Jump to content

Târg apicol la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Târgul apicol de la Galaţi

Sâmbătă dimineaţă, la Halele Agro-Dunărea, s-a deschis târgul apicol, organizat la iniţiativa apicultorului gălăţean Matei Saizu. Manifestarea, care s-a încheiat ieri după-amiază, „a fost un real succes. Expozanţii au fost foarte mulţumiţi şi de locaţie, dar şi de vânzări”, ne-a spus Matei Saizu la finalul târgului. Peste 30 de expozanţi veniţi din toate colţurile ţării (Galaţi, Bistriţa, Bucureşti, Harghita, Argeş etc) au prezentat produse apicole şi utilaje specifice acestui domeniu. Cei interesaţi de apicultură au avut ocazia să afle foarte multe lucruri utile şi interesante despre stupărit.

În cele două zile în care a fost deschis târgul, peste 3.000 de gălăţeni au trecut pragul Halelor Agro-Dunărea. Cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 25, s-a organizat şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu au existat sponsori pentru acest eveniment, prichindeii declaraţi câştigătorii au primit premii, constând în produse apicole. „Încercăm să încurajăm pe toată lumea, de la mic la mare, să consume miere de albine. Este un aliment foarte bun şi sănătos”, ne-a spus unul dintre apicultori. Doamnele care au fost curioase şi au venit la târg au putut cumpăra inclusiv produse cosmetice pe bază de lăptişor de matcă, miere de albine sau polen.

http://www.viata-libera.ro/articol-Targul_apicol_de_la_Galati_un_real_succes_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A treia ediţie a Târgului Apicol

Începând de sâmbătă, de la ora 8:00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), a treia ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 17,00 şi duminică între 8,00 şi 15,00.

„La primele două ediţii a ieşit totul bine. Apicultorii participanţi ne-au întrebat de fiecare dată când organizăm o nouă ediţie. Iată că am ajuns deja la a treia. De data aceasta am invitat aproximativ 80 de producători şi, până în acest moment, şi-au confirmat prezenţa peste 30. Sunt şi mulţi apicultori care vor veni să vândă miere şi produse apicole”, ne-a spus Saizu.

Ca noutate, la acest târg a fost invitat şi şi-a anunţat şi participarea un producător de patiserie pe bază de miere de albine. Produsele sunt cu siguranţă delicioase, aşa că nu rataţi să le încercaţi.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte două ediţii, cei interesaţi vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Toţi apicultorii mi-au solicitat o nouă ediţie, după cea din toamna trecută. Şi-au anunţat prezenţa apicultori din Timişoara, Bistriţa, Sibiu, Braşov şi, nu în ultimul rând cei din Galaţi”, a mai spus organizatorul.

Printre expozanţi se va număra şi un invitat din Serbia, care a fost şi la cea de-a doua ediţie a Târgului Apicol de la Galaţi.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 26 şi Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi premii, constând, cum altfel, în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un borcănel de miere. Vom avea chiar şi o tombolă la care vom oferi premii surpriză”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.

Intrarea la târg se va face pe baza biletului care costă un leu, iar cu acest bilet va asigura şi participarea la o tombolă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ediţia a treia a Târgului Apicol, la final

Cea de-a treia ediţie a Târgului Apicol, organizată la Agro-Dunărea, şi-a închis porţile duminică seară. Aproximativ 5.000 de gălăţeni au profitat de timpul liber şi au vizitat expoziţia. Expozanţii veniţi din toate colţurile ţării au fost foarte încântaţi de organizarea de la Galaţi şi au promis că vor veni cu mare drag ori de câte ori vor fi invitaţi.

Organizatorii au organizat şi o tombolă, la care au fost oferite 26 de premii. Iată care sunt norocoşii care vor primi câte un premiu în urma tragerii la sorţi organizate la "Viaţa liberă": Bogdan Gradea, Adina Gheorghevici, Petruş Trandafir, Cosmin Mario Băltăgaru, Adrian Radu, Eric Jalbă, Nicu Bîlea, Robert Curelea, Cătălin Lupu, Nicolae Popa, Dan Chiculiţă, Petrică Oprea, Mihăiţă Mihalcea, Gheorghe Ploeşteanu, Virgil Sion, Stelian Hagiu, Marcel Boşcu, Dan Lăzărescu, Anca Magria, Ionel Radu, George Jecu, Ionel Vieru, Marcel Cristea, Vasile Marinache, Flavius Dumitraşcu şi Silviu Sergiu Sfetcu.

Toţi câştigătorii sunt aşteptaţi marţi, la sediul redacţiei "Viaţa liberă", între orele 12.00 şi 16.00, să îşi ridice premiile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Târgul Apicol îşi deschide porţile începând de sâmbătă

A patra ediţie Târgului Apicol îşi va deschide porţile începând de sâmbătă, de la ora 8.00, la halele Agro-Dunărea (pe calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor). Organizat la iniţiativa apicultorului gălăţean Matei Saizu, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 17.00 şi duminică între 8.00 şi 15.00.
„Avem deja 60 de apicultori care şi-au anunţat prezenţa. Mai sunt încă 27 de producători care au sunat şi ne-au spus că dacă vremea le va permite vor veni la expoziţia de la Galaţi. Apicultorii şi producătorii vor participa şi la Brăila la un târg, iar de acolo vor veni la noi. Se pare că organizarea de la ediţiile trecute i-a încântat pe apicultorii participanţi, motiv pentru care sunt foarte mulţi cei care şi-au anunţat prezenţa”, ne-a spus Matei Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte trei ediţii, cei interesaţi vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Vom prezenta ultimele noutăţi în domeniul utilajelor apicole. Ba mai mult, vom avea şi un model nou de stup. Şi-au anunţat prezenţa apicultori din Timişoara, Arad, Vatra Dornei, Făget, Bistriţa, Sibiu, Braşov şi, nu în ultimul rând, cei din Galaţi. Anul trecut am avut un invitat din Serbia. Anul acesta avem doi. Vom avea şi trei invitaţi din Bulgaria, care vin la recomandarea colegilor de la Slobozia”, a mai spus organizatorul.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 24 şi Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi premii, constând, cum altfel, în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un borcănel de miere. Vom avea chiar şi o tombolă la care vom oferi premii surpriză”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.
Intrarea la târg se va face pe baza biletului care costă un leu, iar acest bilet va asigura şi participarea la o tombolă. Câştigătorii vor fi anunţaţi în ziarul "Viaţa liberă" de luni.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Lista câştigătorilor de la Târgul Apicol Galaţi

Câştigătorii tombolei organizată la Agro Dunărea cu ocazia celei de-a patra ediţii a Târgului Apicol de la Galaţi sunt aşteptaţi la sediul din str. Calea Prutului, nr. 13, pentru a-şi ridica premiile.

Iată cine sunt norocoşii şi ce au câştigati: Crina Popescu - un stup; Florian Dicianu - o roiniţă cu două compartimente; Valentin Petruş Spinu şi Vasile Eftimie - câte o roiniţă cu patru compartimente; Viorica Petcu - un culegător de polen, iar Gabriel Doru Panait - un perforator de rame. Un culegător de polen din inox a fost câştigat de Vasile Marinache. Traian Munteanu s-a  ales cu o afumătoare, în vreme ce foiţe de faguri au câştigat Lucia Mihaela Ursuleţ şi Romeo Pîrlea. Rame au câştigat: Valentina Marinescu, Floricel Maricel Dima, Andrei Popescu, Aurelia Niscoveanu, Ion Bocioacă, Nicu Domniţanu şi Zonia Ivanov. Cuşti de matcă au câştigat: Gheorghe Ghionea, Adriana Băltăgaru, Mihai Cristian Nedelcu şi Margareta Iorga. Plăci active au câştigat: Rodica Crişan, Firinel Stroe, Paul Georgescu, Gabriela Ploşcutanu şi Ioana Burcuş. Toader Paraschiv a câştigat un cleşte extractor, Lucica Dorobâţ, un cleşte extractor cu daltă, Florentina Bobârnac, gratii antişoareci, Tatiana Tudorache, o perie şi Ioana Sologan, reviste apicole.

Toţi câştigătorii pot ridica premiile de la Sediul Agro Dunărea Galaţi, str. Calea Prutului, nr. 13.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Târgul Apicol îşi deschide porţile sâmbătă

Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), a cincea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi.
Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 16,00 şi duminică între 7,00 şi 15,00. Cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece, din experienţa anilor trecuţi, există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.
„Încă de la prima ediţie, am fost întrebaţi de apicultori când va fi următorul târg. Iată că am reuşit să ajungem la a cincea ediţie, semn că totul a fost foarte bine organizat de fiecare dată. Anul acesta am trimis aproximativ 80 de invitaţii şi, până la acest moment, circa 60 de apicultori şi-au anunţat prezenţa. Probabil ar fi venit mult mai mulţi, dacă nu era în aceeaşi perioadă un alt târg, la Bucureşti, despre care am aflat mult prea târziu”, ne-a spus Matei Saizu.
Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-a anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine. „Vom avea produse de patiserie, turtă dulce şi multe alte dulciuri pe bază de miere de albine”, a adăugat Saizu. Produsele sunt cu siguranţă delicioase, aşa că nu rataţi să le încercaţi.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Vor fi prezentate utilajele de ultimă generaţie în acest domeniu. De asemenea, gălăţenii vor putea cumpăra miere de albine şi produse naturiste pe bază de miere”, a mai spus organizatorul.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 16 şi de la Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi diplome şi premii, constând în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un ursuleţ de miere”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.
Intrarea la târgul apicol se va face pe baza unui bilet care va costa, simbolic, un leu. Cei care îşi vor completa datele personale pe bilet şi îl vor depune în urna special amenajată vor participa şi la o tombolă. Premiile la tombolă vor consta în utilaje apicole, numai bune pentru a-i ajuta pe gălăţeni în munca de apicultori.
Aşadar, nu rataţi cea de-a cincea ediţie a Târgului Apicol Galaţi, care se va deschide, la Halele Agro-Dunărea, sâmbătă dimineaţă, la ora 7,00.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Sute de gălăţeni au fost atraşi de produsele naturale de la târgul apicol

În ciuda vremii nefavorabile, sute de gălăţeni au vizitat târgul apicol deschis în weekend la Halele Agro-Dunărea. Evenimentul s-a dovedit un real succes, apicultorii şi producătorii de utilaje apicole fiind foarte mulţumiţi de organizare. Mai mult, dintre cei aproximativ 60 de participanţi, încă din prima zi unii au şi plecat acasă, fiindcă rămăseseră fără produse. Preţurile fără concurenţă, toate de producător, i-au atras pe gălăţeni la cumpărături.

„Am fost şi la celelalte ediţii şi ştiu că sunt produse de calitate. Mierea este naturală şi de aceea am venit să cumpăr şi de această dată direct de la producători”, ne-a mărturisit un gălăţean. Nu doar mierea de albine a fost la mare căutare, ci şi produsele cosmetice. Creme pe bază de lăptişor de matcă sau miere de albine, săpunuri cu ingrediente sută la sută naturale, tinctură de propolis, fagurii, dar şi dulciurile pe bază de miere de albine au dispărut rând pe rând de pe standuri. Gălăţenii pasionaţi de apicultură nu au ratat nici standurile cu utilaje apicole. Producătorii nu au dus lipsă de clienţi, iar schimbul de informaţii între apicultori i-a ajutat pe oameni să plece de la târg fiecare cu ceea ce îşi doreau.
Până şi concursul de degustat miere de albine a avut mare succes. Participanţii, elevi ai Şcolii nr. 16 şi ai Liceului de Artă, au organizat, ad-hoc, o mică expoziţie tematică de desene.
Cea de-a cincea ediţie a târgului apicol a luat sfârşit duminică după-amiază, dar totul se va încheia abia astăzi, când va avea loc şi tragerea la sorţi la tombola organizată pe baza biletelor de intrare. Premiile, 36 la număr, oferite de participanţii la târg, vor face fericiţi tot atâţia gălăţeni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

A şasea ediţie a târgului apicol

Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la Halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Ca şi la ediţiile trecute, târgul este organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean.
Cei care doresc să-şi cumpere produse naturale pe bază de miere sau chiar miere de albine trebuie să ştie că programul târgului este între 7,00 şi 17,00 pentru sâmbătă, iar duminică între 7,00 şi 14,00. Din experienţa ediţiilor anterioare, cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.

O iniţiativă lăudabilă

Iniţiativa apicultorului gălăţean este mereu bine primită de apicultorii din întreaga ţară, dar şi de cei din străinătate, mai ales că experienţa le-a arătat că la Galaţi totul este organizat ca la carte. „Am reuşit să ajungem la a şasea ediţie, semn că apicultorilor le-a plăcut la Galaţi. Anul acesta, vom avea aproximativ 60 de apicultori, ceea ce ne bucură, mai ales că mai este încă un târg organizat cu o zi înainte. Şi-au anunţat prezenţa, spre marea noastră bucurie, şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova”, ne-a spus Matei Saizu.
Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-au anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine, dar şi producători de tratamente naturiste pe bază de produse apicole şi plante medicinale. "Vom avea produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole", a adăugat Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilaje apicole. "Vor fi prezentate şi vor putea fi cumpărate utilaje de ultimă generaţie în acest domeniu, dar şi stupi, rame şi alte ustensile necesare apicultorilor", a mai spus organizatorul.
Intrarea la târg se va face pe baza unui bilet care va costa, simbolic, un leu. Cei care îşi vor completa datele personale pe bilet şi îl vor depune în urna special amenajată vor participa şi la o tombolă. Premiile vor consta în utilaje apicole, numai bune pentru a-i ajuta pe gălăţeni, fie ei experimentaţi sau începători, în munca de apicultori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sute de persoane, încă de la primele ore ale dimineţii la Târgul Apicol

Halele Agro-Dunărea s-au dovedit a fi, sâmbătă dimineaţă, neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au participat la cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Deşi a plouat torenţial, la primele ore ale dimineţii, apicultorii nu au dus lipsă de clienţi. Din contră, la standurile din hală, dar şi la cele de afară, numeroşi apicultori începători, dar şi experimentaţi, precum şi iubitori de miere, faguri, tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole, veniţi din mai multe zone ale ţării, stăteau la coadă pentru a-şi cumpăra produsele de care aveau nevoie. Avalanşa de cumpărători i-a surprins pe comercianţi, cărora ploaia torenţială, ce părea să nu se mai oprească, le-a dat emoţii, la deschiderea târgului.

Nu mă aşteptam să vină atât de multă lume, având în vedere condiţiile meteo. Am fost plăcut surprins să constat că este atât de multă lume interesată. Eu am venit la ora 8,30, direct de la târgul de la Blaj. Vânzarea este foarte bună. Mai devreme am dat cinci kilograme de polen, am avut comenzi pentru miere de salcâm, de tei, de rapiţă şi nu numai”, ne-a spus apicultorul Samoilă Gavrilă, din Constanţa, care participă pentru a treia oară la Târgul Apicol din Galaţi. Tânărul constănţean a afirmat că apicultura este o meserie bănoasă, dar care necesită multă muncă şi atenţie. Tinerii, dacă vor să muncească, să nu stea prin cluburi, prin baruri, trebuie să ştie că apicultura este o meserie foarte frumoasă, dar este nevoie de multă muncă şi atenţie. Trebuie să înveţe, de preferat ar fi să lucreze cu un apicultor, măcar un an de zile. Practica contează cel mai mult. Este o meserie foarte bănoasă. De exemplu, de la 100 de familii de albine ar putea obţine, în medie, 1.500 de euro lunar. Eu am 184 de familii”, ne-a spus apicultorul din Constanţa, care moşteneşte meseria de la părinţii săi.

Un focşănean, fidel târgului gălăţean

Printre standurile cu utilaje apicole de ultimă generaţie l-am întâlnit pe Jenică Barbu, un apicultor experimentat din Focşani. Bărbatul ne-a spus că a călcat pragul Târgului Apicol gălăţean încă de la prima ediţie şi că a rămas fidel acestuia. Vin la acest târg încă de la prima ediţie. Vin şi îmi cumpăr ce îmi trebuie de aici. Am găsit tot ce aveam nevoie. Acum iau 65 de hrănitoare, am mai cumpărat şi alte lucruri”, a precizat focşăneanul.

Apicultorul ne-a declarat că, în opinia sa, perseverenţa şi munca susţinută sunt cele două ingrediente esenţiale pentru a pune pe picioare un proiect de succes în apicultură. Jenică Barbu ne-a spus că are 300 de familii de albine, în prezent, faţă de două, câte avea la început. Dacă tinerii au ambiţie şi sunt perseverenţi, pot să se apuce de o astfel de afacere. Dacă nu, să o lase baltă. Când este de lucru, nu există nici duminică, nici Paşte, nimic. Trebuie să munceşti şi să te dedici foarte mult acestui tip de activitate. Cu greu poţi demara o astfel de afacere fără să ai un minimum sprijin financiar de la început. Sprijinul, din păcate, noi nu-l prea avem. Ungurii dau pe an 7.000 de euro la stupar, fără să pună condiţii că să le dea atâta, să facă atâta etc. La noi, îţi faci programul la Măsura 141, îţi dă 5.000 - 7.000 în cinci ani, iar apoi începe: impozit, taxe ... Este foarte complicat. Statul trebuie să ia un model, dacă nu de la nemţi, să ia de la unguri, spanioli. Eu am avut un program pe 141, am terminat acum doi ani, am închis şi nu îmi mai trebuie. Este mai bine aşa, fără să am obligaţii faţă de stat. Acum am 300 de familii. De asta spun că trebuie să fii perseverent şi, bineînţeles, să îţi placă ce faci. Mai sunt greşeli, mai înveţi din ele, dar mai pui mâna pe carte, consulţi persoane avizate. Trebuie tot timpul să înveţi ca să fii în pas cu apicultura modernă. Echipamentele sunt foarte scumpe, pentru un începător. Cheltuiala este mare, la început, dar dacă îţi dorești cu adevărat, reuşeşti”.

Sâmbătă, în prima zi a Târgului Apicol, programul se încheie la ora 17.00, iar duminică puteţi participa la eveniment între orele 7,00 şi 14,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Târgul Apicol, la o nouă ediție

Peste 60 de apicultori din ţară şi din străinătate îşi dau întâlnire, timp de două zile, respectiv 26 - 27 martie, la Halele Agro-Dunărea, de pe Calea Prutului, la cea de-a VII-a ediţie a Târgului Apicol. Gălăţenii îşi vor putea cumpăra atât miere de albine, cât şi multe alte produse pe bază de miere şi polen. Cei interesaţi de apicultură se pot informa despre noile tehnologii în domeniu, dar şi despre finanţările europene care pot fi accesate în anul 2016.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A şaptea ediţie a Târgului Apicol

Se anunţă un weekend foarte dulce pentru gălăţenii care vor ajunge, începând de sâmbătă, 26 martie 2016, de la ora 8,00, la Halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), unde se va deschide cea de-a şaptea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Ca şi la ediţiile trecute, care s-au dovedit a fi foarte reuşite, târgul este organizat la iniţiativa unui apicultor gălăţean.

Cei care doresc să-şi cumpere produse naturale pe bază de miere sau chiar miere de albine trebuie să ştie că programul târgului este între 8,00 şi 17,00, pentru sâmbătă, 26 martie, iar duminică, 27 martie, între 8,00 şi 14,00.

În cazul în care vă doriţi să faceţi cumpărături de produse apicole de cea mai bună calitate nu rataţi o vizită la Halele Agro-Dunărea. De asemenea, din experienţa ediţiilor anterioare, cei interesaţi ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.

O iniţiativă cu tradiţie

Încă de la prima ediţie, care a avut loc în urmă cu şase ani, Târgul Apicol s-a dovedit a fi foarte apreciat de apicultorii din întreaga ţară. Acesta este motivul pentru care, până în prezent, peste 60 de producători de miere, produse apicole şi cosmetice, dar şi producători de utilaje din întreaga ţară şi-au anunţat deja prezenţa la Galaţi în acest sfârşit de săptămână.

„Am reuşit să ajungem la a şaptea ediţie, în şase ani, în primul an fiind două ediţii, la solicitarea apicultorilor. Anul acesta, vom avea peste 60 de apicultori, ceea ce ne bucură. Spre marea noastră bucurie, şi-au anunţat deja prezenţa, pe lângă apicultorii români veniţi din toate colţurile ţării, şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova”, ne-a spus George Saizu, apicultorul gălăţean care se ocupă de organizarea târgului.

Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-au anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine, dar şi producători de tratamente naturiste pe bază de produse apicole şi plante medicinale. "Vom avea produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole. De asemenea, vor fi prezentate şi utilaje de ultimă generaţie apărute în acest domeniu, dar şi şi stupi, rame şi alte ustensile necesare apicultorilor", a adăugat Saizu.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilaje apicole. "Sâmbătă, cu începere de la ora 10,00, va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice la care şi-au anunţat participarea cei de la Direcţia Agricolă şi cei de la Camera de Comerţ. Se va vorbi despre finanţările pe bani europeni şi nu numai, bolile albinelor şi tratamente posibile, noutăţi în domeniu, dar vor fi oferite şi sfaturi pentru cei lucrează deja în domeniu şi pentru începători", a mai spus organizatorul.

Intrarea la târg va fi liberă pentru toţi cei interesaţi.

Aşadar, nu rataţi cea de-a şasea ediţie a Târgului Apicol Galaţi, care se va deschide, la Halele Agro-Dunărea, sâmbătă dimineaţă, la ora 8,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 100 de producători, din ţară şi din străinătate, s-au întâlnit la Târgul Apicol

Halele Agro-Dunărea au devenit neîncăpătoare, ieri şi astăzi, când numeroşi gălăţeni au venit la a şaptea ediţie a Târgului Apicol Galaţi. Faţă de anii anteriori, când a plouat torenţial şi a bătut vântul, vremea a fost de această dată de partea organizatorilor şi a participanţilor. Nu este astfel de mirare că şi numărul vizitatorilor a fost mai mare faţă de ediţiile precedente. Încă de sâmbătă dimineaţa, apicultori aflaţi la început de drum sau deja experimentaţi, dar şi persoane interesate de miere, faguri, tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole au format cozi în faţa standurilor amplasate în interiorul sau în exteriorul halelor de pe Calea Prutului.

Sfaturi pentru începători

Mihai Grama a participat pentru a patra oară la Târgul Apicol Galaţi. Apicultor din tată în fiu şi absolvent al unui liceu de profil, clujeanul apreciază evenimentul de profil organizat la Galaţi tocmai datorită numărului mare de vizitatori. „Aici este un loc bun pentru un târg apicol. Am avut destui clienţi sâmbătă şi duminică, şi nu doar din Galaţi. Au venit şi din Dobrogea sau din Republica Moldova. Îmi place că oamenii sunt receptivi la ce este nou. Ca în orice alt domeniu, şi în apicultură progresul tehnologic îşi spune cuvântul. Când au auzit că vin la Târgul din Galaţi, mulţi apicultori din zona Moldovei sau a Dobrogei au făcut deja comandă de stupi. Pentru cineva fără experienţă care vrea să se apuce de apicultură pot spune că este posibil, atât timp cât sunt respectate unele reguli. În primul rând, nu te apuca singur. Trebuie să ai un prieten cu experienţă pe lângă care să stai şi să prinzi din secretele creşterii albinelor. Nu trebuie neglijată însă nici partea teoretică, pentru că altfel rişti să faci unele greşeli”, a explicat Mihai Grama.

O ocupaţie grea, dar bănoasă

David Marton a venit la Târgul Apicol din Galaţi tot de la Cluj. Spune că a mizat mereu pe calitatea produselor sale, iar clienţii apreciază acest lucru. „Eu vând mierea de albine şi produsele pe bază de miere la un preţ ceva mai mare. Când omul vine la mine îi dau să guste şi este de ajuns. Deşi am luat contact pentru prima oară cu apicultura încă din copilărie, din 2012 m-am orientat serios către această ocupaţie. Apicultura este o meserie grea, dar bănoasă, atât timp cât munceşti şi eşti atent. În cele două zile de târg am făcut o vânzare bună. Împreună cu fratele meu, avem în jur de 100 de familii de albine”, a spus David Marton.

La ediţia de anul acesta a Târgului Apicol Galaţi au fost 110 participanţi. „Pe lângă apicultorii din România, au fost şi participanţi veniţi din Serbia, Bulgaria sau din Republica Moldova. Au fost expuse produse alimentare pe bază de miere de albine, dar şi tratamente naturiste şi cosmetice pe bază de produse apicole. De asemenea, au fost prezentate şi utilaje apicole de ultimă generaţie. Suntem mulţumiţi şi de numărul de vizitatori. Creştem de la an la an şi deja ne gândim la târgul de anul viitor”, a precizat George Saizu, organizatorul evenimentului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Weekendul acesta, la Halele Agro-Dunărea, a opta ediție a Târgului Apicol din Galați

Sâmbătă dimineață se deschide cea de-a VIII-a ediție a Târgului Apicol din Galați. Ca și în anii trecuți, sunteți așteptați la Halele Agro-Dunărea de pe Calea Prutului, vizavi de Piața Rușilor, ca să vă îndulciți weekendul. Special pentru dumneavoastră vor fi acolo 100 de producători apicoli cu miere curată, de calitate, dar și cu produse de patiserie și cosmetice naturale, care au la bază ingrediente apicole. În plus, nici în acest an nu vor lipsi degustările gratuite de miere pentru copii.

Veți găsi, la Târgul Apicol de la Halele Agro-Dunărea, miere și produse apicole derivate,  într-o gamă variată de forme de prezentare. Noi am participat și la precedentele ediții și vă spunem că, fără doar și poate, o să aveți ce și de unde alege! Și mai e un mare avantaj pe care-l veți avea, dacă veniți la târg: veți putea vorbi direct cu producătorii și îi veți putea întreba tot ce vă interesează despre albine și despre miere, despre cum se produce ea, despre cum se păstrează și despre cum se consumă.

Tot la Târgul Apicol veți avea și posibilitatea să mâncați produse de patiserie preparate cu miere, dar și să vă alegeți cosmetice care au la bază ingrediente apicole naturale. Că doar sănătatea noastră rămâne cea mai importantă! Iar dacă vă interesează creșterea albinelor, atunci sigur o să vă placă și secțiunea târgului în care vor expune producătorii și distribuitorii de utilaje și tehnică apicolă.

Organizatorul târgului este George Saizu, un apicultor gălățean care a preluat tradiția organizării evenimentului de la tatăl său, Matei Saizu. An de an, organizatorii au adaptat evenimentul astfel încât să le fie gălățenilor cât mai pe plac. “Și în acest an, Târgul Apicol al gălățenilor se va bucura de participare internațională. Vom avea producători din Bulgaria, din Serbia și din Republica Moldova, care vor veni să completeze și să diversifice oferta apicultorilor din țara noastră, astfel încât fiecare vizitator să găsească ceva pe gustul său”, a precizat George Saizu.

Târgul va fi deschis sâmbătă, pe 25 martie, între orele 8,00 şi 17,00 și duminică, 26 martie, între orele 8,00 și 15,00. Este, în mod clar, un eveniment pe care n-ar trebui să-l ratați! Dar stați fără grijă, că oricum vă mai amintim noi despre el, în zilele care vin!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Crescători de albine din patru ţări vor participa la târgul apicol 2018 de la Galaţi

În perioada 31 martie- 1 aprilie 2018 în Piaţa Centrală a muncipiului Galaţi va avea loc Târgul Apicol, eveniment ajuns de ja ediţia a IX-a. Ca în fiecare an, la târg vor participa zeci de apicultori din judeţul Galaţi, cărora li se vor alătura alte zeci de crescători de albine din toată ţara, dar mai cu seamă din Brăila, Tulcea, Constanţa şi Vrancea. Timp de două zile, în standurile amenajate în Piaţa Centrală vor fi expuse (evident, cu degustare şi vânzare) sute de sortimente de miere şi alte produse apicole apreciate de public. De asemenea, vor fi expuse şi utilaje, scule, materiale necesare în activitatea crescătorilor de albine. Ca un element inedit, anul acesta vor particpa la târg şi apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova, după cum a precizat Doina Ragea, directorul executiv al Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi. Organizatorul evenimentului este George Saizu (32 ani), un tânăr apicultor care provine dintr-o familie cu tradiţii adânci în albinărit. Este este susţinut în demersul său de  Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi şi de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.