Jump to content

Amenzi de 600-1.000 de lei pentru aruncatul ambalajelor pe stradă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Amenzi de 600-1.000 de lei pentru aruncatul ambalajelor pe stradă

Joi seara a aparut in Monitorul Oficial (nr. 0265 din 14 aprilie 2011) Hotararea de Guvern (247 din 17 martie 2011) prin care se modifica gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. Noua lege tripleaza nivelul amenzilor aplicate persoanelor fizice si juridice "ce genereaza deseuri si nu le incredinteaza sitemelor de colectare a deseurilor sau care nu sunt depozitate in spatiile amenajate pentru acestea". Adica amenzile pentru aruncarea gunoaielor la intamplare, mai pe romaneste. Pentru persoanele fizice amenda este intre 600 lei si 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 10.000 lei la 20.000 lei.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8504718-cei-care-arunca-aiurea-ambalajele-risca-amenzi-triple-guvernul-publicat-noile-amenzi.htm

Gata, am mai făcut o lege! N-am auzit până acum de cineva care a luat amendă pentru că a aruncat un ambalaj pe stradă, deci legea nu se aplică oricum, indiferent de cuantumul de plată. Iar practic, la câtă mârlănie este în România, ne-ar trebui vreo 5-6 milioane de poliţişti, fie ei şi comunitari (locali), ca să se vadă ceva...

Link to comment
Share on other sites

la câtă mârlănie este în România, ne-ar trebui vreo 5-6 milioane de poliţişti, fie ei şi comunitari (locali), ca să se vadă ceva...

Eu cred ca si mai putini politisti, dar care sa-si faca cu adevarat treaba, sunt suficienti. Daca ar sanctiona 50% dintre contraventiile pe care se fac ca nu la vad de obicei, am fi la alt nivel! :)

Link to comment
Share on other sites

Problema la noi nu este inexistenta legilor ci neaplicarea lor.

Sunt curios cand se va da prima amenda, cum se va da, cine o va si cine o va primi. Cum se va demonstra ca gunoaiele sunt ale impricinatilor si nu ale altora dinainte. Vor fi politisti ascunsi prin tufisuri? O sa fotografieze cineva zona "inainte" si "dupa" ? O sa fie angajati rangeri? Cati vor fi... si cum se va duce vreunul din oamenii legii sa dea amenda gastii ametite a marlanului manelist cu ceafa lata si burtoiul plin de bere de la PET ???

Sunt multe semne de intrebare iar o lege data daca n-are instrumente de aplicare este o lege moarta. Din contra, va accentua si mai mult impresia ca tot mai multi sunt deasupra legii din moment ce nimeni nu e pedepsit. In rest gargara.

In definitiv si tarile civilizate s-au civilizat cu "bata" - prin sanctiuni, amenzi, etc omul trebuie sa stie si de frica si sa constientizeze efectul actiunilor sale. Altfel nu se poate face nimic.

Eu raman insa circumspect in aplicabilitatea legii in Romania.

Link to comment
Share on other sites

Civilizatii au inlocuit bata (dupa 4 - 500 de ani) cu RESPECTAREA STRICTA a prevederilor de aplicare a contraventiilor PRIN APLICAREA CURENTA a prevederilor legale (a instructiunilor de aplicare - extrem de clare, INAINTE DE PROMOVAREA LEGII - SURSA DE CORUPTIE PENTRU ORICE PARTID VA FI SAU VA VENI LA PUTERE). In Anglia amendeaza si pe membrii familiei daca au gresit. Dupa ADMITREA EXCEPTIEI DE PRESEDINTE & FAMILIA (beat la volan, justificare tip - vanzari anterioare, salariu de dactilografa de 4000 Euro pentru FIICA PRESEDINTELUI dupa semnarea contractului cu LUXTEN, dupa cresterea euro-parlamentatrei in Modrogan alaturi de maidanezii aciuati acolo, la noi, va mai dura.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.