Jump to content

Candidată "gălăţeancă" la Consiliul Local din Torino


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Candidată "gălăţeancă" la Consiliul Local din Torino

Candidată din partea PIR pentru un post de consilier la Torino, Svetlana Petcu este determinată să dea justa valoare comunităţii româneşti din Torino. Vrea un festival românesc şi un birou de consultanţă dedicat în primărie.

De la sindicalismul din anii studenţiei la propunerea de a candida pentru un post de consilier local la Torino. Svetlana Petcu are dublă cetăţenie, a Republicii Modova şi a României, dar casa ei a devenit acum Torino, relatează adevarul.it. Crede că românii pot fi convinşi că este loc de mai bine şi că acesta este un bun motiv pentru a ieşi la vot. Svetlana vorbeşte o italiană impecabilă, limba română fără nicio influenţă, iar optimismul ei este contagios. Candidează pe lista FLI (Futuro e Libertà) în urma unui acord cu PIR (Partidul Identitatea Românească).

R.: Svetlana. Nu e un nume comun printre români.

S.P.: Da, sunt născută în Republica Moldova în 1984, în Cociulia, raionul Cantemir. Sunt cetăţean român din 2009. Am absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Univeristăţii „Dunărea de Jos" din Galaţi. Sunt căsătorită cu un cetăţean român.

- De ce ai intrat în politică?

- Pentru mine nu e un domeniu străin. În anii studenţiei tot un fel de politică am făcut întrucât am fost sindicalistă şi m-am ocupat de problemele studenţilor. Moldoveni, români, fără nicio diferenţă.

- Curajos gest, de ce crezi că te-a propus PIR pe tine?

- Cred că vroiau să închida gura multora (râde, n.r.), dar serios vorbind decizia a fost luată cât se poate de democratic şi de comun acord cu partenerul nostru politic italian. Dincolo de reticenţele naturale ale românilor pentru politică, aici e vorba de un proiect mult mai mare. O colaborare între unul dintre cele mai tinere şi mai mari partide italiene şi PIR este o gură de oxigen, de care trebuie să profităm.

- Ţi-ai luat rolul politic în serios, nu spui de ce tu...

- Cred că pentru faptul că mă simt mai româncă decât mulţi români şi probabil pentru că sunt mai motivată să o demonstrez.

http://www.adevarul.ro/actualitate/romani_in_italia/consiliul_local-torino-romanca-candidat-alegeri-italia_0_467353628.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.