dcp100168 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Doi americani fac voluntariat la GalaţiDavid (78 de ani), agent de bursă, şi Carol (76 de ani) van Wagoner, profesoară de artă, au venit la Galaţi în urmă cu doi ani. Au trăit aproape toată viaţa în Las Vegas, iar în urmă cu câţiva ani s-au mutat în statul Utah. Reprezentanţii cultului din care fac parte le-au cerut să vină în România pentru a realiza muncă de voluntariat, iar cei doi septuagenari nu au ezitat. „Nu ştiam nicio limbă străină şi nici măcar unde se află România. Am venit pentru că întotdeuna am ajutat oamenii", ne-a declarat David van Wagoner.Americanii au cumpărat cu banii lor 22 de paturi şi tot atâtea birouri pentru o şcoală specială din cartierul Micro 17 în care învaţă copii cu dizabilităţi şi la care au reabilitat şi grupurile sanitare. Au făcut acelaşi lucru şi la Fundaţia de Sprijin a Vârstnicilor şi, în plus, au donat tablouri pictate de Carol van Wagoner. „Pereţii erau prea goi şi ne-am decis să le facem o bucurie", ne explică simplu Carol. Cea mai impresionantă donaţie o reprezintă însă cele 275 de scaune cu rotile destinate persoanelor cu dizabilităţi, care, prin intermediul organizaţiei „Humanitarian Aid", au ajuns la mai multe fundaţii din Galaţi.Fundaţia „Inimă de Copil" a primit o maşină, o dubiţă cumpărată din donaţiile celor doi americani şi a cultului din care fac parte. „Noi nu ajutăm oamenii ca să devină dependenţi de noi, ci îi ajutăm ca să se pună pe picioare şi să îşi poată relua viaţa", susţine Carol van Wagoner.Americanii au şase copii şi 13 nepoţi, trei dintre aceştia născuţi cât au fost în România, iar pe 30 mai 2011 cuplul se va întoarce în SUA.adevarul.ro
Recommended Posts