Jump to content

Paşte 2011


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Slujba Învierii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În noaptea dintre zilele de 23-24 aprilie 2011, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi s-a săvârşit slujba de Înviere de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei, în prezenţa a peste 12.000 de credincioşi.

Sunetele de clopot au anunţat la miezul nopţii momentul aşteptat cu emoţie de către credincioşi, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte primite în seara aceleiaşi zile la Patriarhia Română, direct de la biserica „Învierii Domnului” din Ierusalim. La chemarea „Veniţi de luaţi lumină!” au răspuns miile de creştini care au umplut atât esplanada Catedralei arhiepiscopale de la Dunărea de Jos, cât şi întreaga Stradă Domnească.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala arhiepiscopală a fost săvârşită Sfânta Liturghie Pascală, la care a luat parte un număr impresionant de credincioşi gălăţeni, printre care şi reprezentanţii autorităţilor locale.

http://www.basilica.ro/ro/stiri/slujba_invierii_domnului_la_catedrala_arhiepiscopala_din_galati_4541.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.