Jump to content

Se consumă droguri în cluburile gălăţene?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

CIADO avertizează: Petreceri private pentru consumatori de etnobotanice!

Preşedintele Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România, Constantin Bălăceanu Stolnici, a trimis o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în care atrage atenţia asupra fenomenului consumului de stupefiante în cluburi. „Urmare a discuţiilor purtate cu diferiţi tineri pe reţelele de socializare, forumuri, precum şi cu membrii CIADO din Bucuresti, Cuj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Craiova, Tg. Mureş, Galaţi, Oradea şi Arad, ne vedem nevoiţi să vă prezentăm o situaţie pe care o apreciem cel puţin periculoasă.

În cluburile în care este promovată muzica underground (psihedelică, hardcore-punk-ul agresiv, muzică electronică, hip hop), bodyguarzii verifică în permanenţă toaletele, iar consumatorii prinşi cu droguri „legale” sunt scoşi din cluburi. Motivaţia nu este scoaterea lor din club pentru consum de droguri, ci pentru faptul că nu sunt cumpărate drogurile clasice (heroină, cocaină, ecstasy) de la ei. În unele toalete sunt postate afişe pe suport de sticlă ce incită la consum şi nu în ultimul rând, etajere unde să-şi lase ţigara!!!”, se arată în documentul înaintat CSAT.

Preşedintele CIADO mai spune că “în anumite cluburi sau alte locaţii, de circa cinci luni se organizează petreceri private cu circuit închis, cu muzică underground, organizate de cei ce au deţinut magazinele de vise sau diferiţi organizatori de evenimente (ca acoperire). Această abordare ne explică lipsa de îngrijorare prin declaraţii publice a celor ce au patronat aceste magazine cu referire la faptul că nu le cauzează afacerii măsurile statului de interzicere a unor substanţe”.

În aceeaşi scrisoare, Constantin Bălăceanu Stolnici arată că “CIADO România nu poate să nu se întrebe dacă afacerea este protejată pentru identificarea furnizorilor mari sau dacă este o neglijenţă în verificarea activităţii de noapte din cluburi”.

http://www.telegrafonline.ro/1302555600/articol/158249/petreceri_private_pentru_consumatori_de_etnobotanice.html

Link to comment
Share on other sites

Sincer sa fiu nu stiu ce sa spun despre aceste substante.... Faptul ca se interzic in cluburi nu inseamna ca tinerii nu vor mai consuma, ca vorba aia, tot ce-i interzis e palpitant... Eu consider ca ar trebui sa se interzica cumpararea/consumul de catre minori si de catre persoanele care nu trec de un test psihologic... Trebuie sa ai o preblema sa consumi asa ceva pana cand ajungi la spital, sau chiar mai rau... Pe acelasi sistem ar trebui interzis si alcoolul, ca are cam aceleasi efecte pe termen scurt. Si autoritatilor de asta le pasa, sa nu omori pe cineva cand esti "high"...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.