Jump to content

Geoană şi salariile românilor


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Geoană şi salariile românilor

Majorarea chiriei celor care locuiesc în casele RA-APPS reprezintă un atac murdar în strânsă legătură cu apropiata campanie electorală, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Mircea Geoană, preşedintele PSD. Liderul social-democrat s-a plâns şi de faptul că nivelul chiriei, de câteva mii de euro pe lună pentru o casă, este unul exagerat de mare. "Probabil că 3.000 de euro pe lună pentru dânsul (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) înseamnă un mizilic, pentru oameni care muncesc şi care trăiesc din leafă este o sumă foarte mare. O consider în primul rând ca pe un gest ordinar, de şantaj, şi un arsenal de arme murdare ce nu au ce căuta într-o Românie europeană", a mai spus preşedintele PSD.

Miercuri, Geoană a declarat că Guvernul i-a mărit chiria pentru locuinţa RAAPPS pe care o foloseşte, acest gest fiind "cadoul de plecare" al secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan. Potrivit unei declaraţii a liderului PSD, citată de "Cotidianul", chiria este de 3.153 de euro, începând cu data de 1 martie.

Păi, bine, nenea Geoană, cam cât trebuie să câştige românii "care muncesc şi trăiesc din leafă" ca 3.000 de euro să fie o sumă importantă? Bănuiesc că cel puţin dublu, dacă nu de trei ori pe-atât. Din păcate, în România reală, oamenii care muncesc şi trăiesc din leafă cu adevărat câştigă în medie doar vreo 300 de euro pe lună. E drept că, fără să mânânce un an întreg, şi-ar permite să stea o lună în vila RAAPPS! Oare asta ştiu despre România toţi cei care ne conduc? Tare am impresia că da! :o

Link to comment
Share on other sites

A avea un acoperiş asupra capului, a-ţi schimba mobila din casă, a achiziţiona electrocasnice performante sau a-ţi permite o vacanţă ... multe astfel de lucruri sunt considerate un lux, nu a fi parte dintr-un trai normal, civilizat ...

:X

Link to comment
Share on other sites

Salariul mediu va ajunge la 1.819 lei în 2013

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a revizuit în creştere estimările privind salariul mediu net pentru intervalul 2008-2013, acesta urmând să urce de la 1.181 lei pe angajat la începutul intervalului la 1.819 lei pe angajat, la finele perioadei analizate. Estimările sunt superioare celor prezentate de instituţie în luna noiembrie a anului trecut, la acel moment prognozele fiind de 1.160 de lei pentru 2008 şi de 1.770 de lei pentru 2013. Valoarea de 1.181 lei a fost prezentată şi în prognoza de primavară pe termen scurt, publicată la începutul lunii martie.

Anul trecut, salariul mediu net s-a plasat la 1.043 lei, în urcare cu 20,4% comparativ cu 2006.

Câştigul salarial mediu net urmează să se majoreze la 1.303 lei pe angajat în 2009 şi la 1.425 lei pe angajat în anul următor, se arată în prognoza de primăvară pe termen mediu. Pentru 2011 şi 2012 estimările indică salarii de 1.552 lei şi, respectiv, 1.682 lei.

Link to comment
Share on other sites

- Trecerea la euro, prin 2014-2015.

- Salariul mediu este de vreo 300 de euro, iar un parlamentar câştigă din salariu vreo 2.000 de euro.

- Probabil că diferenţa va creşte, doar trebuie tipii să ne reprezinte frumos prin lume...

Link to comment
Share on other sites

Cam nasol cu salariile anu' ăsta ... nici o creştere salarială nu va acoperi creşterea preţurilor.

Unii cică să ne luăm două joburi ...

Păi bine măi nenea, care spui astea, matale crezi că un om care-şi dă osteneala la serviciu să facă treabă bună mai are putere să se ducă şi la al doilea serviciu?

Link to comment
Share on other sites

Cred ca aparent gresim noi:

1. RA-APPS inchiriaza casa unui politician

2. Politicianul are contract de chirie inregistrat la Administratia Financiara, in care declara suma X platita pe luna pentru chirie si pentru care plateste RA-APPS impozit.

3. Statul plateste Y=3000e politicianului, pentru chirie.

Intrebarea e: care este diferenta intre cat primeste de la stat pt. chirie si cat vireaza la RA-APPS?

Link to comment
Share on other sites

Inainte, acest proverb starnea zambete; acum, este mai mult decat dramatic, ca marea majoritate a populatiei traieste la limita subzistentei, si trebuie sa zica mersi ca are dupa ce sa bea apa. Exista si oameni care au o situatie mai buna, si ar putea contribui la schimbarea in bine, dar la noi sunt foarte putini si sabotati, de acea nici nu mai vor sa se mai bage, ca sa nu fie calcati in picioare. Nici politicienii, daca sunt corecti, nu mai fac fata la cate probleme sunt de rezolvat.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.