Jump to content

Consilierii judeţeni gălăţeni au stabilit preţul de referinţă la grâu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Consilierii judeţeni gălăţeni au stabilit preţul de referinţă la grâu

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi în plen propunerea Direcţiei de Agricultură Galaţi pentru preţul mediu la grâu pentru anul agricol 2009-2010. "Potrivit Codului fiscal, această hotărâre este necesară organului fiscal (în a cărui rază teritorială contribuabilii îşi au domiciliul sau adresa unde locuiesc efectiv, iar sursele de venit pot fi situate în raza teritorială a altor organe fiscal), pentru a determina impozitul pe venitul net anual impozabil datorat de persoanele fizice care realizează venituri, în baza unui contract de arendă, unde aceasta este exprimată în natură. Prin proiectul de hotărâre se propune aprobarea preţurilor medii ale produselor agricole pentru judeţul Galaţi, pentru o perioadă de un an, având la bază bugetul estimativ al culturii de grâu consum, pentru recolta 2009-2010", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit legislaţiei, Consiliul Judeţean este instituţia care are atribuţii în procesul de stabilire a preţurilor medii la produsele agricole, după consultarea factorilor de specialitate.

CJ estimează că grâul se va comercializa în acest an pe piaţa internă la preţul de doar 0.40-0.50 lei pe kilogram, deşi costul de producţie se va situa între 0.75-0.80 lei pe kilogram.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/pret_grau-sedinta-fisc-galati_0_452355300.html

Link to comment
Share on other sites

Pe vremea lui Ceasca aceeasi indivizi stabileau din condei recolta la hectar, acum s-au emancipat, stabilesc pretul. Si ce estimari cretine au astia, cu pana la 50% mai mici decat costul de productie. E grea agricultura asta....

Link to comment
Share on other sites

Si ce estimari cretine au astia, cu pana la 50% mai mici decat costul de productie. E grea agricultura asta....

Agricultura e grea, cu siguranta.

Ca unii consilieri poate nu au toti boii acasa, si aici se poate discuta.

Insa pretul stabilit nu se refera la pretul cu care e cineva obligat sa vanda graul in piata ci doar la stabilirea unei baze de calcul a impozitului etc. Mai pe scurt, daca ar fi pus pretul dublu (pentru a ajunge la nivelul costurilor de productie, presupuse sau evaluate cumva), nu ar fi insemnat decat ca oamenii de la tara, care au pamant arendat, sa platesca dublu, in conditiile in care pretul pietei ar fi fost la jumatate.

Cel putin eu asta inteleg din stire.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.