Jump to content

Au demarat însămânţările agricole de primăvară 2011


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Au demarat însămânţările agricole de primăvară 2011

Fermierii gălăţeni au luat startul în campania însămânţărilor de primăvară, peste 190.000 de hectare urmând să se adauge celor 86.000 de hectare cultivate în toamnă. „Deocamdată lucrurile merg bine, sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să obţinem o recoltă cel puţin la fel de bună precum cea de anul trecut”, a declarat Violeta Nanu, directorul executiv al DADR Galaţi.

Însămânţările sunt deja încheiate la rapiţa de primăvară (1.200 ha), într-o fază avansată fiind şi însămânţările la cartoful timpuriu – 67 la sută din suprafaţa de 97 de hectare programată, şi cartoful de vară – 48 la sută din suprafaţa de 440 de hectare programată. Partea forte va fi însă la însămânţarea porumbului, unde încă nu s-a intrat pe cele 113.114 de hectare planificate. În portofoliul fermierilor gălăţeni intră şi 647 de hectare de soia, culturi ce au stârnit o întreagă dezbatere publică pe tema folosirii plantelor modificate genetic. „În ceea ce priveşte culturile gălăţene este vorba de soia obişnuită, doar nişte mici suprafeţe fiind cultivate în scopuri ştiinţifice cu plante modificate genetic”, a arătat directorul DADR Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Soia__este_suta_la_suta%E2%80%A6_obisnuita_2.html

Situaţia însămânţărilor din primăvară

Direcţia pentru Agricultură Galaţi anunţă că în această primăvară vor fi cultivate 190.694 hectare de teren arabil. Până în prezent, din suprafaţa totală au fost cultivate 8.390 de hectare cu diferite culturi. Amintim aici, cu titlu de exemplu, că din 7.910 hectare destinate cultivării legumelor de câmp şi solarii au fost însămânţate doar 1.060 hectare, iar la orzoaica de primăvară, din 8.001 hectare propunse, doar 1.615 hectare au fost cultivate până în prezent. În schimb, s-au cultivat şi 19 hectare cu sfeclă de zahăr, deşi nu fusese programată şi această cultură. Floarea soarelui a fost cultivată doar pe 3,3% din totalul de 44.934 ha programate, în timp ce la rapiaţa de primăvară deja s-a finalizat însămânţarea programată.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/situatia-insamantarilor-din-primavara-4992.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.