Jump to content

PDL s-a lipit ca un timbru pe bugetul Poştei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

PDL s-a lipit ca un timbru pe bugetul Poştei

Jurnalul Naţional continuă să vă prezinte povestea incredibilă a Poştei Române, cea mai mare companie de stat (35.000 de angajaţi), despre care însuşi preşedintele Traian Băsescu spunea că este „vânată” de moguli, el fiind, evident, salvatorul ei. Pentru a vedea mai clar în ce fel a salvat regimul Băsescu Poşta Ro­mâ­nă, companie naţională al cărei buget este o adevărată gaură neagră, vă prezentăm poveştile neromanţate ale celor care conduc în prezent compania spre culmi nebănuite ale fali­men­tului. Iese la iveală o în­cren­gătură de interese politice – obligatoriu portocalii – asezonată cu dosare penale, traficanţi de ţigări, perso­naje care s-au remarcat în câmpul deva­lizării bugetului de stat şi la alte companii naţionale, finanţatori ai PDL şi ţuţeri merituoşi ai partidului.

Trebuie menţionat din capul locului că, în spiritul lipsei de transparenţă cu care ne-a obişnuit guvernarea PDL, declaraţiile de avere ale şefilor Poştei Române sunt secrete, în sensul că la rubrica declaraţii de avere şi de interese de pe site-ul instituţiei acestea figurează doar cu titlul, nefiind ataşate şi documentele propriu-zise.

Din acest motiv nu am avut acces la declaraţia de avere a directorului general al Poştei Române, Dumitru Daniel Neagoe, numit în funcţie în iunie 2010 la recomandarea şefei sale de partid, Roberta Anastase. Neagoe a fost consilier judeţean al PDL Prahova, promovat ulterior tot pe linie politică la Regionala de Poştă Prahova. Din declaraţia de avere de la vremea respectivă, singura făcută publică, rezulta că Neagoe era sărac lipit, având doar o casă la Breaza şi o mică firmă care se ocupa de comercializarea alimentelor şi a băuturilor alcoolice.

Neagoe este secondat la şefia Poştei Române, în funcţia de director general adjunct, numit în urmă cu o lună, de preşedintele PDL Ialomiţa, fostul prefect Marinică Cazacu. Acesta este mândrul posesor al unui dosar penal, fiind trimis în judecată în iunie 2008 pentru că, în perioada în care a fost prefectul judeţului Ialomiţa, ar fi prejudiciat statul cu şapte milioane de euro, prin ceea ce anchetatorii au numit „trafic cu terenuri”.

(...)

Director executiv al Poştei este Radu Hâra Mironeanu, fost director al Regionalei de Poştă Iaşi, potentat financiar local, posesor al unei firme care se ocupă cu comerţul cu ridicata al produselor şi minereurilor me­talice şi care în 2007 a încercat să cumpere o parte a activelor falimentarei TEROM SA Iaşi, dar ce­rerea i-a fost respinsă de AVAS.

(...)

Director executiv delegat este Mioara Pribescu. A fost probabil numită în această funcţie drept răsplată pentru faptul că, atunci când era ea şef al Regionalei de Poştă Braşov, poştaşii aveau obligaţia să lipească afişe cu Traian Băsescu în campania prezidenţială din 2009. Exista chiar un contract între Direcţia Regională de Poştă din Braşov şi un partid politic - PDL. „Sunt membru PDL, şi care este problema?”, declara la vremea respectivă Mioara Pribescu, director coordonator Direcţia Regională de Poştă Braşov.

(...)

Directorul fabricii de timbre din cadrul Poştei Române este Mihai Chebac, numit la recomandarea lui Gheorghe Ştefan, baronul PDL de Neamţ. Chebac, consilier judeţean al PDL şi totodată director al Poştei, a fost în 2010 declarat incompatibil de ANI, pentru că, pe lângă cele două funcţii publice, era şi administrator al propriei firme.

(...)

Tot Gheorghe Ştefan a recomandat-o şi pe Aurica Popa ca director al Poştei Rapide.

Pentru că şi Emil Boc trebuia să aibă un om la Poştă, ca şi ceilalţi baroni ai PDL, a fost numit ca director delegat la Sucursala Reţea Poştală Ovi­diu Vasile Călin, fost consilier ju­de­ţean al PDL. Ovidiu Vasile Călin este finul deputatului PDL Petru Că­lian, om de casă al premierului Boc.

Directorul Sucursalei Imobiliare a Poştei este Ion Ştefan, fost şef al Regionalei de Poştă Galaţi, membru PDL Galaţi, promovat de baronul PDL de Galaţi Mircea Toader. Presa locală a relatat că în campania electorală în calitatea sa de şef al Poştei judeţene a dat ordin ca afişele candidaţilor PDL să fie puse chiar în rafturile oficiilor poştale, dar şi că Ştefan este un apropiat al omului de afaceri Maricel Păcuraru, miliardar gălăţean acuzat că a căpuşat ani la rând Poşta Română.

(...)

http://www.jurnalul.ro/special/anchete/partidul-s-a-lipit-ca-un-timbru-pe-bugetul-postei-576075.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.