Jump to content

A luat fiinţă Lions Club Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A luat fiinţă Lions Club Galaţi

Lions Clubs International, una dintre cele mai puternice organizaţii nonguvernamentale din lume, a înfiinţat un club la Galaţi.

Cu 45.000 de cluburi pe tot globul şi cu 1,3 milioane de membri, Lions Club este a treia cea mai numeroasă structură de întrajutorare de pe glob, după Organizaţia Naţiunilor Unite şi UNICEF. Fondatorii îşi propun să aducă în oraşul nostru spiritul Lions Clubs International. „Atunci când cluburile Lions îşi unesc forţele, problemele devin mai mici. Şi comunităţile devin mai bune. Asta pentru că noi ajutăm acolo unde e nevoie de ajutor”, se arată pe pagina de internet a organizaţiei, a cărei deviză este „We serve (Noi servim)”.

„Ne propunem să derulăm acţiuni de voluntariat în domeniul protecţiei mediului, sănătăţii, educaţiei, culturii şi în domeniul social. Am început cu o donaţie de 40.000 de euro, constând în mobilier medical, către Secţia Chirurgie 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Ap. Andrei» din Galaţi. Vor urma campanii în şcoli împotriva fumatului şi substanţelor etnobotanice, examene gratuite pentru diagnosticarea diabetului şi campanii pentru o alimentaţie sănătoasă”, a declarat Dana Potorac, unul dintre cei 25 de membri fondatori ai Lions Club Galaţi.

Între aceştia se află viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, Spiru Mantu şi Mihai Humă, de la compania de panificaţie Arcada, doctorul Gica Chebac, conferenţiarul universitar Sofia Dima şi doctorul şi scriitorul Tudor Cristian Roşca. Preşedintele fondator al clubului este doctorul Valeriu Ardeleanu.

Înfiinţarea Lions Club Galaţi a fost marcată, sâmbătă, printr-o ceremonie de înregistrare a clubului şi de depunere a jurământului de către membrii fondatori, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.