Jump to content

Victor Paul Dobre - candidatul PNL pentru şefia CJ


dcp100168

Recommended Posts

Victor Paul Dobre - candidatul PNL pentru şefia CJ

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, va anunţa, în şedinţa BPC de miercuri seară, candidatura secretarului de stat în MIRA Victor Paul Dobre la şefia Consiliului Judeţean Galaţi, au declarat surse din PNL. "Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu va anunţa în şedinţa BPC din această seară candidatura lui Victor Paul Dobre la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi", au susţinut sursele citate. Candidatura lui Dobre urmează să fie validată de către memrbii BPC, în şedinţa de miercuri, alături de toate candidaturile restante pentru primăriile reşedinţelor de judeţ şi pentru şefia consiliilor judeţene. Potrivit aceloraşi surse, secretarul de stat se situează în topul preferinţelor gălăţenilor, conform sondajelor de opinie comandate de PNL.

Link to comment
Share on other sites

"Conducerea PNL a validat, în această seară, candidatura secretarul de stat Victor Dobre pentru şefia CJ Galaţi", a declarat responsabilul PNL în materie de comunicare în campania electorală, vicepreşedintele Teodor Meleşcanu.

Link to comment
Share on other sites

Veşnicul perdant Victor Paul Dobre – aruncat în lupta pentru CJ Galaţi

„Responsabilul cu nenorocirile”, aşa cum l-a numit preşedintele Băsescu la inundaţiile de acum trei ani, secretarul de stat în MIRA, Victor Paul Dobre, va candida pentru şefia CJ Galaţi. Hotărârea a fost luată de preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi a fost recunoscută de Dobre în presa gălăţeană. Iniţial, liberalii îl desemnaseră pentru această candidatură pe Mihai Capră, actualul prefect al judeţului Galaţi. Conform legii, acesta ar fi trebuit să-şi dea demisia din funcţia de înalt funcţionar public cu 50 de zile înainte de începerea campaniei electorale, fapt care nu s-a produs.

Preşedintele filialei PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a mai fost aruncat în luptă şi în ultimele două campanii electorale, pentru fotoliul de primar al municipiului de la Dunăre, dar nu a reuşit nici măcar accederea în turul doi al competiţiilor. De această dată, liberalii mizează pe vizibilitatea pe care i-a dat-o lui Dobre funcţia de secretar de stat. Din poziţia de secretar de stat, Victor Paul Dobre a reuşit, în urmă cu doi ani, să aloce suma de 100.000 USD, din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata redevenţei terenului pe care una dintre firmele sale, Mervin SRL, îl are închiriat în Zona Liberă Galaţi. Hotărârea de guvern prevedea, la punctul (1): „suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru susţinerea sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap, cultură, culte şi echilibrarea bugetelor locale”. După care, la punctul (2) prevedea:”suma este necesară pentru susţinerea ajutorului de stat regional acordat operatorilor care funcţionează în regim de zonă liberă şi care au încheiat contracte de concesiune cu Administraţia Zonei Libere Galaţi până la data de 1 iulie2002”, situaţie în care se afla firma lui Dobre. Preşedintele PNL Galaţi şi-a „pus la butonieră”, după ce partidul său a luat puterea, şi un sponsor puternic de partid, firma de construcţii Vega’93. Constructorul abonat la contracte fără licitaţie l-a cadorisit pe Victor Paul Dobre cu un spaţiu comercial de 200 mp, aflat la parterul blocului D19 din Galaţi, cu un preţ simbolic, de numai 619 milioane lei vechi. În plus, secretarul de stat şi-a mai „rezervat” un imobil, situat pe strada Traian, şi este fericitul deţinător al unei vile construite de aceeaşi Vega’93.

http://www.gandul.info/politica/vesnicu ... 28;2540043

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.