Jump to content

Modernizare de 25 milioane euro la LTG 2


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Modernizare de 25 milioane euro la LTG 2

ArcelorMittal Galaţi va realiza investiţii de peste 25 milioane euro pentru lucrări de modernizare tehnologică şi îmbunătăţire a calităţii producţiei laminorului de tablă groasă nr. 2, a anunţat, miercuri, combinatul siderurgic. Programul vizează înlocuirea maşinii de planat la cald, precum şi modernizarea completă a foarfecii de tăiere nr. 2 şi a maşinii de rectificat cilindri de laminare, precizează compania. "Acest pachet major de investiţii ne permite să facem încă un pas în cadrul actualului program de transformare, pentru restabilirea competitivităţii combinatului", a declarat într-un comunicat Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. Noua maşină de planat la cald este cu 50% mai fiabilă decât cea precedentă.

Investiţia va creşte calitatea produselor, va oferi posibilitatea de a lamina sortimente noi de tablă groasă şi va permite companiei să livreze produse cu o valoare adăugată mai mare, precum şi să ţintească noi segmente de piaţă. "Alături de achiziţionarea maşinii de planat la cald, ca parte a programului de investiţii, ArcelorMittal Galaţi modernizează şi va introduce în fluxul de producţie foarfeca de tăiere nr. 2, ce permite laminarea tablelor de peste 15 metri. Astfel, vor putea fi preluate comenzi pentru table mai lungi şi - în acelaşi timp - se va îmbunătăţi calitatea produselor. De asemenea, ArcelorMittal Galaţi va moderniza complet maşina de rectificat cilindri de laminare. Noul echipament va asigura o geometrie perfectă a cilindrilor de laminare, ceea ce va genera o suprafaţă mult mai bună a tablelor, precum şi o grosime constantă", se mai arată în comunicat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.