dcp100168 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 40% dintre români citesc şi socotesc cu dificultate! Ţările UE şi-au îmbunătăţit sistemul de învăţământ în domenii-cheie, dar au atins doar unul din cei cinci indicatori de referinţă stabiliţi pentru 2010, România având încă un număr ridicat de persoane care scriu şi citesc cu dificultate, procentul fiind de 40% în 2009 faţă de media UE de 17%. Concluziile sunt prezentate în cadrul noului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învăţământ şi formare, dat publicităţii, marţi, potrivit mediafax.ro. "Vestea bună este că nivelul educaţiei în Europa a crescut considerabil. Mai mulţi tineri absolvă învăţământul secundar şi învăţământul superior decât acum zece ani. Dar abandonul şcolar timpuriu continuă să reprezinte o problemă care afectează un tânăr din şapte în Uniunea Europeană şi unul din cinci elevi are în continuare competenţe reduse de citire la vârsta de 15 ani", a afirmat Androulla Vassiliou, comisar pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret. Comisarul cere cu fermitate statelor membre să nu opereze reduceri în bugetele de învăţământ, chiar dacă se confruntă cu constrângeri din cauza crizei economice. http://www.realitatea.net/multi-romani-citesc-si-socotesc-cu-dificultate-potrivit-unui-raport-ce-pe-invatamant_826752.html Se pare că situaţia e mai gravă decât ne putem imagina
bosorogu' Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Elegant spus "cu dificultate". Sau nu s-au numarat analfabetii? Sau cei care citesc cu mare greutate TEZA DE MASTERAT obtinuta?
peaceman Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 (edited) Se pare că situaţia e mai gravă decât ne putem imagina Unde s-a ajuns, si pana unde se va merge? Imi aduc aminte ca lucram ca secretara la o Banca ... mai micuta.. si ma certam cu dna director de sucursala.. eu ii spuneam ca asa am invatat in clasa a 2 a, dupa "Subsemnata/ subsemnatul intotdeauna se pune virgula", ea nu, si nu... Evident ca a ramas fara virgula, si ea desigur fara creier, la vreo 30 de ani tipa... pe atunci eu eram la a 2 a facultate, iar ea facea nu stiu ce facultate la ID prin nu stiu ce oras.... dar.. era Dna Director de Sucurusala a Bancii X din Galati?? Da... era!!! si mai este!! )) Edited May 2, 2011 by peaceman
mihai20 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Tinand cont ca oriunde in tara asta se intra pe pile la locuri de munca gen director , manager , etc .. numai este nevoie de carte. De ce credeti ca lumea nu mai citeste , invata la scoala , liceu sa ajunga la o facultate? Parintii ori sunt plecati in strainatate si copiii isi fac de cap sau renunta la scoala si se apuca de munca in romania si/sau strainatate din lipsa banilor din romania! Multi romani ajung la concluzia "De ce mai ai nevoie de carte daca stii sa faci banii?" .. asta e tara
Recommended Posts