Jump to content

Fetiţă în comă după ce a fost lovită de crengile unui copac


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Fetiţă în comă după ce a fost lovită de crengile unui copac

Un copil de zece ani, din Tecuci, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi după ce a fost lovit de crengile unui copac, rupte din cauza unei vijelii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că în momentul intervenţiei ambulanţei, copilul era în comă superfiacială, având o plagă la cap. "Am fost solicitaţi să intervenim, sâmbătă, după ora 13.00, în tabăra de sinistraţi de la Tecuci. O fetiţă de zece ani ai cărei părinţi locuiesc în acea tabără, a fost rănită de crengile unui plop rupte de vânt, în timp ce se juca. În momentul intervenţiei ambulanţei, copilul era în comă superficială având o plagă la cap, în zona frontală. Până în momentul internării, însă, copilul a intrat în comă profundă", a spus Mihai Polinschi. El a precizat că, din informaţiile pe care le are, copilul a suferit o fractură de occipital, iar medicii de la spital încearcă salvarea sa.

Link to comment
Share on other sites

Copilă de 10 ani strivită de un plop rupt de furtună

Nenorocire în tabăra de sinistraşi din Tecuci, unde Georgiana Lovin, o fată de 10 ani care stă cu părinţii şi cei 4 fraţi într-un modul încă de la inundaţiile din 2008, a fost strivită de creanga groasă a unui plop. Copacul s-a desprins în timpul furtunii, pe când fetiţa căra apă. ”Căra apă pentru spălarea unui covor când s-a auzit un pârâit şi s-a rupt creanga. Eu avertizasem oamenii să nu stea lângă plopi că pot să cadă, dar nu m-au auzit şi uite ce s-a întâmplat. Era săraca plină de sânge şi inconştientă. Am chemat repede ambulanţa”, spunea agent Toni Florin, de la Politia Locală Tecuci, martor al tragediei.

Fetiţa a fost adusă la Galaţi. ”Victima prezenta o plagă în zona frontală, un traumatism cranian grav, comă superficială. Ulterior s-a descoperit şi o fractură de os occipital”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

La Spitalul de Urgenţă Galaţi a fost operată timp de 5 ore. „Pacienta suferă de un traumatism cranian grav. A fost operată. Intervenţa a fost lungă. Acum este stabilă. Prognosticul este rezervat. Se poate spune că a fost la un pas de moarte”, a precizat dr. Călina Lazarovici, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Părinţii sunt foarte săraci şi caută bani la cămătari. ”Căutau să îşi vândă televizorul, că asta au mai de preţ, dar nu au găsit unde. Cred că s-au dus să ia bani de la cămătari. E al treilea caz în care crengile rănesc copii”, spunea Candia Bahic. Dab Cantaragiu, alt localnic al taberei, spune că a avertizat Primăria să taie copacii, dar degeaba. Mai sunt plopi bătrâni în tabără şi copiii o pot oricând păţi. Locatarii taberei sunt supăraţi că Primăria le va anula gratuităţile şi deja i-a lăsat fără lumină din cauza datoriilor.

Georgiana e o elevă foarte bună chiar dacă locuieşte într-un modul plin de gândaci şi fără lumină, de unde s-ar putea să fie evacuată odată cu părinţii dacă ceilalţi membri ai taberei de 100 de suflete nu încep să îşi plătească datoriile către administraţie. ”Nu e corect ce se întâmplă, viceprimarul nu a ajutat familia şi vedeţi ce nenorociţi sunt”, spunea şi Tatiana Tabără.

Primarul Tecuciului recunoaşte că în oraş plopii sunt o problemă. ”Am toaletat acum 70 cu ajutorul unor alpinişti şi mai avem de lucru. Păcat că s-a întâmplat aşa ceva. Noi vom sprijini financiar familia fetiţei”, a spus Eduard Finkelstain, primarul oraşului.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/copila-de-10-ani-strivita-de-un-plop-rupt-de-furtuna-4972.html

Link to comment
Share on other sites

Fetiţa strivită de copac a ieşit din comă

Fetiţa de zece ani, din Tecuci, lovită la cap, sâmbătă seara, de crengile desprinse unui copac secerat de o furtună, a ieşit astăzi din comă, după ce a fost operată cu succes de medici, a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Georgiana Lovin, de 10 ani, din Tecuci, se zbătea între viaţă şi moarte după ce a fost victima unui teribil accident. Fetiţa se juca în faţa casei când un plop bătrân s-a rupt din cauza furtunii şi i-a căzut în cap. Medicii gălăţeni au operat-o, duminică, timp de mai bine de patru ore, dar fetiţa a rămas în comă, stare din care a ieşit luni dimineaţa.

Copilul de zece ani locuieşte împreună cu părinţii, dar şi cu alte 100 de persoane, într-una dintre locuinţele modulare oferite de autorităţi pentru sinistraţii de la inundaţii, într-o unitate militară dezafectată din Tecuci.

Potrivit localnicilor din tabăra de sinistraţi, alte două incidente cauzate de prăbuşirea plopilor bătrâni s-au înregistrat în curtea dintre locuinţele modulare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Astazi-Fetita_strivita_de_copac_a_iesit_din_coma_0_460754467.html

Link to comment
Share on other sites

Or fi si plopii o problema, dar tu ca parinte sa-ti trimiti copilul sa-ti care apa pe vremea aia cred ca tine de inconstienta...

Nu veti intelege pentru ca nu a-ti fost acolo, la Tecuci, in acea zi. In doar jumatate de ora, de 4 ori, a fost cate o rafala de max. 3 minute care a daramat tot ce se putea, cu ploaie cu tot. Intre perioade, soare si frumos. Temperatura era de la 12 la 22 grd.C. De cca. 50 de ani nu am vazut asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.