Jump to content

Românii trăiesc cu 7 ani mai puţin decât vest-europenii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Românii trăiesc cu 7 ani mai puţin decât vest-europenii

Europenii traiesc mai mult si in conditii mai sanatoase, speranta medie de viata crescand intr-un ritm de 2-3 luni in fiecare an (speranta de viata in UE era in 2009 de 76,4 ani la barbati si 82,4 ani la femei), releva al treilea raport al CE privind demografia.

Speranta de viata in Romania (73,7 ani) a crescut constant fiind similara cu cea a vecinilor bulgari, unguri sau sarbi, dar ramane la o distanta apreciabila fata de tari ca Franta (81,5 ani), Suedia (81,2 ani) sau Norvegia (80,7 ani).

Documentul, elaborat o data la 2 ani, indica faptul ca in anul 2009 speranta de viata cea mai ridicata in randul femeilor se inregistra in Franta (85 de ani), iar la barbati in Suedia (79,4 ani), iar cea mai redusa in randul femeilor in Romania (77,4 ani), iar la barbati in Lituania (67,5 ani). Speranta de viata in randul barbatilor din Romania era de 69,8 ani in anul 2009.

Diferentele intre statele membre privind speranta de viata sunt foarte mari: 13 ani in cazul barbatilor si 8 in cazul femeilor. In fruntea clasamentului se afla Franta, Spania, Italia si Suedia, unde speranta de viata este de aproape 80 de ani la barbati si aproape 85 de ani la femei.

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_22454/VIDEO-Graficul-zilei-pe-EurActiv.ro-Speranta-de-viata-in-Romania-similara-cu-cea-a-vecinilor-dar-mult-mai-mica-decat-in-Franta-sau-Suedia.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.