Jump to content

Carol Dina şi-a recâştigat pensia de fost parlamentar


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Carol Dina şi-a recâştigat pensia de fost parlamentar

Magistraţii Tribunalului Galaţi i-au dat câştig de cauză fostului senator al Partidului România Mare, Carol Dina, care a contestat decizia Casei de Pensii prin care i s-au luat aproximativ 350 de lei. Acesta este al doilea fost parlamentar, după Ilie Plătică Vidovici, care recurge la instanţă pentru a contesta modul în care i-a fost recalculată pensia.

Fostul senator PRM a precizat că suma de care a fost văduvit este de aproximativ 350 de lei, dar nu banii au fost problema, ci principiul încălcat de guvernanţi. „M-am adresat instanţei nu atât pentru bani, cât pentru principiu. Cei aproape 350 de lei cât mi s-au luat din pensie nu au o valoare mare, altora li s-a luat chiar jumătate din pensie. Eu am câştigat un drept după 51 de ani de muncă. Pensia mea se compune din două părţi, o parte din cât am contribuit la fondul meu, muncind, şi o alta este pensia de serviciu, ca senator. Consider că este nedrept să fie cineva frustrat, furat efectiv de drepturile lui legale”, ne-a explicat Carol Dina. Fostul senator a marşat în instanţă pe faptul că un drept câştigat este asimilat unui drept de proprietate, dar şi pe considerentul că este un abuz faptul că Executivul a dat dispoziţiile de recalculare caselor de pensii printr-o Hotărâre de Guvern, ajungându-se ca aceasta „să bată” o lege.

Potrivit spuselor lui Carol Dina, decizia nu i-a fost comunicată, dar crede că va fi atacată la Curtea de Apel de cei de la Casa de Pensii. Tribunalul a hotărât anularea deciziei de recalculare din august 2010, menţinând-o pe cea din februarie 2009. Magistraţii îi obligă astfel pe cei de la Casa de Pensii la plata cuantumului de dinaintea recalculării, dar şi la achitarea sumelor luate din pensia fostului senator.

Rămâne de văzut dacă şi judecătorii Curţii vor păstra hotărârea primei instanţe.

http://www.viata-libera.ro/articol-Carol_Dina_si-a_recastigat_pensia_de_serviciu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.