Jump to content

Medicii de la Expertiză Medicală, evacuaţi din Spitalul Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Medicii de la Expertiză Medicală, evacuaţi din Spitalul Judeţean

Cei patru medici experţi din sistemul de asigurări sociale riscă să nu-şi mai poată desfãşura activitatea dupã ce vor fi evacuaţi de la Policlinica Spitalului de Urgenţă începând cu data de 15 aprilie.

Consilierul Iulian Aramă a lansat un apel către Primărie şi conducerea CJ Galaţi pentru găsirea unei soluţii întrucât cei patru medici sunt singurii care se ocupă de analiza şi pensionarea pe caz de boală la nivelul judeţului nostru. Potrivit lui Aramă, cei patru medici asigură periodic analiza unui numãr de 11.000 de persoane. ”Zilele acestea toţi cei patru sunt ameninţaţi de conducerea CJ Galaţi cu intenţia de a-i deplasa din acel spaţiu fără a le asigura un spaţiu nou. Pe această cale fac un apel către autorităţile locale pentru a rezolva această problemã. În condiţiile în care ar fi aruncaţi în stradă cei patru medici nu îşi vor mai putea desfăşura activitatea, deci nu vor mai realiza reexaminarea periodică a celor 11.000 de oameni aflaţi în situaţii dramatice”, a spus Iulian Aramã.

Şi reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii sunt îngrijoraţi de soarta medicilor. „Avem adresă că trebuie să eliberăm spaţiile la 15 aprilie. Din câte am înţeles de la conducerea spitalului nici nu există vreo posibilitatea ca ei să rămână acolo. Acum două săptămâni am trimis memorii în care am expus situaţia, dar nu am primit deocamdată un răspuns. Aceşti medici asigură periodic analiza unui număr de 11.000 de persoane. În plus, avizează şi concediile medicale care se decontează pe Casa de Pensii. De exemplu, anul trecut au fost peste 82.000 de concedii pentru salariaţii care sunt în incapacitate de muncă. Activitatea lor este extrem de complexă”, a explicat Greta Ioniţă, purtătorul Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Conducerea Spitalului de Urgenţă confirmă faptul că medicii vor fi daţi afară şi că nu există o altă variantă la ora actuală. „Lucrările de modernizare ale ambulatoriului au ajuns în acea parte a clădirii. Nu putem sista lucrările din acest motiv. Spaţiul trebuie eliberat. Deocamdată nu există o soluţie. Nimeni nu a găsit o variantă. Noi şi aşa suntem în criză de spaţiu. Nu ştim ce se va întâmpla. Nu cred că vor rămâne în stradă”, spune Călina Lazarovici, managerul Spitalului de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cei_patru_medici_de_la_Expertiza_Medicala_din_cadrul_policlinicii_Spitalului_de_Urgenta_vor_fi_evacuati_din_spatii_pe_15_aprilie_0_457754657.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Medicii de la Expetiza Medicală nu mai pleacă la Spitalul de Psihiatrie, ci rămân pe loc

Soarta medicilor de la Expertiza medicală a capacităţii de muncă este una pe cât de incertă pe atât de comică. Pe de o parte conducerea Spitalului de Urgenţă îi anunţa că trebuie să părăsească spaţiile din policlinică pe data de 15 aprilie, pe de altă parte Primăria refuză să-i primească la Spitalul de Psihiatrie (soluţia temporară). „Problema nu este ceea ce se va întâmpla cu noi. Noi, cei patru medici ne putem desfăşura activitatea oriunde, indiferent că suntem la Spitalul Judeţean sau în judeţ. Pacienţii sunt cei care au de suferit. Cei mai mulţi sunt oameni bolnavi grav. Doar cu astfel de pacienţi lucrăm noi. Sunt oameni care au pensii de 350 de lei. Sunt oameni care vin din nordul judeţului", spune dr. Angela Petrişor.

După o serie de discuţii şi de analize se pare că soluţia a fost găsită, cel puţin pentru moment. Vor rămâne în cadrul Spitalului de Urgenţă, tot pe o perioadă limitată. Asta datorită faptului că primarul s-a râzgândit în ultimul moment, când aceştia se pregăteau să-şi strângă bagajele, şi a hotărât că nu-i va mai primi la Spitalul de Psihiatrie.

Activitatea cabinetelor de expertiză medicală nu are un caracter privat, ci public. Cabinetele de Expertiză deservesc întreaga populaţie a judeţului, precum şi a pacienţilor internaţi în Spitalele din Galaţi, dar cu domiciliul în alte judeţe. Serviciul teritorial de Expertiză Galaţi are în structura sa cinci cabinete (patru la Galaţi şi unul în Tecuci). De asemenea, în cadrul Serviciului funcţionează şi şase asistente medico-sociale. „Se tot spune că noi nu aparţinem de Ministerul Sănătăţii. Munca noastră este strict medicală. Dacă avem contract cu Casa de Pensii nu înseamnă că nu facem o anumită meserie. Suntem ai sistemului medical. Dar pacienţii ai cui sunt? Ei sunt oameni bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale. În plus, faptul că trebuie să fim aici este absolut necesar. 90% dintre pacienţii noştri provin din Spitalul de Urgenţă", mai spune dr. Angela Petrişor.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ping-pong_cu_medicii_de_la_Expetiza_Medicala_din_Galati-_Ieri_plecau_la_Spitalul_de_Psihiatrie-azi_raman_pe_loc_0_463753636.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.