Jump to content

Galaţiul are doar 2.815 sportivi legitimaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul are doar 2.815 sportivi legitimaţi

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret a prezent raportul de activitate pentru anul 2010. Câteva cifre din documentul întocmit de instituţia gălăţeană ne-au atras atenţia în mod deosebit. 2.815 este numărul sportivilor de performanţă, la un judeţ cu o populaţie de aproximativ 600.000 de locuitori. De-a lungul anului trecut s-au organizat 34 de competiţii de performanţă din tot atâtea propuse, în timp ce la categoria „sportul pentru toţi” au fost planificate 62 de acţiuni. DJTS s-a implicat financiar şi în sprijinirea cluburilor sportive. CSM Dunărea a primit cea mai mare sumă de bani – 9.556 lei, CSU Metal – 8.300 lei, Voinţa - 6.350 lei, Clubul ICMRS – 4.735 lei sau CS Phoenix – 4.500 lei au fost doar câteva din unităţile sportive ajutate în desfăşurarea activităţii.

Semnele de întrebare încep să apară când raportul Direcţiei din Galaţi este privit în comparaţie cu cel al altor judeţe, precum vecinii de la Brăila sau Constanţa. Raportat la numărul de locuitori ai judeţului nostru (608.904), cei 2.815 sportivi de performanţă reprezintă un procent de doar 0,46 la sută. 2.431 de sportivi are Brăila, la un total de 373.897 de locuitori, procentul fiind de 0,65 la sută, în timp ce la Constanţa 5.842 de persoane fac sport de performanţă, dintr-un total de 715,151 (0,81 la sută).

Care sunt perspectivele ca din acest procent subunitar Galaţiul să obţină, de exemplu, o medalie la Jocurile Olimpice din 2012? Aproape nule! Dacă mai ţinem cont şi de faptul că din numărul şi aşa minuscul de sportivi unii aleg să plece spre oraşe şi cluburi care le oferă condiţii net superioare – halterofila Elena Andrieş (la Oneşti) sau gimnasta Ana Porgras (Constanţa) sunt doar două exemple – concluzia tristă care rezultă este că ne aflăm, de-a dreptul, cu un picior în groapă...

http://www.viata-libera.ro/articol-Performanta_sub_1_la_suta_Doar_2815_sportivi_in_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.