Jump to content

Nouă arestări în rândul contrabandiştilor gălăţeni de ţigări


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Nouă arestări în rândul contrabandiştilor gălăţeni de ţigări

Nouă persoane au fost arestate de Tribunalul Galaţi sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşind 2,3 milioane de lei. Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Coev Vasili, Nedelcu Bogdan Adrian, Stoica Geany Dick, Costin Elena Manuela, Grecu Angela, Zgârcibaba Vasile, Stan Anton şi Ioan Cristian pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată şi a inculpatului Dumitriu Cristian pentru aderare la un grup infracţional organizat şicontrabandă în formă continuată, pentru o perioadă de 29 de zile.

"În cazul lui Coev Vasili, Nedelcu Bogdan Adrian, Stoica Geany Dick, Costin Elena Manuela, Grecu Angela, Zgârcibaba Vasile, Stan Anton şi Ioan Cristian s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2009, ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări şi, acţionând în cadrul grupului împreună, prin zeci de acţiuni repetate desfăşurate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada noiembrie 2009 - aprilie 2011, ar fi introdus în ţară din Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Galaţi, inclusiv prin ascunderea în anvelopele autoturismelor cu care se deplasau şi sustragerea astfel de la controlul vamal, a unor cantităţi importante de ţigări, produse supuse accizelor cu o valoarea în vamă mai mare de 20.000 lei, iar în perioada iunie 2010 - aprilie 2011 ar fi transportat, deţinut, depozitat şi comercializat pe teritoriul României cantităţile de ţigări provenind din contrabandă, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 1.555.232,61 lei", a declarat judecătorul Florin Meleacă, vicepreşedintele Tribunalului Galaţi.

Pentru Dumitriu Cristian, s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2010 ar fi aderat la un grup infracţional organizat constituit de către alte persoane, în scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări şi, acţionând în cadrul grupului împreună cu membrii acestuia, prin zeci de acţiuni repetate desfăşurate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada noiembrie 2009 - martie 2011, ar fi primit, depozitat şi comercializat pe teritoriul României cantităţile de ţigări provenind din contrabandă, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 816.495,56 lei.

Împotriva hotărârii Tribunalului, inculpaţii au declarat recurs, dosarul urmând a fi înaintat la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Arestari_in_masa_la_Galati_in_randul_contrabandistilor_de_tigari_0_464953956.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cinci contrabandişti puşi în libertate de Curtea de Apel Galaţi

Cinci dintre cei opt inculpaţi intr-un dosar de contrabandă cu ţigări au fost puşi în libertate miercuri seară de Curtea de Apel Galaţi. Geany Dick Stoica, Elena Manuela Costin, Anton Stan, Cristian Ion şi Cristian Dumitriu sunt obligaţi să nu plece din localitate. Decizia vine la mai bine de un an de la arestarea lor, la cererea procurorilor DIICOT.

Cei 20 de inculpaţi au fost acuzaţi anul trecut în aprilie că au adus ţigări din Moldova în cauciucurile roţilor de maşină şi că au produs un prejudiciu de peste un milion de lei. Dintre aceştia, doar opt au fost arestaţi la momentul respectiv, cinci fiind puşi acum în libertate. După gratii au rămas doar cetăţenii moldoveni: Vasile Coev, Angela Grecu şi Vasile Zgîrcibaba. Ultimii au împreună un copil bolnav şi de fiecare dată le-au cerut magistraţilor ca măcar unul dintre ei să fie pus în libertate pentru a avea grijă de minor. La rândul lui, Coev a invocat tot timpul că este doar o potrivire de nume cu un alt moldovean care ar fi comis această infracţiune. Deocamdată judecătorii nu a acceptat această variantă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Toţi cei 20 de inculpaţi sunt liberi

Într-o contrabandă cu ţigări, din opt inculpaţi câţi au fost arestaţi acum mai bine de un an, nu a mai rămas niciunul după gratii.

Toţi cei încarceraţi au fost trimişi la libertate, în două loturi, de către magistraţii Curţii de Apel. Geany Dick Stoica, Elena Manuela Costin, Anton Stan, Cristian Ion şi Cristian Dumitriu fac parte din primul lot, toţi fiind obligaţi să nu plece din localitate. Cetăţenii moldoveni Vasile Coev, Angela Grecu şi Vasile Zgîrcibaba au fost eliberaţi ieri de aceeaşi instanţă. Ultimii doi au spus tot timpul că au împreună un copil bolnav, cerând ca măcar unul să fie lăsat să-l îngrijească.

Dosarul numără 20 de inculpaţi, acuzaţi anul trecut că au adus în ţară tutun de contrabandă în roţile maşinilor, cauzând un prejudiciu de peste un milion de lei.

Procesul se judecă la Tribunal şi se pare că a ajuns pe ultima sută de metri, mai fiind de audiat doi martori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Un tânăr care susţine că a fost condamnat pe nedrept nu va avea parte de un nou proces

Un tânăr care a locuit în Galaţi, Vasile Coev, a fost condamnat în 2013, în lipsă, la 10 ani de închisoare de către Tribunalul Galaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat.

Bărbatul a susţinut mereu că anchetatorii şi procurorii au făcut o greşeală, întrucât i-au confundat numele cu cel al tatălului său, Vasilii Coev. În plus, Vasile Coev a fost citat în Galaţi şi Republica Moldova, în condiţiile în care locuia de ceva vreme în Belgia, la Bruxelles. Din acest motiv, nu a aflat de existenţa procesului decât după ce a fost condamnat definitiv, iar autorităţile române au cerut extrădarea lui din Belgia pentru a-şi executa pedeapsa.

Vasile Coev a cerut redeschiderea procesului său pentru motivele amintite anterior, dar Tribunalul Galaţi a respins cererea acestuia la sfârşitul săptămânii trecute ca inadmisibilă.

Tânărul mai are o şansă la Curtea de Apel Galaţi, unde poate ataca hotărârea primei instanţe cu apel.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Eliberat din închisoare după ce a fost condamnat în locul unei alte persoane

Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute într-un controversat proces penal, al cărui protagonist este un tânăr care a locuit în Galaţi, Vasile Coev.

Acesta a fost condamnat în 2013, în lipsă, la 10 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Judecătorii au decis iniţial completarea probelor, oferind o rază de speranţă bărbatului, care a susţinut mereu că anchetatorii şi procurorii au făcut o greşeală, întrucât i-au confundat numele cu cel al tatălului său, Vasilii Coev, pentru ca acum instanţa să hotărască redeschiderea procesului penal şi punerea în libertate a tânărului. Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă, Vasile Coev fiind plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

La data când a fost judecat iniţial, Vasile Coev a fost citat în Galaţi şi Republica Moldova, în condiţiile în care locuia de ceva vreme în Belgia, la Bruxelles. Din acest motiv, nu a aflat de existenţa procesului decât după ce a fost condamnat definitiv, iar autorităţile române au cerut extrădarea lui din Belgia pentru a-şi executa pedeapsa.Vasile Coev a cerut redeschiderea procesului său pentru motivele amintite anterior, dar Tribunalul Galaţi respinsese iniţial cererea acestuia ca inadmisibilă. 

monitoruldegalati.ro
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Speranţele tânărului care susţine că a fost condamnat pe nedrept s-au năruit

Tribunalul Galaţi a decis la sfârşitul săptămânii trecute să îl trimită, din nou, în spatele gratiilor, pe Vasile Coev, un tânăr care a locuit în Galaţi şi care a fost condamnat în 2013, în lipsă, la 10 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat.

Curtea de Apel Galaţi hotărâse recent ca procesul să fie redeschis şi l-a pus în libertate pe Vasile Coev, oferind o rază de speranţă bărbatului, care a susţinut mereu că anchetatorii şi procurorii au făcut o greşeală, întrucât i-au confundat numele cu cel al tatălului său, Vasilii Coev. La data când a fost judecat iniţial, Vasile Coev a fost citat în Galaţi şi Republica Moldova, în condiţiile în care locuia de ceva vreme în Belgia, la Bruxelles. Din acest motiv, nu a aflat de existenţa procesului decât după ce a fost condamnat definitiv, iar autorităţile române au cerut extrădarea lui din Belgia pentru a-şi executa pedeapsa.

Vasile Coev a cerut redeschiderea procesului său pentru motivele amintite anterior, dar Tribunalul Galaţi respinsese iniţial cererea acestuia ca inadmisibilă.

Obligat să returneze 1,5 milioane de lei

Judecătorii consideră că Vasile Coev se face vinovat de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, motiv pentru care l-au condamnat a doua oară la cinci ani de închisoare, prin contopirea pedepselor aplicate pentru cele două infracţiuni amintite. Tânărul a fost obligat, de asemenea, să plătească către ANAF peste 1,5 milioane de lei alături de alte opt persoane, printre care se numără şi tatăl său, iar instanţa a dispus confiscarea a 12.761 de pachete de ţigări, ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la Vasile Coev.

Sentinţa Tribunalului poate fi atacată cu apel, astfel că bărbatul îşi pune speranţele, din nou, în instanţa superioară. Vasile Coev se află în prezent sub control judiciar.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.