Jump to content

Adriana Blaga - arhitect-şef interimar al Galaţiului


 Share

Recommended Posts

Adriana Blaga - arhitect-şef interimar al Galaţiului

Adriana Blaga va ocupa timp de 3 luni funcţia de arhitect şef al Primăriei Galaţi, care a devenit vacantă în urma suspendării din postul respectiv a lui Ion Banaş, cel care a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie galateni, fiind acuzat de luare de mită.

Primarul Dumitru Nicolae a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri că a semnat decizia de numire a Adrianei Blaga în postul de arhitect şef interimar, pe o perioadă de 3 luni, urmând ca în perioada următoare să se ducă la Bucureşti pentru a discuta cu cei de la agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici subiectul legat de numirea prin concurs a unui arhitect şef.

Chiar dacă viceprimarul Nicuşor Ciumacenco declara recent că în Primărie nu este pe statele de plată vreun angajat care să aibă studii de speciallitate, adică să fie arhitect, lucru care pune municipalitatea în imposibilitatea de a numi un arhitect şef, se pare ca s-a găsit o portiţă pentru numirea unui arhitect şef, lucru cu atât mai necesar cu cât în urma suspendării din funcţie a lui Ion Banaş nu au mai putut fi semnate certificatele sau autorizaţiile de urbanism.

Adriana Blaga, care s-a prezentat ieri în fata mass media, la conferinţa de presă a primarului, are 42 de ani, este căsătorită, are 2 copii şi lucrează în Primărie din anul 1994. Potrivit declaratiei sale, a terminat Facultatea de Mecanică, a absolvit un curs de urbanism, are un masterat în probleme europene şi lucrează de o bună perioadă de timp în cadrul Direcţiei de urbanism, unde are un salariu de 1.500 de lei. Cât despre obiectivele pe care şi le-a propus pentru perioada în care va ocupa fotoliul de şef al Ubanismului - unul care aduce ghinioane, dacă ne aducem aminte de scandalurile „Vlasie” şi „Banaş” - Adriana Blaga susţine că vor fi continuate proiectele deja începute, cum ar fi cel legat de elaborarea Planului de Urbanism General al oraşului.

monitoruldegalati.ro

Averea noii şefe

Potrivit declaraţiei de avere depuse în octombrie 2010, când ocupa funcţia de consilier clasa I, grad superior, la Instituţia Arhitect-Şef, Adriana Blaga deţine (în cotă-parte) 20.000 mp de teren arabil şi 400 mp de teren ocupat de curte şi construcţie, dobândite prin moştenire, respectiv cumpărare şi o casă de locuit. Venitul anual declarat se ridică la 26.924 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.