Jump to content

Fostul portar "oţelar" Cristi Munteanu, implicat în furturi de maşini?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Fostul portar "oţelar" Cristi Munteanu, implicat în furturi de maşini?

Fostul portar "oţelar" Cristi Munteanu - "Babicu", aşa cum este el cunoscut de prieteni - a fost chemat astăzi la audieri în cazul unei reţele de furturi de maşini. În acest caz au fost eliberate 18 mandate de aducere în faţa procurorilor, dar numai 11 persoane au fost găsite în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă. La audieri a fost chemat şi mijlocaşul lui Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Banda avea două moduri de operare: furtul propriu-zis şi declararea maşinilor furate, după care eraz scoase la vânzare. Cei doi sunt audiaţi pentru că maşina pe care Mărgăritescu o deţine acum şi care înainte a fost a lui Cristi Munteanu, a fost declarată furată. Autoturismul a fost cumpărat de doctorul Alexandru Magherescu în leasing, dar apoi a dorit să scape de ea. Astfel, se pare că acesta a vândut-o unui interlop şi apoi a declarat-o furată pentru a încasa asigurarea. Anchetatorii verifică dacă cei doi aveau habar de provenienţa maşinii. În caz afirmativ, cei doi ar putea fi reţinuţi.

http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/un-actual-si-un-fost-dinamovist-implicati-in-furturi-de-masini-159621.html

”Babicu” a evoluat pentru Oţelul în perioada 2000-2002, având 67 de meciuri în tricoul echipei gălăţene.

Update

Mărgăritescu, reţinut, Munteanu - interdicţie de a părăsi localitatea

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu a fost reţinut, marţi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, fiind acuzat de tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, în care au mai fost reţinute alte şase persoane. Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pentru tăinuire şi pe numele lui Cristi Munteanu, în cazul acestuia fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.

În acest dosar, urmărirea penală a fost începută pe numele a nouă persoane, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire. Şapte dintre cele nouă persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, între acestea aflându-se şi Andrei Mărgăritescu. Alte două persoane, între care şi Cristian Munteanu, sunt cercetate în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.

http://www.mediafax.ro/sport/dinamovistul-andrei-margaritescu-retinut-pentru-tainuire-in-dosarul-privind-furtul-unor-masini-8173299/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Fostul portar Cristian Munteanu este cercetat pentru tăinuire în ancheta privind furturile de maşini

Fostul portar al lui Dinamo şi al Oţelului Galaţi, Cristian Munteanu e cercetat pentru tăinuire în ancheta în cadrul căreia au loc, miercuri dimineaţă, 44 de percheziţii la mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală şi din alte judeţe, el urmând să fie dus la audieri, au declarat reprezentanţi ai DGA.

Cristian Munteanu este unul dintre cei vizaţi în această anchetă au dcelarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai DGA. Actualmente, Cristi Munteanu este în discuţii avansate cu conducerea clubului Oţelul Galaţi pentru preluarea unei funcţii în stafful echipei campioane.

El este cercetat pentru tăinuire, potrivit surselor citate. Munteanu va fi dus la audieri pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile care-i sunt aduse în acest dosar.

În luna aprilie, procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane în cazul unor furturi de maşini de lux, printre cei acuzaţi fiind mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Munteanu. Ei sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire. Cristi Munteanu este cercetat în libertate, pentru tăinuire, cu interdicţie de a părăsi localitatea, măsură dispusă de către procurorul de caz.

Procurorii îi acuză pe Andrei Mărgăritescu şi pe Cristi Munteanu că sunt "dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt", potrivit unor surse judiciare. Printre cei reţinuţi de procurori în acest caz a fost şi Alexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale "Doris", fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu. Magherescu era acuzat că i-a dat maşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea. Surse judiciare mai spuneau că, după ce a ţinut o perioadă maşina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reuşit, cu complicitatea unora dintre inculpaţii din acest doar, să întocmească acte "în regulă" ale maşinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Cristi Munteanu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul masinilor furate

Andrei Margaritescu si Cristi Munteanu, fosti jucatori ai echipei Dinamo, au fost condamnati la inchisoare cu executare (primul la trei ani, al doilea la cinci ani) pentru implicarea in "dosarul masinilor de lux furate", informeaza RealitateaTV. Decizia nu este una definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Cristi Munteanu a primit o pedeapsa de 5 ani, fostul portar fiind acuzat de "complicitate la furt", in timp ce Andrei Margaritescu a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru "tainuire".

Decizia luata joi poate fi atacata cu recurs de cei doi fosti jucatori ai lui Dinamo, iar pana la judecarea recursului cei doi raman in libertate.

Margaritescu si Munteanu sunt implicati in dosarul de furturi auto, primul cumparand un Audi A8 (s-a dovedit a fi furat) de la fostul portar. In data de 19 aprilie 2011, Andrei Margaritescu a fost retinut pentru 24 de ore pentru implicarea in "dosarul de furturi de autoturisme de lux", in timp ce Cristi Munteanu a primit interdictia de a parasi tara.

Modul de operare al retelei era urmatorul: acestia furau masinile din strainatate si le vindeau in Romania sau declarau ca autoturismul, care fost achizitionat in leasing, le-a fost furat. Astfel, ei obtineau asigurarea si revindeau automobilul.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Cristi Munteanu rămâne condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Fotbalistul Cristi Munteanu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare, Andrei Mărgăritescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar fondatorul Alexandru Magherescu va avea de executat şapte ani de închisoare.

Instanţa a admis apelurile declarate împotriva sentinţei Tribunalului Capitalei din 26 aprilie. În cazul lui Cristian Munteanu, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa din 26 aprilie şi, rejudecând în fond, a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din două infracţiuni de tăinuire într-o singură infracţiune de complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au condamnat pe Cristian Marian Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi. Andrei Mărgăritescu rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă în 26 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti dispunând însă suspendarea executării acesteia, sub supraveghere, pe un termen de încercare de opt ani.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cristi Munteanu scapă de închisoare

Curtea Supremă de Justiţie s-a pronunţat definitiv în dosarul în care cei doi au fost acuzaţi că au pus la cale furtul unei maşini de lux. Andrei Mărgăritescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar în cazul lui Cristi Munteanu, judecătorii au închis dosarul pentru că fotbalistul s-a înţeles cu societatea de asigurări păgubită. Cei doi au fost acuzaţi că au cumpărat o maşină în valoare de 150 de mii de euro despre care ştiau că este furată.

Autoturismul fusese cumpărat în leasing de un medic din Bucureşti care a înscenat furtul maşinii pentru a scăpa de plata ratelor. Pentru că limuzina era asigurată, firma care a încheiat poliţa a suportat costurile asigurării. Medicul implicat în dosar a fost condamnat definitiv la şapte ani închisoare pentru înşelăciune.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.