sa se impotriveasca, dar nu au avut nicio sansa in fata jandarmilor.

Pescarii dau vina si pe padurarii care au in grija zona de la malul Dunarii. De ani de zile le cer sa le dea peste ca sa ii lase in pace, insa de o vreme au refuzat sa le mai faca jocul.

In replica, cei de la Ocolul Silvic au explicat ca unde-i lege, nu-i tocmeala si terenul trebuie eliberat. Oamenii spun ca pescuitul este singura lor sursa de venit, asa ca daca va fi nevoie vor reveni pe malul Dunarii in corturi.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pescari-impatimiti-contra-jandarmi-pe-malul-dunarii-cine-a-invins.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.