Jump to content

Directori şi politicieni implicaţi în traficul ilegal cu ţigări


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cinci arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Joi, magistraţii de la Tribunalul Galaţi, au emis mandate de arestare preventivă pentru mai mulţi inculpaţi acuzaţi de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional, precum şi infracţiunea de contrabandă cu ţigări în formă continuată. Magistraţii au decis că Daniel Marius Coştiug şi Vladimir Suhov trebuie să stea pentru următoarele 29 de zile după gratii. În acelaşi dosar, Claudiu Rizea, Pavel Dumitru Lisov şi Daniel Mihai Urcan au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Avocaţii inculpaţilor au cerut instanţei ca toţi cei cinci să fie cercetaţi în stare de libertate, cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Instanţa a respins aceste cereri şi le-a dat mandate de arestare. Cei cinci au atacat deja, cu recurs, decizia instanţei, dosarul lor urmând să plece la Curtea de Apel Galaţi, unde judecătorii le vor decide sorta lor pentru următoarele 29, respectiv 30 de zile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cinci_arestati_pentru_contrabanda_cu_tigari_2.html

Link to comment
Share on other sites

Familiile unor directori şi politicieni sunt implicate în traficul ilegal cu ţigări

Procurorii DIICOT au mai destructurat o reţea de contrabandişti de ţigări la graniţa de pe Dunăre cu Ucraina. Omul de afaceri Vladimir Suhov, frate al unui fost senator PSD din Tulcea, a fost arestat de Tribunalul Galaţi după ce a fost prins în flagrant în timp ce transporta ilegal ţigări „Plugarul" din Ucraina. Conform anchetatorilor, Suhov şi complicii săi din judeţul Tulcea se aprovizionau cu ţigări din localităţi riverane Dunării din Ucraina, iar marfa de contrabandă era transferată peste Dunăre cu şalupele unei firme piscicole şi ajungea la o reţea de distribuţie din Galaţi.

În urmă cu două săptămâni, anchetatorii au prins în flagrant altă reţea de traficanţi de ţigări procurate din Ucraina. Respectiva reţea transporta ţigările de contrabandă cu şalupele peste Dunăre din Ucraina în zonele de graniţă Pardina şi Chilia Veche, le depozita în municipiul Tulcea, de unde ajungeau pe piaţa neagră din judeţele Tulcea şi Constanţa. Din această reţea făcea parte omul de afaceri Dan Urcan, fiul unui fost director al uzinei de alumină din Tulcea.

Procurorii DIICOT, care instrumentează mai multe dosare de contrabandă cu ţigări practicată la graniţa româno-ucraineană, susţin că metodele utilizate de contrabandişti sunt tot mai sofisticate. Ultimele arestări făcute arată că cei care practică acest trafic se folosesc de firmele unor oameni de afaceri influenţi din judeţul Tulcea. Este vorba de patronii unor firme cu activităţi piscicole şi de transport naval în localităţi din vecinătatea graniţei de pe fluviu cu Ucraina. Familia Suhov deţine mai multe firme cu profil piscicol în Deltă, iar Urcan are afaceri în domeniul transportului naval.

Procurorii mai susţin că există şi ucraineni care au deschis afaceri în localităţi din Deltă, pe care le folosesc drept paravan pentru contrabandă în zona Chilia Veche. De exemplu, patronii ucraineni ai firmei Palmyra din Chilia Veche au fost puşi recent sub urmărire penală pentru spălare a 350.000 de dolari aduşi cu sacoşa din Ucraina şi contrabandă cu peşte. Patronii ucraineni Volodymyr Pop şi Giorgiy Babaian de la Palmyrea SRL au abandonat ferma piscicolă de la Chilia Veche de îndată ce procurorii au început ancheta penală împotriva lor pentru contrabandă şi spălare de bani. Procurorii DIICOT care instrumentează aceste dosare au suspiciuni şi în privinţa unor poliţişti de frontieră din Delta Dunării, că ar fi închis ochii în privinţa practicării contrabandei de către patronii români şi ucraineni în zonele Chilia Veche, Pardina şi Isaccea. Datorită acestor suspiciuni, la acţiunile de flagrant organizate pentru destructurarea reţelelor Suhov şi Urcan nu au participat poliţişti de frontieră, deşi faptele s-au comis în raza lor de competenţă. Pentru a nu fi compromis flagrantul, procurorii au fost sprijiniţi de poliţişti din municipiul Tulcea şi din Galaţi.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/contrabandisti-cu-staif-202862.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

14 persoane, trimise în judecată pentru contrabandă cu ţigări, prejudiciu de peste 5 milioane lei

Paisprezece persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Galaţi pentru contrabandă cu ţigări, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei. Dintre cele 14 persoane, 12 sunt arestate preventiv, informează, joi, DIICOT. Ele sunt acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Anchetatorii au reţinut că, în perioada martie – septembrie 2010, Stoica, Coştiug Daniel Marius, Popa Dorin Florin, Lăbonţu Vasile, Goleanu Marian, Suhov Vladimir, Suhov Edis, Urcan Daniel Mihai, Lisov Pavel Dumitru, Rizea Claudiu, Bloj Răzvan, Niţă Traian Angel, Munteanu Bogdan şi Grigore Rareş Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, acţionând pe raza judeţelor Galaţi, Tulcea şi Brăila. Inculpaţii au introdus în România cantităţi însemnate de ţigări, atât prin punctele destinate controlului vamal cât şi prin trecerea în mod fraudulos a frontierei de stat. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de peste cinci milioane de lei.

Procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a şase autovehicule, a unui imobil şi a unor sume de bani în lei şi valută, valoarea totală bunurilor sechestrate fiind de aproximativ un milion de lei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.