Jump to content

Litoralul bulgar e şi în 2011 de două ori mai ieftin decât al nostru


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Litoralul bulgar e şi în 2011 de două ori mai ieftin decât al nostru

Vacanţele pe litoralul bulgar sunt şi în 2011 mai ieftine decât la noi. Concret, un sejur de 7 zile la Albena în luna iulie e aproape de 2 ori mai ieftin decât o vacanţă la Mamaia sau la Eforie Nord. Un sejur la Balcic în iulie e mai ieftin decât la Neptun, la Mamaia sau la Eforie Nord.

Am comparat ofertele de vacanţă de pe litoralul autohton şi bulgăresc, valabile pentru a doua jumătate a lunii iulie. Am ales sejururi de 7 zile, la hoteluri de 3 stele, de la noi şi de pe litoralul bulgăresc. Pentru România, am comparat oferte de vacanţă din următoarele staţiuni: Neptun, Eforie Nord şi Mamaia. În cazul Bulgariei, am optat pentru oferte de vacanţă la Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. De asemenea, am optat pentru tariful mediu pentru categoria de hotel analizată.

Aplicând elemente de combinatorică relativ la cele 6 destinaţii de vacanţă - 3 de la noi şi 3 de la vecinii bulgari, am aflat că singura combinaţie din care România iese mai ieftină vizează staţiunea Netpun. Concret, o vacanţă la un hotel de 3 stele în iulie e mai iefină la Neptun decât la Nisipurile de Aur. Dar desigur, în subsidiar, mai scumpă decât în Albena sau Balcic.

Cât te costă un sejur pe litoralul autohton în sezon

Neptun. O vacanţă de 7 zile la un hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus, ajunge în a doua jumătate a lunii iulie la 584 lei.

Mamaia. O vacanţă la un hotel de 3 stele, cu micul dejun inclus, te costă 729 de lei, în a doua jumătate a lunii iulie.

Eforie Nord. Dacă vrei să mergi la vară la Eforie Nord, un sejur de 7 zile la un hotel de 3 stele din staţiune ajunge la 706 lei. Tariful acoperă micul dejun.

Lista tarifelor practicate de hotelierii de pe litoralul bulgăresc în iulie

Albena. O vacanţă la un hotel de 3 stele în staţiune, cu micul dejun inclus, ajunge la 90 euro, adică aproximativ 370 lei.

Dacă vrei să mergi în vacanţă la un hotel de 3 stele din staţiunea bulgară Nisipurile de Aur, un sejur cu micul dejun inclus ajunge la 162 euro, adică aproximativ 667 de lei.

O vacanţă de 7 zile la o unitate de 3 stele din staţiunea Balcic ajunge în iulie la 132 euro (543 lei). Tariful acoperă micul dejun.

http://www.money.ro/litoralul-bulgar-e-si-in-2011-de-doua-ori-mai-ieftin-decat-al-nostru--vezi-tarifele_905641.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.