Jump to content

Spaţiile verzi din zona centrală a Galaţiului sunt transformate în parcări


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Spaţiile verzi din zona centrală a Galaţiului sunt transformate în parcări

Autorităţile gălăţene au devastat o bună parte din tot mai puţinul spaţiu verde de pe Strada Brăilei, din Ţiglina 1, pentru extinderea unor parcări. Carmen Sandu, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, susţine că nu a emis nicio autorizaţie în acest sens.

În timp ce Uniunea Europeană se arată preocupată de faptul că municipiul Galaţi se numără printre oraşele cele mai poluate din România, edilii urbei mai distrug niscaiva spaţii verzi. Se întâmplă în zona blocurilor A, din Ţiglina 1, nu departe de sediul Agenţiei de Mediu. Angajaţii Serviciului Ecosal, care lucrează la extinderea parcării, au distrus o bună parte din spaţiul verde. La prima vedere, intenţia nu pare deloc una rea. Este cunoscut faptul că, la ora actuală, locurile de parcare reprezintă o problemă în Galaţi şi în mod special în această zonă. Totuşi, un oraş cu pretenţii europene ar fi putut să găsească şi alte soluţii pentru amenajarea de parcări! De pildă, construirea unor parcări supra sau subterane.

Foarte grav este că nu s-a solicitat autorizaţie de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi (ARPM), aşa cum ar fi fost obligatoriu, conform Legii. „Nu am primit nicio notificare cu privire la acele construcţii de pe spaţiul verde. Nu am dat nicio autorizaţie", ne-a declarat Carmen Sandu, director ARPM.

Pentru a desluşi „misterul" am luat legătura cu Ion Ion Ionescu, directorul Ecosal, serviciul care execută lucrările. „Aceste parcări au fost construite prost de la bun început. Prin această modificare vom mai face loc unor parcări".

Întrebat de autorizaţie de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, directorul Ecosal ne-a declarat: „Nu e problema mea asta. Eu trebuie să execut lucrarea".

Mai multe am aflat de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. „Înainte aveau forma de trapez, maşinile rămâneau cu partea din spate pe carosabil şi blocau circulaţia. Acum le facem sub formă de paralelogram. S-a muşcat un pic din spaţiul verde, dar scopul este bun. Nu am cerut, deocamdată, autorizaţie de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Pentru a linişti populaţia oraşului, promit că mă voi ocupa personal să construim mai multe locuri de joacă şi spaţii verzi în oraşul nostru", a spus Ciumacenco.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ca_la_noi_-_Spatii_verzi-transformate_in_parcari_0_465554007.html

Link to comment
Share on other sites

Totusi, pana se construiesc acele parcari amintite de gurnalist, nu e mai bine ca s-au mai largit astea care sunt?

Nu zic - e nevoie de spatiu verde, parcuri etc., insa in zona in discutie locurile de parcare sunt mai mult decat necesare...

Link to comment
Share on other sites

Desigur ca parcarile sunt necesare, dar sa-i explice cineva si lu` tanti asta de la VL ca in Tiglina nu poti parca pe trotuar ca-n centru, la Parfumul Teilor. Insa cu adevarat frumos e modul in care, in coada articolului, biruitor iese viitorul fost viceprimar, Ciumacenco. Adica.. e rau ca dispar spatiile verzi din vina lui, dar ce noroc ca tot el ne-a promis ca se va ocupa personal de constructia de locuri de joaca si alte spatii verzi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.