Jump to content

Primăria Galaţi trebuie să plătească despăgubiri de 380.000 de lei unui chiriaş


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primăria Galaţi trebuie să plătească despăgubiri de 380.000 de lei unui chiriaş

Daniel Cristea a câştigat în justiţie dreptul de a cumpăra apartamentul în care locuieşte cu chirie, dar Primăria refuză de doi ani să semneze actele. Drept urmare, Judecătoria Galaţi a obligat municipalitatea să-i plătească daune de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Daniel Cristea (39 de ani) aşteaptă de doi ani să fie pusă în executare o hotărâre judecătorească irevocabilă, prin care i s-a recunoscut dreptul de a cumpăra apartamentul în care locuieşte cu chirie, aparţinând fondului locativ. În loc să încheie contractul de vânzare-cumpărare, municipalitatea face schimb de adrese cu Loconfort pe subiectul legitimităţii solicitării chiriaşului Cristea. Sătul să tot aştepte, omul a apelat la instanţa de judecată care i-a dat dreptate şi a hotărât ca municipalitatea să-i plătească daune de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere până la semnarea contractului de vânzare cumpărare.

Ping-pong birocratic

Povestea absurdă a început în 2008, când Daniel Cristea a cerut în justiţie să i se recunoască dreptul de a cumpăra apartamentul din cartierul gălăţean Micro 21, în care locuieşte cu chirie. Un an mai târziu, pe 24 februarie 2009, Curtea de Apel Galaţi hotărăşte printr-o decizie definitivă că cererea lui Daniel Cristea este legală, iar opoziţia municipalităţii nu are justificare. De atunci, omul se chinuie să devină proprietarul locuinţei.

Culmea este că printr-o adresă remisă către SC Loconfort , municipalitatea constată că „nici instituţia noastră şi nici instituţia dumneavoastră nu pot îngrădi, acesta fiind un abuz, dreptul titularului constituit prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Facem precizarea că reclamantul deţine in titlu executoriu împotriva instituţiei noastre şi că fiecare zi de întârziere reprezintă acumulare de daune". Mai exact 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere, adică 380.000 de lei până pe 24 martie februarie 2011.

Primăria Galaţi susţine prin reprezentanţii săi că nu poate să semneze contractul de vânzare-cumpărare pentru apartamentul din cartierul Micro 21 ci doar să avizeze cererea lui Daniel Cristea şi că statutul de vânzător revine SC Loconfort SA.

Vorbim însă de o hotărâre irevocabilă, iar Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, ne-a declarat că dacă decizia va fi investită cu formulă executorie, ea va fi în cele din urmă executată. Păi mai executorie decât este nu are cum să fie!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Primaria-Galati-plateasca-chirias_0_458354226.html

Link to comment
Share on other sites

380000 lei? Pai asta inseamna ca isi poate lua apartamentul fara sa mai plateasca nici un ban iar primaria sa ii dea doar diferenta cu care isi poate cumpara un Mecedes sau un BMW. [lus ca ii mai ramane si vreo 100000 lei bani de buzunar care ii poate baga la banca si sa traiasca pe dobanda ca un bogatas.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.