Jump to content

Galaţiul, printre cele mai curate judeţe din ţară!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul, printre cele mai curate judeţe din ţară!

Conform ultimului control efectuat de reprezentanţii Gărzii de Mediu pe teritoriul ţării, regiunea Olteniei rămâne în topul clasamentelor cu grave nereguli la salubritate. Potrivit statisticilor centralizate la nivelul întregii ţări pe anul 2010, autorităţile publice ale judeţului Gorj rămân în fruntea clasamentului ca volum al amenzilor aplicate ca urmare a nerespectarii cerinţelor de mediu şi de salubritate ale judeţului, însumând o valoare de 245.000 de lei. Şi Capitala se află în topul oraşelor insalubre, însă amenzile aplicate se datorează în primul rând neglijenţei agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul oraşului. Aşadar, oamenilor de afaceri bucureşteni le-au fost aplicate un număr de 45 de amenzi cu o valoare de 594.000 de lei.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre judeţele Alba, Prahova, Giurgiu, Galaţi, Satu Mare, Bihor, Maramureş sau Harghita, care fac parte din categoria judeţelor curate. Conform ultimei centralizări ale Gărzii Naţionale de Mediu acestea nu au fost amendate contravenţional de comisarii de mediu.

Potrivit Mădălinei Gherasim, comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, faptele pentru care se aplică amenzi contravenţionale sunt următoarele: abandonarea deşeurilor şi a ambalajelor pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locuri publice sau în alte locuri nepermise; nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere, feroviare şi de navigaţie.

http://www.romanialibera.ro/imobiliare/noutati/topul-judetelor-murdare-222126.html

Dacă-i aşa... pute rău în ţara asta!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.