Jump to content

Debranşarea de la utilităţi, numai prin hotărâre judecătorească?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Debranşarea de la utilităţi, numai prin hotărâre judecătorească?

Societatile furnizoare de servicii de utilitati ar putea fi obligate sa obtina mai întai hotarari judecatoresti pentru a putea decide debransarea de la aceste sisteme în cazul datornicilor, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca. Potrivit lui Ciuca, comisia juridica din Camera Deputatilor si-a dat acordul pentru aceasta modificare legislativa.

Este vorba despre modicarea legii 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. „Se introduce un aliniat nou la articolul 28 prin care furnizorul nu va avea dreptul de debransare a proprietarului de la serviciile publice de utilitati decat în baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile“, a declarat Ciuca.

Conservatorul considera ca în acest fel se vor stopa abuzurile societatilor furnizoare de apa sau caldura. „Cu alte cuvinte, adio pentru perioada de tiranie a celor care furnizeaza servicii prin care pentru un locatar care nu îsi platea, taia serviciile respective la toata scara sau la tot blocul si suferea toata lumea. Adio si tiraniei prin care se spunea ca mie îmi platesti cat vreau eu, altfel îti tai tie apa si apoi calculam dupa aceea sa vezi daca am calculat sau nu bine“, a spus Ciuca.

Legea urmeaza sa intre în dezbatere în plenul Camerei Deputatilor care este decizionala în acest caz.

http://semnal.eu/?p=16642&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Semnal+%28SEMNAL%29

Cred că se va crea pentru rău-platnici încă un motiv de neplată, ca şi la aia cu penalităţile...

Link to comment
Share on other sites

Modificarea legislativă nu este privită cu ochi buni de Apaterm

Zeci de asociaţii de proprietari din Galaţi care au acumulat datorii mari către societăţile furnizoare de apă rece sau caldă au rămas fără aceste utilităţi. În momentul de faţă sunt 42 de asociaţii cu datorii de miliarde către ”Apaterm” care nu mai primesc apă caldă. De suferit însă au şi cei care şi-au făcut plăţile la timp şi care au avut neşansa de a fi vecini cu unii rău-platnici. Modificarea legislativă care se doreşte nu este privită cu ochi buni de conducerea societăţii ”Apaterm”. Directorul George Cubasa spune că este complicat să găsească o altă soluţie pentru a-i determina pe rău-platnici să-şi achite datoriile. ”Să gândim logic: ţevile sunt de sus până jos. Cum pot atunci să opresc apa sau căldura numai într-un singur caz?”, a spus Cubasa. Potrivit acestuia, ”Apaterm” are de recuperat în total de la populaţie 160 milioane de lei.

Datorii mari sunt şi la societatea ”Apă-Canal”. Conducerea acestei societăţi a decis să debranşeze de la sistemul centralizat de furnizare a apei reci 14 asociaţii de proprietari şi 343 de abonaţi casnici. În plus, potrivit reprezentanţilor acestei societăţi, alte 51 de asociaţii de proprietari primesc apă rece numai între anumite ore, pentru recuperarea datoriilor. În total, datoria populaţiei către ”Apă-Canal” se cifrează la aproximativ 17.600.000 lei.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=5

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.