Jump to content

„Diavolul şi moartea”, premiera "austriacă" a Dramaticului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

„Diavolul şi moartea”, premiera "austriacă" a Dramaticului

Un spectacol care ar fi trebuit interzis minorilor va putea fi văzut până la urmă de orice spectator, după ce regizorul şi directorul Teatrului Dramatic au căzut de acord să ofere doar sugestie la anumite scene mai dure. Este vorba despre piesa „Diavolul şi moartea”, scrisă de unul dintre cei mai în vogă dramaturgi austrieci contemporani, Peter Turinni, şi pusă în scenă de un tânăr regizor austriac, Ulf Dückelmann, care va avea premiera vineri, de la ora 19.

După ce, la premiera din Austria, spectacolul a intrat în conflict cu o serie de voci reprezentând religia, „Diavolul şi moartea” va fi pusă în scenă la Galaţi cu doar câteva zile înainte de a intra în săptămâna premergătoare Paştelui. „Este o piesă foarte cunoscută, care s-a jucat în aproape toate teatrele mari din Austria şi Germania. A fost însoţită şi de controverse, dar faptul că a fost tradusă în 36 de limbi cred că înseamnă ceva”, a declarat ieri regizorul Ulf Dückelmann.

Directorul „Dramaticului”, Vlad Vasiliu, cel care interpretează şi rolul principal în piesă spune că, din cauza diferenţelor culturale, s-a decis ca anumite scene să nu fie prezentate chiar direct, aşa cum propunea textul lui Peter Turinni. „În varianta scrisă ar fi fost un spectacol cu bulină roşie, interzis minorilor, dar s-a decis să folosim sugestia în anumite scene, astfel că sunt bineveniţi la teatru toţi spectatorii”, a explicat Vlad Vasiliu.

Montarea de la Galaţi va fi, după cum promite regizorul, în ton cu celelalte puneri în scenă, din teatrele din străinătate. „Aducem o variantă modernă, aşa cum s-ar monta acum în Germania sau în Austria, nu ţinem cont de faptul că este pentru prima dată pusă în scenă la Galaţi. Mi-a plăcut să lucrez cu Teatrul Dramatic, m-am înţeles foarte bine cu actorii, încă lucrăm din greu pentru ca publicul să primească un produs bun”, spune Ulf Dückelmann, care se află la cea de cincea colaborare cu teatre din România.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EDiavolul_si_moartea%E2%80%9D_inainte_de_Saptamana_Patimilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.