Jump to content

Premii pentru micii pianişti tecuceni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premii pentru micii pianişti tecuceni

Clubul copiilor şi elevilor din Tecuci este o adevărată pepinieră de creaţie, locul unde talentele sunt descoperite încă de la primii paşi şi prin multă muncă şi dăruire sunt călăuzite către succes. Aşa s-a întâmplat şi cu elevii care studiază pianul în clasa condusă de prof. Ovidiu Zăgrean. Patru dintre talente au participat în luna martie la Concursul Naţional de interpretare la pian „Prietenii muzicii”, ediţia a III-a, Satu Mare. Cei patru participanţi la concurs s-au întors victorioşi, cu nu mai puţin de patru premii, şi nu de orice fel. Astfel, Eduard Chiriac, aflat în anul trei de studiu, a participat la categoria de vârsta 7-10 ani şi a obţinut locul I. Tot locul I a fost obţinut şi de Adrian Top, anul III de studiu, la aceeaşi categorie de vârstă. Nici cele două participante, Andrada Pătrăşcanu şi Luisa Yujie Gao, aflate abia în anul II de studiu la pian, nu s-au lăsat mai prejos, adjudecându-şi premiile I, respectiv III la categoria de vârsta 7-10 ani.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/micii-pianisti-tecuceni-impovarati-de-premii-4839.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Elevii din Tecuci au făcut furori la Festivalul Național „Prietenii Muzicii” de la Iași

Cei patru componenți ai delegației tecucene au ocupat locurile 1 la categoriile la care au participat în festival. Elevii din Tecuci au „săltat” și Marele Premiu al Festivalului ieșean.

Vineri şi sâmbătă a avut loc, pentru prima oară la Iaşi, Festivalul de interpretare pian "Prietenii Muzicii", în organizarea Fundaţiei Culturale "Pro Piano România" - sediul Bucureşti, coordonată de Stela Avesalon. La această competiţie s-au înscris şi patru elevi pregătiţi de profesorii Olimpiu Zăgrean şi Alexandra Manolache de la Clubul Copiilor din Tecuci: Adrian Top, Eduard Chiriac, Luiza Gao și Bogdan Trandafir.

Concursul se adresează tinerilor pianişti cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani şi este divizat în 3 categorii. Fundaţia Culturală "Pro Piano România" organizează de câţiva ani acest festival în Bucureşti şi Cluj.

Adrian Top, Luiza Gao, Eduard Chiriac şi Bogdan Trandafir, mezinul grupului, au triumfat la Festivalul "Prietenii Muzicii" de la Iaşi, obţinând fiecare la categoria sa locul I . Eduard Chiriac a fost distins şi cu premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese romantice, Luiza Gao a fost premiată pentru prezenţa artistică deosebită, iar Adrian Top a primit o distincţie similară şi Marele Premiu al Festivalului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Micii pianisti tecuceni, pe podiumul concursului "Prietenii Muzicii"

In perioada 30 martie - 1 aprilie, sase mici pianisti din cadrul Clubului Copiilor si Elevilor Tecuci au participat la Concursul National de interpretare pian "Prietenii muzicii", care a avut loc la Satu Mare, de unde au venit incununati de lauri. Concursul de interpretare pian s-a desfasurat cu concursul elevilor din Cluburile si Palatele Copilor din toata tara, iar printre concurenti s-au numarat Radu Dumbraveanu, 8 ani, anul II de studiu, Bogdan Trandafir, 8 ani, anul II de studiu, Gao Luiza, 9 ani, anul III de studiu, Chiriac Eduard, 10 ani, anul IV de studiu, Top Adrian, 11 ani, anul IV de studiu, si Sima Stefan, 11 ani, anul I de studiu, elevi pregatiti de prof. Olimpiu Zagrean, directorul Clubului Copiilor si Elevilor Tecuci, si prof. Alexandra Manolache. "Suntem deosebit de mandri de evolutia elevilor pregatiti de noi, acestia aratand inca o data ca la Tecuci exista copii talentati. Cei 6 participanti la «Prietenii muzicii», editia a IV-a, au luat doar locul I la nivelul lor de varsta", a precizat prof. Alexandra Manolache.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Micii pianişti tecuceni, „împovăraţi” de lauri

Clubul Copiilor şi Elevilor Tecuci este locul unde talentele sunt cultivate cu mare grijă, astfel încât rezultatele muncii să fie răsunătoare, iar Tecuciul să fie pe buzele tuturor, nu numai a celor din ţară, cât şi a artiştilor de peste hotare. Micii pianişti tecuceni reuşesc cu fiecare apariţie scenică să dovedească că Tecuciul nu este locul unde nu se întâmplă nimic, ci pepiniera de creaţie a Moldovei, sau chiar a ţării.

Afirmaţiile nu sunt gratuite, în condiţiile în care în cadrul Festivalului Concurs de interpretare pian „Micul Virtuoz” care a avut loc pe data de 12 mai a.c. la Bucureşti, pianiştii tecuceni au obţinut şase locuri I şi un loc II, în condiţiile în care în competiţie au fost înscrişi 180 de elevi din 18 ţări. Câştigătorii locurilor I au fost micii pianişti Adrian Top, clsa a V-a, Eduard Chiriac, clasa a IV-a, Gao Luiza, clasa a III-a, Bogdan Trandafir clasa a II-a, Ştefan Sima, clasa a V-a, şi Radu Dumbrăveanu, clasa a II-a. Alături de aceşti „vrăjitori” ai clapelor, Andrada Pătrăşcanu, clasa a V-a, a obţinut în cadrul aceluiaşi concurs locul II. Toţi cei şapte pianişti tecuceni sunt pregătiţi de prof. Olimpiu Zăgrean, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Tecuci, şi prof. Alexandra Manolache.

Aceste rezultate remarcabile vin în urma premiilor obţinute de aceiaşi talentaţi pianişti la Concursul Internaţional de Interpretare vocală şi Instrumentală „Ofranda Sunetului”, ediţia a VIII-a, ce a avut loc pe data de 5 mai la Palatul Copiilor Iaşi. De la această competiţie, Adrian Top, Edurd Chiriac, Luiza Gao şi Bogdan Trandafir s-au întors cu un merituos loc I pe podiumul concursului, iar Şfefan Sima şi Radu Dumbrăvenu cu locul II. În cadrul aceluiaşi concurs Gao Luiza şi Eduard Chiriac s-au clasat pe locul I la secţiunea interpretare la patru mâini, precum şi premiul decernat de Radio Iaşi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Micii pianişti tecuceni culeg premii după premii

În perioada 18 - 24 iunie, micii pianişti tecuceni din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Tecuci au participat la Concursul Naţional de interpretare instrumentală ''Marele Premiu'' ce a avut loc la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti. Şi de această dată participarea la competiţie a fost incununată de succes, Luiza Gao şi Adrian Top obţinând locurile fruntaşe, premiul I la secţiunile unde au participat, Bogdan Trandafir a revendicat locul II, iar Ştefan Sima s-a întors de la concurs cu locul III.

Prin rezultatele obţinute de către micii pianişti tecuceni, pregătiţi de prof.Olimpiu Zăgrean şi prof.Alexandra Manolache, se dovedeşte încă o dată că talentul elevilor tecuceni, alături de o muncă asiduă şi permamentă, poate duce la rezultate remarcabile.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pianiştii tecuceni, premiaţi la Vaslui. Dubii în privinţa deciziilor juriului

11 pianişti tecuceni, pregătiţi la Clubul Copiilor de profesorii Olimpiu Zăgrean şi Alexandra Manolache, au participat sâmbătă la Vaslui, la prima ediţie a Concursului Naţional de interpretare pian ”MuzArt”, iniţiat de Asociaţia Culturală cu acelaşi nume. În cadrul competiţiei şi-au demonstrat talentul 80 de copii din judeţele Vaslui, Iaşi, Bacău, Galaţi, Brăila şi Satu Mare.

Juriul format din prof. dr. Răzvan Dragnea, pianist concertist şi pedagog, din Bucureşti, lect. univ. drd. Bogdan Chirosca, pianist, pedagog şi dirijor, din Iaşi, prof. Mariana Moga, profesor de pian la Palatul Copiilor Satu Mare, şi prof. Ana Sava, profesor de pian la Şcoala Gimnazialã nr. 6 Vaslui şi la Cercul de pian ”Prietenii Muzicii“, din Vaslui, a decis că toţi cei 35 de pianişti vasluieni merită să fie premiaţi.

Pianiştii tecuceni au fost distinşi cu următoarele premii: Luiza Gao, Bogdan Trandafir, Ştefania Morozan (premiul II), Radu Dumbrăveanu, Ana Maria Arhire, Ştefan Carabulea, Mircea Carabulea, Răzvan Sora, Ştefan Sima, Auraş Cantaragiu, Eduard Chiriac (premiul III). Profesorul Olimpiu Zăgrean s-a arătat nemulţumit de decizia juriului care a premiat toţi vasluienii şi de faptul că unii dintre tecuceni nu au fost evaluaţi la adevărata lor valoare.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Performanţă excepţională la Satu Mare a pianiştilor de la Clubul Copiilor Tecuci

În perioada 28-30 martie 2014 s-a desfăşurat în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare a VI-a ediţie a Concursului Naţional de interpretare pian  „Prietenii Muzicii”. Festivalul-concurs s-a  adresat preşcolarilor şi elevilor care frecventează cercurile de profil din palatele şi cluburile copiilor, care nu sunt elevi ai liceelor sau şcolilor de muzică.

Concurenţii au fost grupaţi şi jurizaţi pe categorii de vârstă şi an de studiu. La competiţie au participat 124 concurenţi, din: Vaslui, Neamţ, Cluj, Satu Mare, Galaţi (Tecuci), Brăila, Iaşi, Prahova, Bucureşti, Timişoara şi Călăraşi.

Clubul Copiilor Tecuci a fost reprezentat de 16 elevi,  coordonaţi de prof. Olimpiu Zăgrean şi prof. Alexandra Manolache.

Iată câştigătorii:

- Ghinea Maria - locul II, anul I de studiu, 7 ani;

- Pătrăşcanu Elina - locul II, anul I de studiu, 8 ani;

- Matei Arhire, Dinu Alexandra, Jalbă Angelo, Capotă Nicoleta - locul I, anul I de studiu, 8 ani;

- Arhire Ana Maria, Irina Tudose - locul I, anul II de studiu, 9 ani;

- Trandafir Bogdan, Carabulea Ştefan - locul  I, anul III de studiu, 10 ani;

- Dumbrăveanu Radu - locul III, anul III de studiu, 10 ani;

- Ştefania Morozan - locul I, anul II de studiu, 11 ani;

- Gao Luiza - locul I, anul V de studiu, 11 ani;

- Chiriac Eduard - locul I, anul V de studiu, 12 ani;

- Carabulea Mircea - locul I, anul IV de studiu, 13 ani;

- Sora Răzvan - locul III, anul II de studiu, 15 ani;

tecuceanul.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.