Jump to content

Bărbat ucis în bătaie la câţiva paşi de propria casă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bărbat ucis în bătaie la câţiva paşi de propria casă

Dumitru Sima, de 45 de ani, din localitatea Munteni, şi-a găsit sfârşitul azi noapte în apropierea casei sale. Bărbatul a fost găsit lângă gard cu multiple lovituri la cap. Soţia lui, şocată, a chemat poliţia imediat. Din păcate echipajul ambulanţei sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Cadavrul său a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. Legiştii au stabilit că moartea bărbatului a fost una violentă.

„În momentul de faţă poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi prinderea lui”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_galatean_a_fost_omorat_in_bataie_la_cativa_pasi_de_propria_casa_0_453555183.html

Link to comment
Share on other sites

Soţia lui, şocată, a chemat poliţia imediat. Din păcate echipajul ambulanţei sosit la faţa locului

Pai ambulanta sau politia? Pai a trebuit politia sa cheme ambulanta? Daca chema ea ambulanta, poate avea sanse de supravietuire.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Soţia lui, şocată, a chemat poliţia imediat. Din păcate echipajul ambulanţei sosit la faţa locului

Pai ambulanta sau politia? Pai a trebuit politia sa cheme ambulanta? Daca chema ea ambulanta, poate avea sanse de supravietuire.

112 my friend....e international si valabil pentru Politie, Salvare, Pompieri...

Link to comment
Share on other sites

Un student la Drept şi-a omorât vecinul în bătaie

Planurile de a face o carieră în justiţie sau poliţie şi de a-şi întemeia o familie s-au năruit brusc pentru un tânăr de 23 de ani din Galaţi, student la Facultatea de Drept. Într-un moment de furie, acesta şi-a pierdut controlul şi a omorât un vecin lovindu-l cu o bâtă în cap de mai multe ori.

În loc să se pregătească pentru examenul de licenţă, Marius Ionuţ Manea, studentul la Drept în anul IV la Universitatea Danubius, a păşit ca într-un vis urât, în arestul poliţiei. Acum va simţi pe propria piele rigorile legilor pe care abia a învăţat la facultate să le aplice.

Conflictul cu vecinul său este mai vechi. Altercaţia care a provocat tragedia a pornit de la faptul că victima i-ar fi otrăvit câţiva câini criminalului, iar în urmă cu două nopţi un câine a murit. Marius Ionuţ Manea l-a lovit pe vecinul său, Dumitru Sima, în vârstă de 45 de ani, cu o bâtă, de mai multe ori, până când l-a lăsat fără suflare.

Soţia victimei l-a găsit ceva mai târziu şi a telefonat la 112. La faţa locului au sosit echipajele Poliţiei şi Ambulanţei. „Bărbatul a fost operat dar a murit. Victima şi-a căutat-o singură. I-a otrăvit câinii studentului. E greu de zis Dumnezeu să-l ierte", spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

După 24 de ore de la comiterea crimei, studentul a fost prins de poliţişti şi şi-a recunoscut fapta.

„Inculpatul a fost reţinut în jurul orei 23.30. Loviturile au fost aplicate cu un obiect dur. Agresorul riscă între 10 şi 20 de ani", a declarat procurorul Alfredo Simionescu.

După prima zi petrecută în spatele gratiilor, studentul criminal regretă fapta şi spune viitorul său s-a prăbuşit. „Eram în grădină şi el a venit beat la mine. Totul a pornit de la câini. Mereu caută scandal. Aşa s-a întâmplat şi acum. A sărit la bătaie şi eu m-am apărat. Am luat o şipcă şi l-am lovit în cap după care am plecat. Stătea în picioare după ce l-am lovit. Sunt conştient că viitorul meu s-a ruinat", mărturiseşte studentul criminal.

„Tânărul va fi prezentat în faţa judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă", spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Profesorii de la facultate spun că studentul nu creat niciodată probleme. „La Drept Penal Special, Marius Ionuţ Manea a avut, în anul III, note de 5 şi de 6. Infracţiunile nu le ştia la examene dar văd că s-a descurcat mai bine cu practica", spune Alina Dumitrachi, asistent universitar cadrul Universităţii Danubius Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Drama-Un_student_la_Drept_si-a_omorat_vecinul_in_bataie_0_454155099.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Marius Ionuţ Manea şi-a recunoscut fapta

Marius Ionuţ Manea, cel care şi-a ucis vecinul din cauza câinilor, şi-a recunoscut fapta în întregime, scopul fiind acela de a i se scădea o treime din pedeapsă.

Ieri, din boxa acuzaţilor, abia i s-a auzit vocea în momentul în care judecătorul i-a cerut să-şi spună cuvântul. A spus încet că este de acord cu spusele avocatului său, dar lasă totul în seama judecătorului.

Apărătorul său a cerut separarea laturii civile de cea penală, asta pentru că familia celui ucis doreşte despăgubiri.

De asemenea, avocatul a mai solicitat să se ţină seama de instruirea clientului său, de faptul că a fost provocat de victimă, şi chiar să fie lăsat în libertate.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Student condamnat la zece ani de puşcărie

Zece ani de temniţă îl aşteaptă pe Marius Ionuţ Manea, studentul la Drept acuzat de uciderea lui Vasile Sima.

Reamintim că omorul s-a petrecut în martie anul acesta, în comuna Munteni. Marius, în vârstă de 23 de ani, se contra mai tot timpul cu Sima, în etate de 44 de ani, iar motivul a fost tot timpul acelaşi - câinii, pe care primul îi iubea, iar cel de-al doilea îi detesta.

Sima i-ar fi ucis doi câini lui Manea, şi cum scânteia exista, atunci când l-a văzut că îi asmute prietenii necuvântători, focul s-a aprins. Au început să se certe, Sima l-a înjurat pe Manea, iar acesta a pus mâna pe o scândură şi l-a lovit pe Sima, după care a plecat fără să se mai uite în urmă.

A doua zi a aflat că bărbatul a fost dus la spital, unde a şi decedat. Manea a fost arestat în aprilie pentru omor, după care a fost trimis în judecată. Marius Ionuţ Manea şi-a recunoscut fapta, mergând pe mâna reglementărilor noi care permit scăderea cu o treime a pedepsei dacă inculpatul îşi asumă faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu de către procurori. Deocamdată o primă instanţă a dat o condamnare de 10 ani, decizia putând fi atacată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.