Jump to content

Galaţiul, locul al doilea în ţară după suprafaţa ocupată cu viţă de vie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul, locul al doilea în ţară după suprafaţa ocupată cu viţă de vie

Criza economico-financiara a afectat destul de serios si piata vinului din Romania, respectiv cu circa 10 la suta, aceasta ajungand, in anul trecut, la valoarea de aproximativ 400 milioane de euro, in opinia reprezentantilor Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), asociatie care detine, prin membrii sai, peste 70 la suta din comertul cu vinuri din Romania.

Pe de alta parte, nici conditiile climaterice n-au fost, din nefericire, printre cele mai favorabile vitei de vie, motiv pentru care si productia de vinuri a fost de numai 4 milioane de hectolitri, cu circa 1,5 milioane de hectolitri sub media ultimilor ani. Cu toate acestea, Romania continua sa ocupe locul al V-lea in randul tarilor mari producatoare de vinuri din Europa.

In ceea ce priveste anul in curs, specialistii considera ca piata romaneasca a vinului se va mentine oarecum la acelasi nivel ca si in anul anterior. Dupa calculele reprezentantilor PNVV, dupa suprafata cultivata cu vita de vie, primul loc este ocupat de judetul Vrancea (care detine 16.872 hectare), urmat de Galati (8.413 ha) si Buzau (7.412 ha). De precizat ca acest clasament se refera la suprafetele de vita de vie destinate exclusiv producerii diverselor sortimente de vinuri.

ziarulprahova.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.