Jump to content

Bilete de vacanţă prin sindicat cu 50% reducere


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bilete de vacanţă prin sindicat cu 50% reducere

* S-a deschis robinetul pomenilor pre-electorale * Circa 160.000 de bilete cu 50% reducere vor fi distribuite bugetarilor prin sindicate

Statul a reintrodus biletele de vacanţă, cu reducere de 50% la costurile de cazare şi masă, pentru bugetari, după ce, în 2010, prin eliminarea acestor beneficii a produs o „gaură” de 14 milioane de euro turismului autohton. Confederaţia Sindicală „Cartel Alfa” anticipează că vor fi acordate în jur de 150-160 de mii de bilete în acest an. Toate categoriile de bugetari vor avea acces la biletele de vacanţă, ce vor fi distribuite prin sindicate.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a reintrodus biletele de odihnă pentru bugetari, după ce, în 2010, aceste beneficii nu au mai fost acordate. Biletele vor fi distribuite prin intermediul sindicatelor. Durata sejurului unui bilet de odihnă este de 6 zile. Confederaţia Naţională „Cartel Alfa” susţine că licitaţiile au fost deja organizate şi că biletele vor ajunge la toate categoriile de bugetari. „Biletele de odihnă au fost reintroduse. Suma alocată se regăseşte în bugetul asigurărilor sociale de stat. Nu ştiu exact câte bilete vor fi puse la dispoziţie, dar ar trebui să fie ca şi în anii anteriori, în jur de 150.000 – 160.000. Biletele vor ajunge la toate categoriile de bugetari, profesori, medici şi aşa mai departe”, a declarat vicepreşedintele „Cartel Alfa”, Petru Dandea.

Şansa angajaţilor din învăţământ pentru un sejur la mare sau la munte

Sindicatele din învăţământ susţin că biletele de odihnă erau probabil unica şansă pentru angajaţii din educaţie de a-şi permite un sejur pe litoralul românesc. „Era o şansă pentru salariaţii din învăţământ, în special pentru personalul auxiliar şi pentru cel nedidactic, pentru că ei au salariile cele mai mici, de a se bucura de concediu, atât de necesar după un an de muncă. Guvernul a decis să elimine şi acest minim beneficiu. Asta pentru că este singurul Guvern care doar ia de la oameni, fără să ofere nimic. Nu erau multe bilete. Erau de ordinul miilor, pentru angajaţii din învăţământ. Fiecare judeţ sau sector din Bucureşti avea asigurat câteva sute de bilete. Erau puţine, dar erau. Erau bilete pentru toate categoriile de bugetari. Sunt în jur de un milion de bugetari. Este o lovitură şi pentru hotelieri, cu siguranţă. Jumătate din valoarea acestor bilete era plătită de salariaţi şi jumătate din bugetul asigurărilor sociale. Multe hoteluri erau ocupate datorită acestor bilete”, a declarat preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu. Acesta susţine că Executivul a uitat şi de „tichetele de vacanţă” promise de ministrul turismului şi dezvoltării regionale, Elena Udrea. „Biletele de odihnă erau o modalitate de a încuraja turismul românesc. Văd că programele doamnei Udrea nu au mare succes. Tichetele de vacanţă erau o iniţiativă bună. Nu ştiu dacă au existat bugetari care să primească acele tichete. Profesorii nu au primit, în nici un caz. Legea există, dar nu se aplică. La fel ca multe alte legi din ţara asta, de care acest Guvern nu ţine cont”, a mai spus Constantin Ciosu.

http://www.ziarulsemnal.ro/?p=1587

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.