Jump to content

Parcul Dendrologic din Tecuci are nevoie de finanţare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Parcul Dendrologic din Tecuci are nevoie de finanţare

Parcul dendrologic Tecuci a fost infiintat in anul 2000 la initiativa C. L., fiind situat la iesirea din oras, la limita zonei industriale. In prezent el se afla in administrarea si ingrijire a Serviciului de monitorizare a Serviciilor publice Tecuci si are o suprafata de 26.000 mp. Gradul de atractie al parcului depinde in mare masura si de modul de amenajare a peisajului atat in incinta lui cat si in exterior. De aceea modernizarea Parcului Dendrologic Tecuci este foarte importanta.

Proiectul modernizarii parcului Dendrologic este depus spre finantare in cadrul Programului Operational 2007-2013, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la 9.275.666,40 lei din care 145.234 lei va fi cofinantare din partea CL, 231.349 lei cheltuielile neeligibile asigurate tot de CL Tecuci, 1.782.626,40 TVA-ul aferent si restul va fi contributie de la bugetul de stat si FEDR.

Activitatile din cadrul proiecului constau in construirea unui pavilion administrativ in apropierea intrarii in parc cu instalatii aferente, construirea unei sere cu instalatiile aferente, construirea unei cabine poarta cu grupuri sanitare, construirea unui luciu de apa, fantana arteziana, pasarela, construire parcari, piatete, piste role, alei pietonale, cismele. Nu au fost omise nici dotarile pentru iluminat decorativ, gospodarie de apa decorativ, ministatie de epurare, reabilitarea peisagera a parcului existent prin toaletarea vegetatiei existente si plantarea de material dendrologic nou precum si ambientarea cu mobilier urban.

Daca finantarea nerambursabila se aproba, toate aceste planuri privind modernizarile Parcului Dendrologic ar putea să fie vizibile pana in 2013.

http://www.tecuci.eu/2011/04/14/presa-locala/stirile-saptamanii/parcul-dendrologic-in-asteptarea-fondurilor/

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Parcul Dendrologic Tecuci va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci, implementează proiectul – „Dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi (grădini publice, parcuri, mobilier urban) – Parc Dendrologic Tecuci”, Cod SMIS 7899. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională ce se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: “Centre urbane”.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 luni, începând cu data de 17 noiembrie 2011.

Valoarea totală a Proiectului este de 9.273.765,90 lei din care, valoarea finanţării eligibile nerambursabile a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 5.757.281,20 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul naţional este de 1.264.667,24 lei şi valoarea eligibilă proprie de la bugetul local este de 143.305,07 lei.

Obiective: Prin implementarea proiectului se urmăresc ca obiective generale, creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Tecuci prin crearea unor spaţii unice ce le vor oferi destindere fizică şi socio-culturală, creşterea rolului economic şi social al municipiului Tecuci prin transformarea acestuia într-un pol de interes regional precum şi îmbunătăţirea funcţionalităţii mediului urban tecucean prin înfiinţarea unor zone accesibile, atractive ce vor armoniza ansamblurile arhitecturale urbane şi vor igieniza mediul.

Prin obiectivele specifice proiectul îşi propune modernizarea şi dezvoltarea Parcului Dendrologic, dotarea şi echiparea acestuia pentru activităţi cultural educative şi recreative, devenind astfel un element de regenerare atât a mediului cât şi a sănătăţii, contribuind esenţial la creşterea standardului de viaţă a locuitorilor, îmbunătăţirea funcţionalităţii mediului urban, a microclimatului şi combaterea unor factori de poluare a mediului.

Descrierea investiţiei: În cadrul proiectului se vor executa lucrări de construcţii (seră modernă prevăzută cu scară elicoidală şi traseu de promenadă pentru vizionarea plantelor, pavilion administrativ expoziţional în formă de melc, piaţete, piste de role, alei, ministaţie de epurare, luciu de apă cu fântână arteziană şi pasarelă, pergole etc.) şi lucrări de amenajare a terenului prin înfiinţarea de plantaţii de arbori, arbuşti şi flori.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Lucrări intense la Parcul Dendrologic Tecuci

Unitatea Administrativ Teritorială  Municipiul Tecuci, în calitate de beneficiar, se află în etapa de implementare a proiectului „Dezvoltarea și modernizarea spațiilor verzi (grădini publice, parcuri, mobilier urban) - Parc Dendrologic Tecuci”. Obiectivele proiectului constau în modernizarea și dezvoltarea Parcului Dendrologic, dotarea și echiparea pentru activități cultural-educative și recreative, creșterea standardului de viață a locuitorilor municipiului, dezvoltarea caracterului unic al parcului și îmbunătățirea funcționalității mediului urban.

Parcul Dendrologic este situat la intrarea în oraș (dinspre Galați), se întinde pe o suprafață de 2,5 ha, la momentul actual  SC Tancrad SRL Galați, executantul obiectivului, lucrând de zor.

Principalele lucrări din cadrul proiectului sunt realizarea unui spațiu cu microclimat specific, respectiv o seră, un pavilion administrativ, cabină poartă, grupuri sanitare, luciu de apă cu fântână arteziană, lagună,  pistă de biciclete,  platformă acces auto, platformă acces pietonal,  piațete dotate cu mobilier urban, trei cișmele de băut apă, ministație de epurare,  pistă de role. Se va face împrejmuire cu gard din fier forjat cu soclu de beton,  vor fi plantații diverse  din gard viu, plante agățătoare, tufe, plantații de flori, vegetație,  arbuști, , gazon, etc. Vor exista 10 băncuțe , 4 mese în piațete, alte 48  băncuțele din fier forjat și lemn în incintă, totem luminos, rastel biciclete, ceas stradal, corpuri de iluminat.

Finalizarea obiectivului de modernizare și dezvoltarea Parcului Dendrologic, planificată în data de 16 iunie 2014, crează 14 locuri de muncă pentru tecuceni. Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare în cadrul Programului P.O.R., este de 9.273.756 lei.

tecuceanul.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.