Jump to content

A murit marele antrenor de hochei Ion Tiron


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A murit marele antrenor de hochei Ion Tiron

Ne-a părăsit unul dintre cei mai reprezentativi specialişti în sport din Galaţi. IOAN TIRON, cunoscut în lumea hocheiului din ţară şi străinătate ca „Zigărul”, s-a născut acum 91 de ani la Cernăuţi, dovedind de timpuriu calităţi de sportiv. A jucat hochei pe gheaţă şi fotbal la echipa „Dragoş Vodă” din capitala Bucovinei. A participat la cel de-Al Doilea Război Mondial, iar după repatriere s-a stabilit la Câmpina, unde a pus pe picioare renumita echipă de fotbal Poiana.

În Galaţi a ajuns în 1970 când, alături de alt antrenor celebru - Ştefan Tomovici, a înfiinţat echipa de hochei Dunărea, cu care a câştigat „Cupa României”. În acelaşi timp a fost şi antrenor al echipei naţionale a României cu care a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Insbruck şi Lake Placid) şi pe care a promovat-o în liga mondială de elită. La Galaţi a format jucători pentru echipele naţionale şi antrenori care duc mai departe tradiţia hocheiului nostru.

Pentru tot ce a făcut pentru hochei, pentru sportul gălăţean, îi vom purta o recunoştinţă veşnică!

Fie-i ţărâna uşoară!

http://www.viata-libera.ro/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.