Jump to content

88 de gălăţeni s-au îmbolnăvit în spitale în 2010


dcp100168

Recommended Posts

88 de gălăţeni s-au îmbolnăvit în spitale în 2010

În cursul anului 2010, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) a raportat către Ministerul Sănătăţii 88 de cazuri de infecţii nozocomiale. Vorbim despre acele infecţii (cu consecinţe de cele mai multe ori grave) pe care pacientul le dobândeşte în timp ce este internat pentru tratarea unei alte probleme de sănătate.

Statistic, nu sună impresionat. Să recunoaştem totuşi: faptul că te duci la spital ca să te vindeci de o boală şi te alegi cu o alta, potenţial mortală, e o realitate destul de înfricoşătoare.

„De fapt, ne confruntăm cu o subraportare a numărului de cazuri. Spitalele ezită încă să ne comunice datele complete privind numărul de infecţii nozocomiale. Motivul – în trecut existau sancţiuni pentru cei care înregistrau acest tip de infecţie şi, din inerţie, încă avem dificultăţi în a-i convinge pe toţi că aceste date trebuie comunicate. În literatura de specialitate se menţionează că aceste infecţii apar indiferent de cât de stricte sunt condiţiile de asepsie din spital. Apariţia acestor infecţii nu depinde de noi. Responsabilităţile noastre sunt legate de modul în care rezolvăm astfel de situaţii”, a precizat directorul-executiv al DJSP, Valentin Boldea.

Galaţiul nu a raportat în 2010 niciun caz de deces cauzat de infecţii nozocomiale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatenii_imbolnaviti_in_spitale__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.