Jump to content

95 de gălăţeni, pe lista urmăriţilor generali din România


dcp100168
 Share

Recommended Posts

95 de gălăţeni, pe lista urmăriţilor generali din România

Criminalii periculoşi prinşi până la unul, hoţii şi escrocii scăpaţi printre degete. Cam aşa stau lucrurile cu infractorii născuţi pe meleagurile Galaţiului şi care au comis aici infracţiuni. Dacă pe lista urmăriţilor generali din România, conform site-ului politiaromana.ro, se află 95 de gălăţeni, majoritatea hoţi, înşelători, tâlhari şi rar proxeneţi, pe lista Most Wanted, cea pe care se află numele unora dintre cei mai periculoşi urmăriţi general, cum ar fi Omar Hayssam sau criminali de la un omor în sus, Galaţiul nu are niciun nume. Ceea ce arată că niciun criminal periculos nu a scăpat de poliţiştii gălăţeni.

Din păcate, conform site-ului Poliţiei Române, de braţul lung al legii au scăpat, în Galaţi, cu precădere hoţii şi cei care au comis înşelăciuni. Înşelăciunea, furtul şi tâlhăria sunt infracţiunile cele mai „la modă” pe lista urmăriţilor gălăţeni. De exemplu, din cei 95 de gălăţeni urmăriţi general, 18 sunt pentru înşelăciune, 12 pentru furt, şapte pentru tâlhării, cinci pentru trafic de persoane sau proxenetism, trei pentru tentative de omor şi, tot aşa, câtre doi-trei pentru alte infracţiuni, cum ar fi traficul de influenţă, trecerea ilegală a frontierei de stat sau infracţiuni la regimul circulaţiei. După cum se vede, nu este niciun urmărit general pentru crimă deoarece poliţiştii de la Investigaţii Criminale i-au prins pe toţi la vremea lor. Nu la fel s-a întâmplat cu înşelătorii sau tâlharii.

”Pentru depistarea persoanelor date în urmărire generală se depun aceleaşi eforturi indiferent de fapta comisă. Se ia legătura atât cu poliţiştii din judeţele limitrofe sau din restul ţării dar şi în străinătate. Despre foarte multe persoane urmărite se deţin informaţii conform cărora acestea se află în străinătate”, a declarat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi. De exemplu, pentru înşelăciune, pe site-ul politiaromana.ro e căutată Eugenia Pulbere, de 39 de ani, condamnată la 15 ani închisoare întrucât, în calitate de administrator al unei societăţi din Galaţi, a achizitionat mărfuri de la două societăţi comerciale din Roman şi Bistriţa, în valoare de 814.262.694 lei, emiţând cecuri fără acoperire. La capitolul tâlhărie e căutat şi Scapete Adrian, de 36 de ani, condamnat 6,10 ani închisoare întrucât în perioada 13.11-02.12.1998, împreună cu Balaşoi Gheorghe şi Mănăilescu Gelu, şi-au deposedat victimele, prin violenţă, de bani şi mai multe bunuri, prejudiciul fiind de 3.600.000 lei. Şi exemplele pot continua.

77 de bărbaţi şi 7 femei

Din cei 95 de gălăţeni ce se regăsec cu nume, poze şi ”păcatul” care i-a adus în vizorul poliţiştilor pe site-ul Poliţiei Române la infama secţiunea „urmăriţi general”, doar 10 sunt femei. Dacă luăm în calcul faptul că din aceste 95 de persoane 11 sunt dispărute, reiese că din infractorii gălăţeni daţi în urmărire generală 77 sunt bărbaţi şi doar 7 femei. Cele 7 sunt căutate deoarece sunt condamnate sau au fost doar acuzate, patru de prostituţie/ proxenetism iar celelate trei de înşelăciune sau infracţiuni economice.

11 dispăruţi, majoritatea copii

Din cele 11 persoane dispărute din Galaţi şi date în urmărire generală, majoritatea sunt copii, restul bolnavi psihic şi un bătrân. Dar majoritatae sunt copii, cum e cazul lui Dinga George Marian, născut în 1990, stabilit la Bălăbăneşti, care în luna iulie 2005 a plecat împreună cu fratele său, Dinga Ştefan, de la domiciliul mătuşii, unde se aflau în plasament, intenţionând să se angajeze ciobani. Ulterior fratele a revenit la domiciliu dar nu a putut preciza unde s-a angajat Dinga George Marian. Alt caz de dispariţie, cel mai vechi din baza de date a copiilor, e cel al Kassandrei Ungureanu, născută în 1996 şi care a dispărut în 1999. Potrivit datelor de pe politiaromana.ro, la 11.05.1999 a fost lăsată de mama ei la cerşit în faţa magazinului Modern din Galaţi împreună cu o altă minoră. De atunci nu a mai fost zărită.

2.670 de cetăţeni români se află pe infama listă a celor daţi în urmărire generală şi postaţi, cu poze şi infracţiuni, pe site-ul Poliţiei Române. 516 sunt persoane dispărute iar restul infractori. Dacă îi recunoaşteţi, puteţi suna cu încredere la 112.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.