Jump to content

Nicu Boghici se apără: „N-am făcut blat cu Bacăul!”


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Nicu Boghici se apără: „N-am făcut blat cu Bacăul!”

* Acuzat de Sorin Cârţu că, în 2004, ar fi primit bani pentru a vinde un meci, fostul conducător al clubului local susţine că „totul este o mizerie”

- Aţi părăsit fenomenul acum şase ani, timp în care n-aţi mai vorbit deloc de fotbal şi nici n-aţi mai fost văzut pe un stadion. De ce?

- N-aş putea da o explicaţie concretă, dar n-a mai fost să fie. Şi probabil nici nu mă voi mai implica în acest fenomen pentru că circumstanţele actuale nu sunt favorabile pentru un om ca mine. E prea mult scandal!

- Ca preşedinte la Oţelul aţi bifat singura finală de „Cupa României” a clubului. Ce spuneţi de performanţa actuală a echipei?

- Dacă Oţelul va câştiga campionatul, ar fi o performanţă mult mai bună. Ar fi singurul titlu din istoria clubului, cu siguranţă o performanţă senzaţională, iar eu le doresc din tot sufletul să reuşească! Ba chiar, vă spun cu mâna pe inimă, Oţelul joacă cel mai frumos fotbal din România! De departe. Nu numai ca spectacol, ci şi prin lecţia atât de bine învăţată şi exprimată pe teren încât o face aproape de neînvins.

„Ăsta-i caracterul lui Cârţu!”

- Zilele trecute, antrenorul alături de care aţi dus Oţelul în finala Cupei, Sorin Cârţu, a insinuat că la un meci din 2004 aţi fi primit bani de la FCM Bacău pentru a înlesni victoria acestei echipe…

- Nu-i comod să intri într-o dispută cu Cârţu, el fiind de aşa natură că produce mereu scandal. Ăsta e caracterul lui. El face aceste afirmaţii cu toate că anterior declara că cea mai frumoasă perioadă din carieră a avut-o la Galaţi. Ce poţi să mai crezi după cele două declaraţii ale sale, care se bat cap în cap?

Aici nimeni nu s-a băgat în treaba lui, iar banii veneau absolut la timp, eu aduceam saci de bani din contul personal pentru a-şi lua salariile la timp. Iar la acel meci am avut 2-0, pentru ca golurile Bacăului să pice din 11 metri şi dintr-un şut în diagonală, bară-gol. Poţi să spui că echipa a vândut meciul? Este o mizerie să zici asta!

„Cine se poate înţelege cu el?”

- Deci n-aţi primit bani de la FCM Bacău?

- Haideţi să fim serioşi! Care blat? Este Cârţu om în care să crezi când se pupă cu cel care i-a numit echipa autobază (n.r. - Meme Stoica)? Se pupă acum, se iubesc, dar se porcăiau mereu. Ce caracter pot avea astfel de oameni?

Dacă ţineţi minte, în celălalt meci care conta pentru retrogradare juca Ceahlăul cu Dinamo. O victorie a nemţenilor, în varianta unui meci nul la Galaţi, le-ar fi asigurat rămânerea în divizie. Ceahlăul a ratat un 11 metri, iar apărarea lui Dinamo s-a dat la o parte ca să scape ăia cu poarta goală. Ce mai e de zis?

- Se aude că v-aţi certat rău de tot cu domnul Cârţu după acel meci.

- Nu atunci, dar nu ştiu cine se poate înţelege cu Sorin Cârţu! Cu el nu se poate discuta normal, iar eu cu el n-am mai avut ce vorbi. Nici în meciurile de Cupa UEFA n-am fost cu echipa în deplasare pentru că nu mai voiam să dau cu ochii de el.

„Oţelul merită titlul!”

- Timişoara spune că Oţelul ar fi făcut o alianţă cu Cârţu şi Neţoiu pentru a câştiga campionatul. Îi ştiţi pe amândoi. E reală povestea?

- Trebuie să recunosc că Neţoiu a fost un tip foarte corect cu mine, am colaborat împreună. Dar cum să apeleze Oţelul la Neţoiu? Nu văd legătura! Ce, Steaua nu se duce să-şi apere şansele corect pe Bega? Steaua trebuie să primească bani pentru a merge să bată? Nu-i destul că dacă învinge Timişoara îi cresc şansele la titlu? Sunt manevre pentru a intimida adversarii şi corpul de arbitri, jocuri de culise tipic româneşti.

- Cine ia campionatul?

- Oţelul, pentru că merită! Această echipă poate să bată oricând Timişoara şi pe Steaua în Ghencea deoarece respectă o lecţie de joc eficientă. N-a ajuns pe primul loc decât prin valoare, punctul forte fiind echipa şi antrenorul. S-a mers pe un proiect extraordinar de inteligent de a forma o echipă şi am toată stima pentru activitatea clubului!

Nicolai Boghici – carte de vizită

· împlineşte în toamnă 54 de ani;

· este căsătorit, are un copil;

· om de afaceri, fost conducător al Oţelului în perioada iulie 2003 – ianuarie 2005;

http://www.viata-libera.ro/articol-Nicu_Boghici_fost_presedinte_la_Otelul_%E2%80%9EN-am_facut_blat_cu_Bacaul%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nicolai Boghici, despre amiciţia cu Marius Stan: «Eram prieteni la cataramă»

Fostul patron al Oţelului între 2003 şi 2005, Nicolai Boghici (54 de ani), va trăi la intensitate maximă partida cu FC Timişoara, de mâine. Fan declarat al moldovenilor, el şi-a amintit de prietenia care l-a legat de actualul preşedinte al Oţelului, Marius Stan, dar şi de fostul şef al siderurgiştilor, Mihai Stoica. “Toţi trei eram prieteni la cataramă. Marius Stan era cel mai bun amic al meu. Ne ştiam de foarte mult timp, el terminase Metalurgia în Galaţi, eu TCM-ul.

Cu Mihai Stoica, la fel. Ne făceam toate concediile împreună, ba în Grecia, ba în Turcia”, şi-a reamintit, pentru Libertatea, Nicolai Boghici. Omul care a salvat Oţelul de la retrogradare în 2003, cumpărând un loc de Liga I, “cu acte în regulă” de la Ploieşti, a adăugat: “Şi înainte de a mă implica efectiv la echipă eram unul dintre sponsorii Oţelului. Pe atunci nu era echipa mea de suflet, pentru că eu evoluasem ca jucător la CSU Galaţi, fosta Politehnica, dar dădeam bani pentru că eram amic cu Stan şi cu MM”.

I-a luat partea lui MM şi acum regretă

În acest moment însă, Boghici a rupt orice legătură cu cei doi oameni din lumea fotbalului. Motivul? “În 1998, când s-au certat Stan şi Stoica, eu am fost de partea ultimului. Am greşit şi am puterea s-o recunosc. De atunci, n-am mai vorbit cu Stan. Iar despre MM, ce să mai zic? Acum nici nu-mi mai răspunde la telefon. Se învârte în alte medii”, a spus, cu tristeţe în glas, Boghici.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.