Jump to content

Recommended Posts

Posted

Judeţul Galaţi avea anul trecut 608.904 locuitori

Potrivit datelor statistice prezentate pe site-ul Prefecturii, judeţul Galaţi număra anul trecut 608.904 persoane, din care 290.593 de locuitori ai municipiului Galaţi, 42.344 de locuitori ai municipiului Tecuci, 3.245 de locuitori ai oraşului Bereşti şi 7.547 de locuitori ai oraşului Tg. Bujor şi alţi 265.175 de locuitori în cele 61 de comune ale judeţului. Rezultă că ponderea locuitorilor se află în mediul urban, în rural existând cam 43 la sută din totalul populaţiei.

Orăşencele, la putere

Potrivit statisticii de anul trecut, din totalul de 608.904 persoane, câte erau anul trecut în judeţul nostru, 309.101 sunt femei şi 299.803 sunt bărbaţi. În Galaţi sunt cu 10.437 de femei mai multe decât bărbaţii, în municipiul Tecuci sunt cu 1.786 de femei mai multe decât bărbaţii, în oraşul Tg. Bujor sunt cu 47 de femei mai multe decât bărbaţii, iar în oraşul Bereşti diferenţa abia dacă mai contează – cu cinci femei mai multe decât bărbaţii. Exact pe dos stau lucrurile la nivelul populaţiei din mediul rural. Aici bărbaţii sunt mai numeroşi – 134.076, faţă de 131.099 femei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cati_suntem__2.html

• 1 month later...
  • 7 months later...
Posted

Desi acest recensamant de 2 lei si 1 leu deasupra nu reflecta decat treaba de mantuiala facuta in 10 zile pentru a numara o tara mare si populata (ungaria a facut in 30 de zile un recensamant pentru 9 milioane de locuitori si un teritoriu de 3 ori mai mic decat al Romaniei)... judetul Galati a scazut de la 620.000 la 544.000 iar orasul Galati a scazut de la 320.000 la 250.000, inregistrand astfel cea mai mare scadere de populatie din tara noastra. Cifrele nu sunt reale 100%, pentru ca recenzorii din Galati (cel putin unii cu care am stat de vorba si am reusit sa smulg practicile lor cu clestele printre dinti) au spus senin, ca nu au trecut toate persoanele, mai ales ca orasul ale si boschetari si flotanti, etc. La Iasi au numarat 298.000 de locuitori si autoritatile au prelungit recensamantul si au cautat si prin cele mai ascunse canale locuitori, ca sa obtina peste 300.000 si sa ia fonduri europene mai multe. CONSIDER CA GALATIUL TREBUIE SA FACA LA FEL.

Posted

Orice a facut "Iasiul", nu e corect si nici valabil. Ceea ce s-a inregistrat e bun inregistrat, asa ca adio si-un praz verde. Daca "prelungim"vreo trei luni, ajunge Galatiul la 500 de mii de locuitori fara nicioi problema.

Posted

Galatiul nu tre' sa caute oamenii din canale. sunt buni si aia, dar noi avem studentii basarabeni, putem ingloba vreo 2-3 comune limitrofe, cat sa o punem de 300.000 de locuitori. avem mare nevoie de fondurile europene.

Posted

Zi-mi proiectul (care sa merite banii) facut de Galati si pentru care n-a primit finantare pentru ca nu avem 300.000 de capete recenzate!

In afara de marea bataie de joc cu canalizarea nimic.

Nu baga aici proiecte de genul: scoala pentru tigani, buletine pentru tigani, mediatori sanitari pentru ti...romi (numai tiganii stiu ce-s aia "mediatori sanitari"), a doua sansa pentru tigani, integrarea tiganilor din puscarii etc.,,,,

Posted

Galatiul nu tre' sa caute oamenii din canale. sunt buni si aia, dar noi avem studentii basarabeni, putem ingloba vreo 2-3 comune limitrofe, cat sa o punem de 300.000 de locuitori. avem mare nevoie de fondurile europene.

Are nevoie de fonduri europene iar pentru asta trebuie sa fraudeze recensamantul ? Multa lume a plecat din Romania in ultimii 10 ani eu unu cred cifrele . Daca ar fi dupa fonduri europene ar trebui sa fraudam pentru toata tara astfel incat sa avem vreo 25 de milioane de locuitori .

Apropo cat la suta din fondurile europene pana acum au fost accesate de Galati ? Daca au accesat undeva la 50% atunci e inutil , poate Galatiu sa aiba si 1 milion de locutori ca oricum nu sunt accesati banii .