Jump to content

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - pe locul 11 în ţară


dcp100168

Recommended Posts

Universitatea "Dunărea de Jos" - pe locul 11 în ţară

Topul universitatilor din Romania, realizat anual de prestigioasa revista "Ad Astra", plaseaza Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati pe locul 11 din 49 de institutii de invatamant superior. Topul a fost realizat pe baza articolelor stiintifice de relevanta internationala ale personalului universitatilor. Universitatea galatena a publicat in reviste internationale de prestigiu 43 de articole, reprezentand o medie de 6,33 articole la 100 de cadre didactice. In 2006, "Dunarea de Jos" se afla pe locul 22.

Pe primul loc se afla Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, cu o medie de 31,87 articole la 100 de persoane, urmata Universitatea ''Babes-Bolyai'' din Cluj, cu 24,01 si Universitatea Bucuresti, cu 21,26.

Universitatea particulara "Danubius" din Galati se afla pe locul 34, cu o medie de 2,22. Topul cuprinde numai 49 de universitati, celelalte nepublicand niciun articol stiintific de relevanta internationala in anul 2007.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Locul 11, in spatele universitatii din Targoviste e intradevar o mare realizare... Apoi mai sunt cateva mici impedimente. Scoringul este obtinut prin raportarea articolelor publicate raportat la numarul de profesori, si aici nu sunt trecute cartile publicate. Apoi Galatiul si-a reunit toate fortele sub numele de U Dunarea de Jos in timp ce Bucurestiul a intrat in lupta cu 9 universitati. Daca nu mai raportam rotul la numarul de profesori o sa vedem diferenta de potenta intre centrele universitare; Bucuresti 707(doar univ de stat), Iasi 402, Cluj 395, Timisoara 207, Craiova 68, Oradea 44, Galati 43. In schimb trebuiesc luate in calcul si lucrerile stiintifice care nu apar in ziare. Spre exemplu Facultatea de Agronomie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti a prezentat in 2007 peste 100 lucrari stiintifice si zeci de manuale.Univ. Dunarea de Jos se poate lauda 100 de lucrari stiintifice si doua librarii proprii?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Universitatea "Dunărea de Jos" - locul 21 în topul Ad Astra

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi se promovează cu „tradiţie în performanţă”. Pe piaţă de 37 de ani.

Unul dintre obiectivele universităţii vizează dublarea numărului de studenţi în următorii 5 ani. „Universitatea a iniţiat şi dezvoltat cooperari bilaterale cu instituţii de învăţământ superior din peste 50 de ţări din întreaga lume. Universitatea a strâns legăturile şi cu ţările vecine între care Ucraina şi Republica Moldova ocupă un loc important, relaţii concretizate prin semnarea unor convenţii tripartite şi regionale, cât şi numărului mare de studenţi din aceste ţări care studiază în instituţia noastră”, se arată pe pagina oficială a universităţii.

Judecând obiectiv, după rezultate, Universitatea de stat din Galaţi ocupă poziţia 21 din 299 în topul realizat de Ad Astra, fiind printre cele mai bine cotate universităţi de la noi. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a publicat 71 de articole conforme cu normele internaţionale, în 2011.

money.ro

Universitatea "Danubius" ocupă locul 264 în ierarhia realizată de Ad Astra.

Clasamentul Ad Astra

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Universitatea "Dunărea de Jos", clasificată în categoria a II-a

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a prezentat, marţi, situaţia privind clasificarea universităţilor, 12 instituţii de învăţământ superior din România, printre care patru din Bucureşti, fiind în categoria cercetare avansată şi educaţie.

Potrivit Legii educaţiei naţionale, universităţile sunt clasificate în trei categorii, respectiv universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

"În categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea «Babes-Bolyai» din Cluj-Napoca, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Ştiinte Agricole din Cluj, Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, Universitatea «Petre Popa» din Iaşi, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea «Gheorghe Asachi», Universitatea Tehnică din Cluj şi Universitatea Politehnică din Timişoara", a spus ministrul Educaţiei. Potrivit acestuia, aproximativ 80% din locurile la doctorat vor reveni universităţilor din categoria cercetare avansată şi educaţie.

În categoria universităţilor de educaţie şi cercetare ştiintifică intră Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti, Universitatea de Ştiinte Agricole din Iaşi, Universitatea de Ştiinte Agronomice din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Universitatea de Medicină din Târgu-Mureş. Tot aici sunt incluse toate universităţile de creaţie artistică, militare şi de siguranţă naţională, a mai spus Funeriu.

Restul universităţilor sunt în categoria universităţi centrate pe educaţie.

Pentru clasificare au fost evaluate peste 90 de unităţi de stat şi particulare.

Pentru anul universitar 2011 - 2012, cifra de şcolarizare pentru ciclul universitar de licență va fi de 62.850, pentru învățământul universitar de master sunt 35.600 de locuri , iar pentru ciclul doctoral vor fi aproximativ 3.500 de locuri, potrivit Hotărârii de Guvern din aprilie 2011.

În categoria universităţi centrate pe educaţie sunt curprinse instituţiile private, dar şi universităţi de stat. Este vorba despre universităţile "Aurel Vlaicu" din Arad, "Ştefan cel Mare" din Suceava, "Valahia" din Târgovişte, Petrol - Gaze din Ploieşti, Maritimă din Constanţa, "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, "Titu Maiorescu" din Bucureşti, Româno-Americană din Bucureşti, "Vasile Alecsandri" din Bacău, "Eftimie Murgu" din Reşiţa, "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, "Ecologică" din Bucureşti, "Apollonia" din Iaşi, "Spiru Haret", "Nicolae Titulescu", "Athenaeum", ARTIFEX, "Bioterra" şi 'Hyperion", Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, "Dimitrie Cantemir" din Târgu Mureş, "Tibiscus" din Timişoara, "Andrei Şaguna" din Constanţa, "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, "Danubius" din Galaţi, "Constantin Brâncoveanu" din Piteşti, "Petre Andrei" din Iaşi, "Avram Iancu" şi "Bogdan Vodă" din Cluj-Napoca, "George Bariţiu" din Braşov. Tot în această categorie au mai fost incluse Universitatea din Piteşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea din Petroşani , Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea Creştină Partium din Oradea, Universitatea Emanuel din Oradea, Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea", Universitatea Româno-Germană din Sibiu, Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, Institutul Teologic Penticostal din Municipiul Bucureşti, Institutul Teologic Baptist Bucureşti, Universitatea "George Bacovia" din Bacău, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucureşti, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara, Universitatea Financiar - Bancară Bucureşti.

Ca universităţi de educaţie şi creaţie artistică sunt incluse în clasament Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti, Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

Link to comment
Share on other sites

Locuri la master: peste 35.000 in intreaga tara

Ministerul Educatiei a anuntat pentru anul universitar 2011-2012, la universitatile din intreaga tara, 35.600 de locuri pentru ciclul de studii de master. Cea mai mare parte revine universitatilor de cercetare avansata si educatie, potrivit ultimei clasificari in domeniu. Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara sunt in top.

Universitatilor de cercetare avansata si educatie le-au fost alocate 22.850 de locuri la master:

Universitatea din Bucuresti - 4.260

Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca - 4.000

Universitatea Politehnica din Bucuresti - 3.900

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi - 2.600

Universitatea Tehnica Cluj-Napoca - 1.490

Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi - 1.920

ASE Bucuresti - 1.900

Universitatea Politehnica din Timisoara - 1.550

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj - 450

Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.Popa" Iasi - 140

Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj - 120

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti - 70

Universitatilor centrate pe cercetare stiintifica, respectiv creatie artistica le-au fost alocate 10.370 de locuri la master:

Universitatea din Craiova - 1.550,

Universitatea "Transilvania" din Brasov - 1.270,

Universitatea de Vest din Timisoara - 1.040

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu - 750

Universitatea din Oradea - 700

Universitatea "Dunarea de Jos" Galati - 680

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - 623

Universitatea "Ovidius" Constanta - 600

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti - 560

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti - 490

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "I.I. dela Brad" Iasi - 360

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara - 320

Academia de Politie "Al.I.Cuza" Bucuresti - 282

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - 151

Universitatea de arte "George Enescu " Iasi - 140

Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" Bucuresti - 98

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti - 95

Academia Nationala de Informatii "Mihai Vitezu" Bucuresti - 95

Academia Tehnica Militara Bucuresti - 91

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti - 90

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti - 88

Academia de Muzica "Gh. Dima" Cluj - 72

Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova - 45

Universitatea de Arte Tg. Mures - 40

Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara - 20

Academia Navala "Mircea cel Batran" Constanta - 20

Unitatile clasificate ca universitati centrate pe educatie au primit in total 2.380 de locuri pentru master:

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia, Informatica - 90

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Informatica - 190

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, Ingineria produselor alimentare - 110

Universitatea de Nord din Baia Mare, Filosofie - 110

Universitatea din Petrosani, Inginerie civila si instalatii - 100

Universitatea din Pitesti, Matematica - 250

Universitatea "Petrol - Gaze" din Ploiesti, Inginerie chimica - 280

Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita, Inginerie industriala - 150

Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Geografie - 340

Universitatea "Valahia" din Targoviste, Contabilitate - 350

Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, Contabilitate - 50

Universitatea "Petru Maior" din Targu Mures, Management - 150

Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti - 110

Universitatea Maritima din Constanta - 100.

agenda.ro

Link to comment
Share on other sites

Topul universităților

Universităţi de cercetare avansată şi educaţie

Universitatea din Bucureşti

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Universitatea Politehnică din Bucureşti

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Universitatea „Politehnica” din Timişoara

Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică

Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea din Craiova

Universitatea „Transilvania" din Braşov

Universitatea „Ovidius" din Constanţa

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu

Universitatea din Oradea

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş" din Timişoara

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Academia Tehnică Militară din Bucureşti

Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă" din Braşov

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşt

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" din Bucureşti

Academia Navală „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" din Bucureşti

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu

Universităţi de educaţie şi creaţie artistică

Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" din Bucureşti

Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca

Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca

Universitatea de Arte din Târgu Mureş

Universităţi centrate pe educaţie

Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad

Universitatea „Ştefan Cel Mare" din Suceava

Universitatea „Valahia" din Târgovişte

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

Universitatea Maritimă din Constanţa

Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia

Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti

Universitatea Romano-Americană din Bucureşti

Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău

Universitatea din Piteşti

Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir" din Bucureşti

Universitatea „Constantin Brancuşi" din Târgu Jiu

Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti

Universitatea de Nord Baia Mare

Universitatea Ecologică din Bucureşti

Universitatea din Petroşani

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad

Universitatea Creştină Partium din Oradea

Universitatea Emanuel din Oradea

Universitatea „Apollonia" din Iaşi

Universitatea Spiru Haret din Bucureşti

Universitatea Hyperion din Bucureşti

Universitatea „Petru Maior" din Târgu Mureş

Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureş

Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea"

Universitatea „Tibiscus" din Timişoara

Universitatea Româno-Germană din Sibiu

Universitatea Andrei Şaguna Constanţa

Universitatea „Mihail Kogălniceanu" din Iaşi

Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca

Institutul Teologic Penticostal din Municipiul Bucureşti

Institutul Teologic Baptist Bucureşti

Universitatea ARTIFEX din Bucureşti

Universitatea „Danubius" din Galaţi

Universitatea „Constantin Brâncoveanu" din Piteşti

Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi

Universitatea „Avram Iancu" din Cluj-Napoca

Universitatea „Bogdan Vodă" din Cluj-Napoca

Universitatea „Nicolae Titulescu" din Bucureşti

Universitatea „George Bacovia" din Bacău

Universitatea „Athenaeum" din Bucureşti

Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj

Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucureşti

Universitatea „Mihai Eminescu" din Timişoara

Universitatea Financiar - Bancară Bucureşti

Universitatea George Bariţiu din Braşov

Universitatea Bioterra din Bucureşti

Criteriile pe baza cărora s-au făcut evaluările

Criteriul 1: Predare şi învăţare:

Asigurarea resurselor umane: personal de predare şi cercetare cu normă de bază, personal de predare şi cercetare asociat

Curriculum şi calificări: specializări acreditate, absolvenţi, studenţi înmatriculaţi în primul an, traseul intern al absolvenţilor, număr de absolvenţi

Criteriul 2: Cercetare:

Rezultate obţinute în activitatea de cercetare ştiinţifică/ creaţie artistică: articole indexate ISI, articole indexate BDI, articole CNCS, cărţi la edituri internaţionale, cărţi la edituri CNCS, capitole de cărţi la edituri internaţionale, capitole de cărţi la edituri CNCS, titluri de doctor, creaţii/ performanţe, concerte/ expoziţii/ publicaţii în străinătate

Asigurarea resurselor necesare activităţii de cercetare ştiinţifică/ creaţie artistică: competiţii naţionale (nr. proiecte/ granturi/ contracte), competiţii internaţionale (nr. proiecte/ granturi/ contracte), competiţii naţionale (valoarea proiectelor/ granturilor/ contractelor), competiţii internaţionale (valoarea proiectelor/ granturilor/ contractelor)

Premii şi medalii

Comitete editoriale jurnale ISI

Comitete organizare conferinţe ISI

Invitaţii la conferinţe, susţineri de prelegeri în străinătate, activităţi de cercetare în străinătate, salarizarea personalului de cercetare, contracte de cercetare- dezvoltare

Criteriul 3: Relaţiile universităţii cu mediul extern

Relaţia cu mediul socio-economic: orientarea către mediul socio-economic prin output-uri, venituri din prestări servicii şi furnizare de produse, acorduri/ parteneriate cu sectorul socio-economic, popularizarea ştiinţei, spin-offs & start-ups, sponsorizări şi donaţii primite

Internaţionalizare: programe organizate cu universităţi străine, mobilităţi studenţeşti, şcoli de vară internaţionale, mobilitatea cadrelor didactice, mobilitatea cercetătorilor, programe în limbi străine, personal angajat din străinătate

Implicarea socială şi culturală a universităţii: studenţi din medii socio-economice dezavantajate, studenţi maturi, studenţi cu dizabilităţi, programe de formare profesională, cursanţi licenţiaţi, cursuri extra-curriculare, cursuri de formare profesională

Criteriul 4:Capacitatea instituţională

Capacitatea universităţii de a susţine învăţarea şi predarea: unităţi ce compun biblioteca universităţii, acces la baze de date online, noutatea titlurilor ce compun biblioteca universităţii, cheltuieli pentru acziziţia de materiale ştiinţifice/ bibliografice, trafic de date, dotarea sălilor pentru predare şi cercetare, cantină, cămine, bază sportivă, salarizarea personalului didactic titular şi asociat, birouri cadre didactice şi de cercetare, studenţi, cadre didactice tinere, personal activităţi de secretariat, personal servicii medicale

Capacitatea universităţii de a susţine cercetarea: profesori conducători de doctorat, personal de cercetare, post-doctoranzi, cheltuieli pentru dotarea cu aparatură şi echipamente, cheltuieli proprii pentru activităţi de cercetare, spaţii de predare/ cercetare, fonduri, atragerea tinerilor cercetători

Capacitatea universităţii de a susţine serviciile destinate societăţii: sume pentru mobilitatea în cercetare, infrastructură destinată persoanelor cu dizabilităţi, susţinerea mobilităţii, personal pentru orientarea în carieră, servicii de consiliere, personal studenţi cu dizabilităţi, centre de formare continuă şi educaţia adulţilor, centre de susţinere a relaţiilor universităţii cu mediul extern, cheltuieli formare profesională continuă

Management universitar: investiţii materiale, cheltuieli pentru formare profesională, personal administrative, balanţa financiară a universităţii

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Locurile la doctorat alocate pentru anul universitar 2011-2012

După anunțarea rezultatelor primei clasificări a universităților din România, Ministerul Educației a publicat ordinul privind repartizarea cifrei de școlarizare pentru ciclurile universitare de doctorat în anul universitar 2011-2012.

Locurile la Doctorat alocate pentru anul universitar 2011-2012, în funcție de clasificarea universităților

I. Universitățile de Cercetare Avansată și Educație (categoria I)

Universitatea Politehnica din București - 500 locuri doctorat

Universitatea din București - 553

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București - 95

Academia de Studii Economice din București (ASE) - 129

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca - 270

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca - 79

Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca - 452

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca - 79

Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iași - 211

Universitatea Al.I. Cuza din Iași - 330

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași - 70

Universitatea Politehnica din Timișoara - 137

Total: 2.905

II. Universităţi de Educație și Cercetare Științifică (categoria a II-a)

Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București- 20 locuri doctorat

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați- 18

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu- 20

Universitatea "Ovidius" din Constanța - 15

Universitatea "Transilvania" din Brașov - 40

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București - 15

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca - 12

Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași - 20

Universitatea de Arte din Târgu Mureș - 8

Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara - 18

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași - 18

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara - 18

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București - 27

Universitatea de Vest din Timișoara - 55

Universitatea din Craiova - 22

Universitatea din Oradea - 12

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" din București - 13

Universitatea Națională de Arte din București - 16

Universitatea Tehnică de Construcții București - 44

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova - 15

Universitatea de Medicină și Farmacie din Targu Mures - 22

Universitatea Nationala de Muzică din București - 12

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca - 10

Total: 470

III. Universități centrate pe Educație (categoria a III-a)

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia - 6

locuri doctorat Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad - 3

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău - 3

Universitatea de Nord Baia Mare - 3

Universitatea din Petroșani - 4

Universitatea din Pitești - 6

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești - 19

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București - 10

Universitatea "Ștefan Cel Mare" din Suceava - 10

Universitatea "Valahia" din Targoviște - 8

Universitatea Maritimă din Constanța - 5

Total: 77

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...
Universităţile româneşti, în topul mondial
Ne plângeam în anii trecuţi că nicio universitate românească nu se află în primele 500 din clasamentul Shanghai. Ei bine, se poate şi mai rău. Nicio universitate românească nu se află în clasamentul University Ranking by Academic Performance (URAP) în primele 600. Am cazut cu 100 de locuri!
Clasamentul este realizat pe singurele criterii care contează: evaluarea ştiinţifică a universităţilor. Este vorba de indicatori cantitativi (productivitatea ştiinţifică exprimată prin numărul de articole publicate şi impactul cercetărilor ştiinţifice prin numărul de citări), dar şi la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională precum şi colaborările ştiinţifice de nivel internaţional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate. Criterii: 1) articolele ştiinţifice publicate 2) impactul lor: adică câte citări au generat în comunitatea ştiinţifică 3) colaborări internaţionale.
Să nu ne amăgim, precum la caietele de sarcini româneşti, realizate ca să câştige cine trebuie. Aici suntem într-un context internaţional în care nu avem de-a face cu şmecheri. Aceştia suntem, nu avem ce face. Iată clasamentul universităţilor româneşti:
1. University Politechnica of Bucharest 621
2. University Babeş Bolyai 690
3. University of Bucharest 726
4. Alexandru Ioan Cuza University 1007
5. Carol Davila University of Medicine and Pharmacy 1076
6. Universitatea de Vest din Timişoara 1108
7. Luliu Hatieganu University of Medicine and Pharmacy 1147
8. Gheorghe Asachi Technical University 1155
9. Universitatea de Medicină şi Farmacie 1198
10. Universitatea Politehnică Timişoara 1517
11. Technical University of Cluj Napoca 1563
12. Transilvania University of Braşov 1650
13. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1720
14. Universitatea din Craiova 1822
15. Bucharest University of Economic Studies 1839
16. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca 1917
17. Universitatea din Oradea 1922
18. Ovidiu University 1989
Celelalte universităţi româneşti trec binişor de locul 2000, poate de 3000 şi n-au mai fost cuprinse în clasament. Într-o medie aritmetică obişnuită, ţara noastră are poziţia 1263!
adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Top 20 cele mai bune universități, pe criterii internaționale

Primul raport asupra Exercițiului Național de Metaranking Universitar a fost prezentat în noiembrie 2016, de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cerce­tării Ştiinţifice. Raportul ar trebui să fie făcut în fiecare an, cu datele actualizate. Concluzia Raportului Exercițiului Național de Metaranking Universitar din 2016 arată că 20 de universităţi din România, toate de stat, reuşesc să treacă un prag minimal al vizibilităţii în clasamentele internaţionale ale universităţilor.

Din top 20, cele mai bune cinci instituții de învățământ superior intră în categoria univer­sităţilor româneşti cu potenţial de excelenţă, vizibile şi cu impact interna­țional. Următoarele 15 instituții din acest clasament ocupă locurile 6, 7 și 8, fiind grupate pe poziții de egalitate mai multe universități care fac parte tot din categoria celor vizibile pe plan internațional. Analiza s-a făcut preponderent pe baza unor criterii și indicatori academici unanim recu­noscuți pe plan mondial.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1)

Universitatea din București (2)

Universitatea Politehnica din București (3)

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (4)

Universitatea de Vest din Timișoara (5)

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București (6)

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca (6)

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași (6)

Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași (7)

Universitatea Politehnica din Timișoara (7)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (7)

Universitatea Transilvania din Brașov (7)

Academia de Studii Economice din București (8)

Universitatea din Craiova (8)

Universitatea Dunărea de Jos din Galați (8)

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (8)

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara (8)

Universitatea din Oradea (8)

Universitatea Ovidius din Constanța (8)

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești (8)

Universitățile situate pe aceeași poziție sunt trecute în ordine alfabetică.

jurnalul.ro

Acest loc 8 este de fapt o poziție în intervalul 13-20

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în Top Shanghai 2018

Universitatea „Dunărea de Jos” a fost clasificată, de către Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects 2018, în Top 500 universităţi din lume, ca urmare a contribuţiilor ştiinţifice din domeniul Inginerie chimică.

“E o confirmare internaţională la cel mai înalt nivel, pentru că vorbim de singurul ranking acceptat în întreaga lume academică. Confirmarea vine, deocamdată pe un domeniu care cumulează rezultatele cercetării materializate în publicaţii de top pentru discipline şi domenii legate direct de ingineria chimică, în sens larg. Este contribuţia cercetătorilor din mai multe facultăţi, atât prin efortul individual cât şi prin activitatea echipelor multidisciplinare, de la nivelul Universităţii”,  a declarat prof. dr. Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului UDJG.

Academic Ranking of World Universities (ARWU) se numără printre cele patru sau cinci sisteme importante de clasificare a universităţilor din întreaga lume. Este pentru prima data când Universitatea din Galaţi apare în acest clasament.

Alte 11 instituţii de învăţământ superior din România sunt menţionate pe 2018 în acest top, printre ele numărându-se Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea Bucureşti, Universitatea “AL. I Cuza” din Iaşi, Politehnica Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, UMF Carol Davila Bucureşti, Universitea Politehnică şi UMF Victor Babeş din Timişoara.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

17 universităţi româneşti sunt prezente în primele 300 de universităţi în QSc GB University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia.

Astfel, Universitatea Babeş Bolyai se află pe locul 40, Universitatea din Bucureşti ocupă locul 42, Universitatea Alexandru Ioan Cuza - 68, Universitatea Politehnica Bucureşti - 72, Universitatea de Vest din Timişoara - 74, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi - 80, Universitatea Politehnica din Timişoara - 109, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca - 119, Universitatea Transilvania din Braşov - 137, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi - 137, Universitatea din Suceava - 144, Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti - 155, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - 176.

https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2020

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a felicitat instituţiile de învăţământ superior prezente în clasament. "Felicitări tuturor celor 17 universităţi româneşti prezente în primele 300 universităţi în QSc GB University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia, prestigios top al universităţilor", a afirmat Sorin Cîmpeanu, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Clasamentul universităților din România 2019

Cele mai bune universități din România sunt, în 2019, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București. Clasamentul a fost dat publicității în această dimineață de cea mai importantă asociație a cercetătorilor români din țară și străinătate, Ad Astra. Top 3 universități din România este neschimbat în ultimii 4 ani, toate clasificările Ad Astra confirmând supremația centrelor de la Cluj și București.

Universitatea Punctaj Poziția
1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca 18 1
2. Universitatea din București 15 2
3. Universitatea Politehnică din București 13 3
4. Universitatea de Vest din Timișoara 10 4
5-7. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași 9 5
Univ. de Medicină și Farmacie Carol Davila din București 9 5
Univ. de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj 9 5
8. Univ. de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași 8 6
9. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași 6 7
10-11.Universitatea Politehnica din Timișoara 5 8
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca 5 8
12.Universitatea Transilvania din Brașov 4 9
13-15.Academia de Studii Economice din București 3 10
Univ. de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara 3 10
Univ. de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca 3 10
16-19.Universitatea din Craiova 2 11
Universitatea din Oradea 2 11
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu 2 11
Universitatea Ovidius din Constanța 2 11
20-26. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad 1 12
Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova 1 12
Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș 1 12
Univ. de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București 1 12
Universitatea din Petroșani 1 12
Universitatea din Pitești 1 12

Universitatea Dunărea de Jos din Galați

edupedu.ro

1 12
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Superba noastră universitate este doar de un nivel mediu în țară cu toate că atunci când vezi clădirea rectoratului atât de impunătoare cu arhitectura ei unică te duce cu mintea la o instituție de top care se bate pentru supremație cu UAIC, UBB sau UB

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Universitatea „Dunărea de Jos” - locul 2.153 în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se situează pe poziţia a 11-a în România şi pe locul 2.153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituţii de învăţământ superior din România, iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Mai multe detalii aflaţi accesând: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

adevarul.ro

u1.jpg

u2.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Cele mai bune universități din România, în 2020, în clasamentul anunțat de Ad Astra

Cele mai bune universități din România anului 2020 sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București. Clasamentul Universităților din România 2020 publicat în această dimineață de Asociația Ad Astra a cercetătorilor români din țară și străinătate vine cu un top 3 neschimbat în ultimii 5 ani. Universitatea de Vest din Timișoara își menține poziția a 4-a, însă este devansată la scor de Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, care anul trecut era pe poziția 6. O surpriză vine de la Universitatea Transilvania din Brașov, care urcă 2 poziții până pe locul 7, devansând și anul acesta Academia de Studii Economice (ASE) din București. Universitatea Dunărea de Jos din Galați urcă de pe poziția 12, pe 10. La coada clasamentului, se bat pe ultimul loc 10 universități: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din București, potrivit clasamentului publicat de Ad Astra.

Clasamentul universităților din România 2020: 

PozițiaUniversitateaPunctaj

1Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca22

2Universitatea din București18

2Universitatea Politehnica din București18

3Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași13

4Universitatea de Vest din Timișoara12

5Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași11

6Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București10

6Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca10

7Universitatea Transilvania din Brașov8

8Academia de Studii Economice din București6

9Universitatea Politehnica din Timișoara4

9Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca4

9Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași4

10Universitatea Dunărea de Jos din Galați3

10Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș3

10Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca3

11Universitatea din Craiova2

11Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara2

12Universitatea Aurel Vlaicu din Arad1

12Universitatea din Oradea1

12Universitatea din Pitești1

12Universitatea Lucian Blaga din Sibiu1

12Universitatea Ovidius din Constanța1

12Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava1

12Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova1

12Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București1

12Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești1

12Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din București1

Notă:  Universitățile românești care nu apar în tabel nu sunt incluse în niciunul din cele unsprezece (11) rankinguri internaționale ale universităților incluse în Metarankingul Universitar-2020. Pentru claritate, ordinea de prezentare a universităților care au același punctaj/aceeași poziție în clasament este stabilită în tabel în funcție de criteriul alfabetic combinat cu cel al tipului de universitate (ex. comprehensivă vs. de specialitate), precizează autorii studiului. Metarankingul Universitar 2020 folosește metodologia propusă de membrii High Level Experts Group, numiți în 2016 de Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru a elabora Metarankingul Universitar-2016, anunță Ad Astra. Clasamentul are la bază rankingurile internaționale ale universităților la data de 1 noiembrie 2020.

În România, există 97 de universități (din care 7 în lichidare): 54 de universități publice (incluzându-le pe cele militare) și 43 de universități private (din care 9 autorizate
provizoriu). “Scopul Metarankingului Universitar este să identifice care dintre aceste universități au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking)”, explică autorii.

Asociația cercetătorilor precizează că “în lume există mai multe rankinguri internaționale ale universităților. Pentru a avea o imagine comprehensivă a performanței academice a universităților românești, acestea trebuie integrate într-un metaranking, după modelul meta-analizelor, care combină datele științifice de la mai multe studii pentru a extrage concluzii mai robuste. Coroborarea prezenței unei universități în mai multe rankinguri asigură un diagnostic mai riguros, dincolo de prezența întâmplătoare într-un ranking (sau un număr redus de rankinguri)”.

“Metoda

Urmând metodologia metarankingurilor universitare din 2016-2019, am selectat pentru analiză și includere în Metarankingul Universitar-2020 următoarele rankinguri internaționale (vezi pentru detalii și argumentare Andronesi și colab., 2016 și David și colab., 2017; David și colab. 2018; David și colab., 2019):
(1) Academic Ranking of World Universities/ARWU (educație și cercetare – http://www.shanghairanking.com/);
(2) Center for World University Rankings/CWUR (educație și cercetare – https://cwur.org/);
(3) Leiden Ranking/CWTS (cercetare – http://www.leidenranking.com/);
(4) Performance Ranking of Scientific Papers of World Universities/NTU) (cercetare – http://nturanking.lis.ntu.edu.tw/);
(5) QS-Top Universities Ranking/QS (educație și cercetare – https://www.topuniversities.com/university-rankings);
(6) Scimago Institutions Ranking/Scimago (dominant cercetare – https://www.scimagoir.com/);
o “Pentru clasamentul Scimago am folosit indicatorul Rank din lista descărcată de pe site-ul clasamentului, atunci când au fost selectate doar instituțiile de învățământ
superior”.
(7) Times Higher Education–World University Rankings/THE (educație și cercetare – https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings);
(8) University Ranking by Academic Performance/URAP (cercetare – https://www.urapcenter.org
(9) World’s Best Universities Rankings/US-News (cercetare – https://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings). 

Începând cu acest an, am introdus în analiză încă două rankinguri care au fost incluse mai recent de către IREG Observatory în rankingurile internaționale de referință (http://iregobservatory.org/en/inventory-international-rankings/ranking-profile) (în Metarankingul Universitar-2019 acestea au fost incluse doar exploratoriu):

(10) Round University Ranking/RUR (educație și cercetare – http://roundranking.com/);
(11) The Three University Missions/MosIUR (educație și cercetare – https://mosiur.org).

Alte două rankinguri academice menționate de IREG Observatory – U-Multirank și Nature Index – nu sunt incluse pentru motivele deja argumentate procedural în David și colab. (2016).

(…)

Integrarea celor unsprezece (11) rankinguri academice internaționale s-a făcut după metodologia metarankingurilor universitare din 2016, 2017, 2018 și 2019 (vezi pentru detalii Andronesi și colab., 2016 și David și colab., 2017; David și colab., 2018; David și colab., 2019):

(1) În pasul 1, fiecare ranking internațional al universităților a fost împărțit în cinci (5) clase egale (cvintile), aproximând intuitiv următoarele niveluri: (a) superior, (b) mediu-superior, (c) mediu, (d) mediu-inferior și (e) inferior. Deoarece mai multe universități se pot afla pe același rang, analiza s-a focalizat pe numărul rangurilor, nu al universităților:

o Clasa 1 – universitățile incluse în primele 20% din totalul rangurilor incluse în clasament;

o Clasa 2 – universitățile incluse în următoarele 20% din ranguri (21%-40%);

o Clasa 3 – universitățile incluse între 41% și 60% din ranguri;

o Clasa 4 – universitățile incluse între 61% și 80% din ranguri;

o Clasa 5 – universitățile incluse între 81% și 100% din ranguri.

(2) În pasul 2, am rotunjit intervalul de grupare în cele cinci (5) clase la un număr întreg, atunci când numărul de locuri într-un ranking nu a fost multiplu de 5. În rankingurile în care rangurile au fost prezentate ca interval, am folosit cel mai bun rang, atât pentru a stabili locul universității, cât și numărul de ranguri în ranking.

(3) În pasul 3, am alocat puncte universităților, în funcție de clasele identificate: 5 puncte – Clasa 1; 4 puncte – Clasa 2; 3 puncte – Clasa 3; 2 puncte – Clasa 4 și 1 punct – Clasa 5.

Punctele acumulate astfel de universitățile românești au stat la baza ierarhiei în Metarankingul Universitar-2020.

edupedu.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

UDJ inclusă în clasamentul Academic SHANGHAI Ranking

Noi poziții câștigate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în statistica prestigiosului clasa-ment Academic Ranking of World Universities ARWU (SHANGHAI Ranking) 2022. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă în clasamentul Academic Ranking of World Universities ARWU (SHANGHAI Ranking) 2022 pe poziția 15 din 16 la nivel național.

În prezent, în România funcționează 46 de instituții de învățământ superior de stat, 40 de instituții de învățământ superior particular și 7 instituţii de învăţământ superior de stat cu profil militar.

Clasificarea universităților se realizează prin evaluarea unor domenii mai largi sau specifice, iar crite-riile de analiză au în vedere o serie de indicatori ai calității academice, cum ar fi educația studenților în domeniu (licență, master doctorat) și rezultatele cercetării științifice, prin cuantificarea unor indi-catori precum publicarea rezultatelor cercetării în reviste cu factor ridicat de impact.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Universitatea din Galați ocupă locul 11 în Metarankingul universitar pe anul 2022

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ocupă locul 11 în Metarankingul universitar pe anul 2022. „Creșterea preocupării pentru cercetare la UDJG se reflectă în punctajul obținut în ultimii ani, de la 1 în 2019, la 3  în 2021, până la 4 în 2022, adică s-a înregistrat un progres de 400% în ultimii ani, ceea ce ne bucură”, a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității  „Dunărea de Jos” din Galați.

Metarankingul universitar 2022 este realizat de un grup de experți din mai multe centre de învățământ superior, pe baza principalelor clasamente internaționale, și publicat, în noua ediție, de Centrul Qualitas al UBB. UDJG împarte locul 11 în acest clasament, cu Universitatea din Craiova și cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, având acelați punctaj obținut în funcție de prezența în ranking-urile internaționale.

„Scopul Metarankingului universitar este să identifice care dintre aceste instituții de învățământ superior au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking)”, precizează autorii clasamentului.

În România, există aproape 100 de universități, din care puțin peste jumătate sunt publice. 

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.