Jump to content

Cum ne păzim de "maimuţa" din taxi?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cum ne păzim de „maimuţa” din taxi?

Anul trecut, numărul sancţiunilor aplicate taximetriştilor care aveau aparate de taxat neconforme a scăzut considerabil faţă de cel al amenzilor aplicate în 2009, însă acest lucru nu se explică prin faptul că taximetriştii au renunţat să-i păcălească pe clienţi. Motivul este mult mai simplu: în 2010, Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Galaţi (SJML) nu a avut ca tematică acest control specific! Potrivit datelor prezentate la şedinţa Comisiei de Dialog Social, SJML Galaţi a aplicat 11 amenzi (în total 7.500 de lei) în 2009, verificând 114 taximetre electronice, în cadrul a 100 de controale.

În comparaţie, anul trecut s-au efecuat doar 31 de controale şi tot atâtea taximetre electronice au fost verificate, aplicându-se doar două amenzi (2.000 de lei).

Pentru "neinitiati": in taximetrie, "maimuţa" este un dispozitiv actionat de o telecomanda din buzunar si care odata actionat mareste de cateva ori kilometrii inregistrati si implicit suma afisata de aparat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.