Jump to content

Se înfiinţează Poliţia Animalelor la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Se înfiinţează Poliţia Animalelor la Galaţi

V-aţi săturat să nu aveţi cui vă adresa atunci când aţi văzut animale abuzate sau părăsite? V-aţi uitat de multe ori cu jind la Discovery cum poliţia specializată în protecţia animalelor intervenea prompt la orice sesizare? Iată că în curând vom avea şi la Galaţi aşa ceva. Deja s-au pus bazele înfiinţării Poliţiei Animalelor şi avem oameni care s-au preocupat ca acest lucru să devină o realitate.

La Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor de la Bucureşti s-a organizat deja examen în urma căruia s-au stabilit şefii care se vor ocupa de această dificilă sarcină. Inspector-şef pe judeţ a fost desemnat Deonid Lazăr, iar Cristian Arsene este inspectorul-şef pe municipiul Galaţi.

Se caută angajaţi

De la acesta din urmă am putut afla că, la sfârşitul acestei săptămâni, se derulează tot la Bucureşti examen pentru agenţi şi inspectori ai Poliţiei Animalelor pentru Galaţi. Vestea bună este că se va mai organiza un concurs şi la sfârşitul lunii: „Pentru funcţia de agent se pot prezenta absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, iar pentru inspector absolvenţi de facultate cu diplomă de licenţă, nu contează domeniul. Cei care sunt interesaţi să participe la concurs, ne pot contacta la numărul de telefon 0720 86 75 95”, a declarat inspectorul-şef pe municipiu, Cristian Arsene.

Începutul e mai timid

Acum să nu credeţi că va fi valabil pentru Galaţi tot ce aţi văzut în serialele de la Discovery, unde organismele respective au mulţi ani de la înfiinţare, sprijin financiar şi legislativ şi multă experienţă în domeniu, ca şi multă lume dispusă să facă voluntariat. „Vom primi costume şi o maşină inscripţionată cu Poliţia Animalelor. Vom avea şi un sediu, la Şendreni, în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, deoarece există un protocol semnat la nivel naţional între cele două instituţii. Fonduri vor veni din mai multe direcţii. Sunt şi de la stat, şi prin proiecte europene, dar şi venituri proprii. Deocamdată, începutul va fi greu. Deşi suntem organizaţie recunoscută la nivel naţional, încă nu s-a elaborat legislaţia care să asigure pârghiile prin care să putem acţiona. Dar aceasta va trebui elaborată în termen de 5 luni, pentru că există indicaţii clare venite de la UE în acest sens”, spune Cristian Arsene.

Gălăţenii sunt îndemnaţi să sune la 0720 86 75 95 pentru a face sesizări, dar să intre şi pe site-ul www.politiaanimale.ro pentru mai multe informaţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

De astăzi, puteţi contacta telefonic Poliţia Animalelor Galaţi

Începând de astăzi, Poliţia pentru Protecţia Animalelor din Galaţi pune la dispoziţia publicului propria linie telefonică. Sesizările la organizaţia gălăţeană se pot face la 0236 / 42.52.84 în intervalul orar 8-17. După ora 17 sesizările vor fi preluate de dispeceratul naţional al Poliţiei Animalelor la numărul de telefon 9667.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor din Galaţi susţin că în viitorul apropiat va exista un inspector de serviciu care va putea fi apelat 24 din 24 de ore. De asemenea, puteţi semnala un caz care intră sub incidenţa Poliţiei Animalelor chiar mai uşor, sunând la 112.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

De asemenea, puteţi semnala un caz care intră sub incidenţa Poliţiei Animalelor chiar mai uşor, sunând la 112.

viata-libera.ro

Daca zice VL....de ce nu? Cu toate ca pe Discovery, n-am mai vazut de mult Politia Animalelor. Ce vi se pare anormal, ca vi se inchide telefonul in nas la 112? Cati au mancat bataie pe strazi si cati n-au fost adusi la spitale de altii deoarece 112 isi bea cafeaua?

Sa nu uitam, ca in emisiunile de pe Animal Planet, vedem Politia Animalelor in orase, aflate, normal, in tari, in care animalele domestice nu umbla pe strazi. Politia Animalelor o sa functioneze ca "organ" abia dupa ce vor fi starpite animalele de pe strazi. Adica, eu daca dau telefon la Ecarisaj ca nush ce baba are 20 de maidanezi si 30 de pisici in apartament, credeti ca o sa vina? Nuuuu. Automat, sunam la 112 (evident mai usor de apelat decat 0236 / 42.52.84) si facem reclamatia. Cei de la 112 o sa ne zica scurt ca daca nu s-a lasat cu mortaciune sau minim 3L sange pe asfalt sa nu-i deranjam. Dupa ce reusim sa dam de Politia Animalelor, vom astepta minim 2-3h ca ei sa poata suna VL, Monitorul de Galati si PROTV-ul, sa-i vada cum isi fac ei treaba...Un adevarat calvar pentru vecinii babei si bineinteles mult deranj pentru un miros cu care, daca ne gandim mai bine, ne-am obisnuit de 5-6 ani de cand si-a facut baba crescatorie...asa ca renuntam multumiti cu gandul ca, daca pana acum s-a putut, de ce sa nu se poata si de acum inainte???

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

"Poliţia Animalelor" se reînfiinţează în următoarele săptămâni

În următoarele săptămâni, în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi se va organiza un departament de Poliţie a Animalelor.

Nu va fi un organism de intervenţie, ca în reality-show-urile americane, care să-i dea pe mâna legii pe gălăţenii care-şi bat joc de necuvântătoarele lor. Va fi, de fapt, un departament în care va lucra un singur medic veterinar, ale cărui atribuţii vor fi de control în unităţile în care sunt găzduite/exploatate animale şi de a aplica sancţiuni pentru eventuale nereguli constatate, ne-a informat directorul-executiv al DSVSA Galaţi, dr. Maricica Chiriac.

Medicul din compartimentul de Poliţie a Animalelor va avea atribuţia de a controla respectarea drepturilor animalelor din locuri ca grădini zoologice sau acvarii, dar şi din adăposturile de câini fără stăpân şi eventuale locuri în care animalele sunt folosite în scopuri experimentele.

De asemenea, medicul veterinar va trebui să se asigure că problema câinilor fără stăpân este administrată în conformitate cu prevederile legale.

În caz contrar, fişa postului îi va impune să aplice sancţiuni. Evident, datele legate de înregistrarea câinilor cu tot ceea ce implică aceasta, dar şi datele legate de vaccinare şi adopţie vor fi raportate de medic, prin intermediul DSVSA, către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA).

Pe baza indicilor stabiliţi de Autoritate, medicul de la Poliţia Animalelor va putea aprecia şi gradul de fezabilitate al planurilor de management al problemei câinilor fără stăpân.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un lucru bun, cred eu. Mai ales dupa scandalul de anul trecut cu copilul din nu mai stiu ce oras, oamenii au schilodit caini care erau blanzi, oameni rai. Una e sa-l iei de pe strada si sa faci ce crezi de cuviinta cu el si alta e sa-l schingiuiesti si sa-l lasi pe strada

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Femeie amendată cu 3.000 de lei pentru lipsa de grijă faţă de o căţeluşă cu nouă pui

O femeie din municipiul Galaţi a primit o amendă de 3.000 de lei pentru lipsa de grijă faţă de o căţeluşă cu nouă pui, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în baza unei sesizări telefonice, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au deplasat la un imobil situat pe strada Braşov, unde au găsit un câine (femelă) din rasa comună, cu nouă pui în vârstă de aproximativ o lună. Poliţiştii au constatat că animalul era subnutrit ca urmare a neasigurării hranei şi apei în cantităţi suficiente, adăpostul acestuia nu era corespunzător, iar deţinătorul nu i-a asigurat asistenţa medicală necesară, câinele nefiind sterilizat şi nici microcipat.

În consecinţă, având în vedere starea de pericol constatată, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus măsura plasării câinelui şi a celor nouă pui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, conform OUG 175/2020.

Totodată, deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor de a asigura animalului condiţii corespunzătoare şi asistenţă medicală.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.