Jump to content

20 de gălăţeni escrocaţi prin telefonul mobil


dcp100168
 Share

Recommended Posts

20 de gălăţeni escrocaţi prin telefonul mobil

Aţi câştigat premii cu toptanul deşi nu aţi participat la niciun concurs? Vă spune un „operator” de telefonie mobilă că vi s-a greşit factura şi ca să se refacă toate calculele, trebuie ca dumneavoastră să faceţi nişte „operaţiuni” pe mobil? Sau sunteţi luat la sigur, de genul: „Salut, ce faci?”. „Cine e? Tu eşti, Florine?”. „Da, eu sunt. Nu mă împrumuţi cu nişte bani?”. Atenţie mare! Dacă recunoaşteţi vreunul dintre scenariile descrise mai sus, puteţi fi următoarea victimă a escrocheriilor prin telefonul mobil.

Imaginaţia hoţilor nu are limite. Chiar dacă nu ne fură poşeta pe stradă sau nu ne bagă la propriu mâna în buzunar, bandiţii găsesc modalităţi să ne jupoaie de bani. Comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „De la începutul anului şi până în prezent, 20 de gălăţeni au făcut plângere pentru că au fost înşelaţi prin telefonul mobil. Astfel, oamenii solicitaţi ˝să facă operaţiuni˝ pe telefon pentru refacerea facturilor, au încărcat de fapt cartelele unor alţi utilizatori. Altora, cărora li s-a spus că de pe telefonul lor s-a vorbit în străinătate, li s-a aplicat un tratament similar”.

De pildă, explică purtătorul de cuvânt, în 2010, un asemenea „întreprinzător” suna de pe reţeaua fixă de telefonie şi cerea introducerea unor coduri în mobil. Banii se duceau, cum era de aşteptat, în conturi PrePay necunoscute. Bărbatul a fost identificat, el fiind din Iaşi. În acest moment el a dispărut, fiind dat în urmărire. „Activitatea infracţională de acest gen este foarte greu de probat – nu imposibil -, dar foarte greu. De aceea este important ca oamenii să înţeleagă exact riscurile şi să nu cadă în capcanele întinse de aceşti escroci, care îi tentează cu bani sau câştiguri lipsite de orice explicaţie”, încheie Cristina Tatulici.

Să nu ne aşteptăm, prin urmare, să plouă cu maldăre de chiftele. Premiile nu vin din senin, iar hoţii nu fac decât să ne exploateze aşteptările nerealiste. Cel mai nou caz de înşelătorie de acest tip este al unui octogenar din Focşani: omul a plătit bani grei pentru naivitatea de a răspunde unor telefoane care îl anunţau că a câştigat maşini de spălat, frigidere şi plasme. A trimis coduri de reîncărcare şi a rămas cu banii luaţi şi fără zare de imagine HD.

http://www.viata-libera.ro/articol-20_de_galateni_escrocati_prin_telefonul_mobil_2.html

Link to comment
Share on other sites

„Activitatea infracţională de acest gen este foarte greu de probat – nu imposibil -, dar foarte greu. De aceea este important ca oamenii să înţeleagă exact riscurile şi să nu cadă în capcanele întinse de aceşti escroci, care îi tentează cu bani sau câştiguri lipsite de orice explicaţie”, încheie Cristina Tatulici.

Pentru militia romana orice e greu de probat, dupa cum se vede din viata noastra cotidiana. Probabil cand zicea ca sunt greu de probat doamna politist se referea in mare masura si la hainele slim-fit.

Si inca o chestie - prostia se plateste!

Link to comment
Share on other sites

M-a apelat și pe mine cineva, acum vreo lună: „Salut! Ce mai faci? Ce mai face mama ta?”. După ce m-am convins că nu am nimic în comun cu individul (care voia să ne întâlnim), l-am lăsat o vreme să-și bată gura, apoi l-am tratat cu flitul de rigoare, închizându-i telefonul, fără să-i dau nici o explicație.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.