Jump to content

un studiu de caz interesant


sanda

Recommended Posts

Doar 30% dintre femei ştiu că bolile cu transmitere sexuală se contractează şi prin cavitatea bucală .

Studiul GFK arată că doar o treime dintre respondenţi, femei şi bărbaţi, ştiu că nicio metodă contraceptivă nu este 100% sigură şi nu protejează 100% împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS).

În ceea ce priveşte transmiterea BTS pe cale bucală, bărbaţii se dovedesc mai bine informaţi decât femeile: jumătate dintre respondenţii de sex masculin ştiu că aceste boli pot fi contractate şi prin cavitatea bucală, în timp ce doar 30% dintre femei sunt conştiente de acest lucru.

Candidoza, HPV şi Chlamidia, boli cu transmitere sexuală puţin cunoscute de femei

Cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuală sunt SIDA, sifilis şi hepatita, însă despre candidoză, HPV, chlamidia, condiloame, vaginoză şi tricomonază, boli care afectează în special femeile, nici măcar acestea nu ştiu mare lucru. Sub 25% dintre femeile participante la studiu cunosc informaţii despre candidoză, HPV, chlamidia, condiloame, vaginoză şi tricomonază, în timp ce SIDA, sifilis şi hepatita sunt boli recunoscute atât de femei cât şi de bărbaţi în proporţie de aproape 100%.

Link to comment
Share on other sites

S-ar putea sa mai urmeze niste informatii interesante pe tema asta :)

E inutil sa remarcam cvasiabsenta orelor de educatie sanitara din scoli, dintr-un motiv foarte simplu: nu exista asa ceva prevazut in programa. Pe langa asta, numarul medicilor scolari si mai ales dotarile cabinetelor scolare sunt la nivel extrem de scazut.

In alta ordine de idei, e interesant si articolul privind factorii care conteaza in alegerea unei masini. Deloc surprinzator, siguranta nu e in primii 5: http://www.gfk-ro.com/public_relations/press/multiple_pg/007575/index.ro.html

Despre asta putem face o tema speciala de discutie.

Link to comment
Share on other sites

Se face educatie sanitara in scoli, cine ti-a spus ca nu se face? Ba chiar si sexuala si inca de la varste fragede, ca de cand cu internetul nu mai stiu micutii ce sa creada despre berze. Programele nu pot acoperi toate situatiile cu care un om se poate intalni in viata (adica nu te poate invata scoala sa bei alcool cu moderatie, sa faci omleta dimineata sau o cafea buna etc.) Toata lumea vorbeste de exemplu despre nocivitatea dogurilor, dar asta ii face pe prea putini sa renunte sau sa nu incerce. Cam asa si cu sexul si BTS, mult sa fie ca odata cu timpul vine si calitatea.

Link to comment
Share on other sites

NU se face educatie sexuala in scoli, se face pur ocazional cate o ora la 2-3 ani in care doctorul e invitat sa vorbeasca si sa raspunda intrebarilor copiilor. Absolut gratuit, fara a avea o forma standardizata/organizata, fara a avea pregatirea pedagogica necesara, etc. De aia avem bunici la 23 de ani.

Cum nici educatie antiseismica nu se face in cea mai expusa tara la riscul seismic din Europa!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.